Hotel Korumar, Turkije

Hotel Korumar, Turkije

Kusadasi, de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare vakantie. Hoewel de meeste hotel zicht richten op gezinnen, heb je er ook rustige plekjes waar je volledig kunt ontspannen. Met de dolmus sta je binnen enkele minuten in de drukke stad van Kusadasi, waar je kunt genieten het drukke centrum.

kusadasi inspirastie

Kusadasi ligt aan de Egeïsche zee van Turkije en ligt ongeveer 108 km van de grote stad Izmir af. Het heeft alles wat een vakantieganger verwacht van een vakantieoord, een druk centrum, brede boulevard, stranden en lekker eten. In het centrum vind je een leuke combinatie van moderne winkels en oude nauwe straatjes met kleine winkeltjes.

hotel-korumar-kusadasi

Zon, zee en strand

Wij kozen deze vakantie voor luxe en zoals de meeste vakantiegangers die naar Kusadasi reizen op zoek naar zon, zee en strand. Wij verbleven in het hotel Korumar. Een hotel dat minder gericht is op kinderen met een prachtig uitzicht. Op sommige vakanties is een mooi uitzicht, het zonnetje en helder water al voldoende. Het hotel Korumar sloot hier uitstekend op aan. Je kunt hier kiezen voor all-in of half-pension. En hoewel het all-in concept niet iedereen aanspreekt, is alles hier netjes geregeld. Zo wordt drinken altijd geserveerd en heb je bij het diner prachtig uitzicht op Kusadasi. Boek een kamer met zeezicht en je kunt ook vanaf je balkon van dit uitzicht genieten.

Aangezien wij niet graag aan het zwembad liggen, hebben wij de meeste dagen besteed aan zee. Omdat het hotel gevestigd is op een rots is, kun je vanaf een steiger de zee in. Er is wel een klein strandje, maar hier is het moeilijk om de zee-egels te ontwijken. Het water is prachtig helder en hoewel het geen snorkel walhalla is, zijn er voldoende vissen te spotten. Vanaf het beachcafe kun je de vissen voeren.

Vanaf het hotel ben je zo in Kusadasi, een leuke stad waar je keuze hebt uit allerlei verschillende activiteiten. Ben je op zoek naar een luxe vakantie dan is Hotel Korumar zeker een aanrader. Bekijk hier het hotel.

korumar hotel korumar zee

Net iets anders

Wil je toch iets anders dan een standaard resort, bekijk dan de opties van Eliza was here en ontdek een andere kant van Turkije. Een aanrader is Datca Villa Asina. Fantasische ambience en goede accommodatie.

Turkijke vakantie

Waterparken

Wil je liever een resort waarbij de kinderen helemaal hun gang kunnen gaan, dan is één van de vele waterparken in Kusadasi iets voor u. Er is hier voldoende te doen voor kinderen. Bekijk hier het aanbod.

Zeker doen in Kusadasi

In en rondom Kusadasi is er voldoende te beleven.

Oude steden bezoeken

Hoewel je in Kusadasi geen oude gebouwen kunt spotten, is er voldoende cultuur te snuiven in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld Efeze. Deze mooie stad is het beste bewaarde geheim uit de antieke wereld. Ook Priene, Miletus en Didyama zijn aanraders als je op zoek bent naar authentieke steden. Daarnaast zijn Bodrum en Izmir prachtig en de moeite waard om een keer te bezoeken.

Markt Kusadasi

De markten in Kusadasi moet je bezocht hebben. Proef dinsdag of zaterdag heerlijk vers fruit en woensdag kun je verdwalen tussen de kleurrijke stoffen tijdens de kleding- en textielmarkt in Kusadasi.

Mooie stranden Kusadasi

Bij Turkije denk je niet direct aan de mooie stranden, toch heeft Kusadasi een paar paradijsjes. Boek een boottocht en bezoek prachtige baaitjes.

Samos

Het Griekse eiland Samos ligt maar een uur varen vanaf Kusadasi. Een bezoek aan het eiland is dus prima te combineren tijdens je vakantie. Een trip naar dit mooie eiland is echter behoorlijk aan de prijs.

Turkse avond

Erg leuk om te doen is een Turkse avond. Zo ontdek je een andere kant van Kusadasi.

Jeepsafari

Een dagje geen strand, kies dan voor een jeepsafari. Ontdek de prachtige bossen en bergen van Kusadasi.

Wie is (er) Foedsie

Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots. Hoewel we geen genoeg krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist. Op dit moment aan het roadtrippen door Europa met onze knalblauwe Captain Vantastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief