Hoi An

Hoi An

Iedereen die wij tijdens onze reis tegen kwamen, waren het over één ding eens: Hoi An is een top stad. Voor ons zelfs onze lievelingsstad tijdens onze reis. Waarom? Dat kunnen we niet precies zeggen. Wandelen, fietsen, shoppen, zonnen, zwemmen, heerlijk eten en relaxen, eigenlijk kan alles wel in Hoi An. Het is de sfeer, het eten, de mensen en alles bij elkaar maakt de perfecte combinatie. Deze stad mag je absoluut niet overslaan!

Het drukke Hanoi en Ho Chi Minh zijn heerlijke steden, maar oh wat is het lekker als je na al die drukte rustig over straat kan lopen zonder scooters en auto’s. Een wirwar aan mooie kleurrijke straatjes verlicht door talloze lampionnetjes. Hoi An is een heerlijke plek om te zijn.

Wat te doen in Hoi An

Wij besloten het rustig aan te doen in Hoi An en vooral te genieten van de sfeer.  Maar je kan Hoi Han erg veel doen en zien.

Fietsen
Yes de fiets, zo ver weg en toch voelde we ons een beetje thuis in Hoi An. Bij de meeste hotels kun je kosteloos een fiets lenen vaak voorzien van een plattegrond. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je een fiets ook huren voor maar 1 euro per dag. Met de fiets kun je de stad perfect verkennen. Wij van stad, rijstvelden tot de stranden gefietst en het was heerlijk.

My Son
Omdat het erg warm was (en we Angkor Wat nog in het vooruitzicht hadden) besloten we de tempels van My Son niet te bezoeken. Toch hebben we hier tijdens onze reis van andere toeristen positieve verhalen over gehoord. Het leukste is natuurlijk om hier zelf naar toe te reizen bijvoorbeeld met een scooter, maar je kan ook altijd kiezen voor een georganiseerde reis. De tempels van My Son zijn al honderden jaren oud en behoren tot de UNESCO Worl Heritage Site.

Cham eiland
Ook over Cham Island hebben wij erg veel gehoord. Wij besloten hier naar toe te fietsen, maar raakte verdwaald en besloten te kiezen voor de beste oplossing bij warm weer, namelijk een terrasje te pakken. Cham Island is een klein eiland voor de kust van Hoi An. Je kan er heerlijk relaxen, shoppen, eten en vooral veel genieten.

Koken
Hoi An is de parel als het gaat om lekker eten in Vietnam. Gerechten als Cau Lau en Bahn Xeo moet je minimaal 1 keer geprobeerd hebben. Wil je deze gerechten mee naar huis nemen, dan is een kookcursus echt iets voor jou. Na het koken, komt het allereukste namelijk het opeten van deze heerlijke gerechten.

Ook als je geen van bovenstaande dingen onderneemt in Hoi An heb je een fantastische tijd.

Verblijven Hoi An
De meeste resort en luxere hotels bevinden zich direct aan het strand en hoewel wij wel van een duikje houden, is het veel leuker om te verblijven in het oude stadscentrum. Heb je een iets ruimer budget dan moet je kiezen voor Anantara. Nee, dit is geen tip, maar een must. Dit hotel was absoluut ons nummer 1 tijdens onze reis en misschien wel ooit. Naast een goede locatie, zijn de mensen bijzonder vriendelijk, de kamers prachtig en heerlijk ruim, is het ontbijt gigantisch lekker, heb je gratis fietsen en is de service zo goed dat het bijna belachelijk is. Oh ja, en het gebouw in Frans-koloniale stijl is ook nog eens adembenemend.

Foodspots Hoi An
Één van mijn meest gestelde en belangrijkste vraag in iedere stad is: waar gaan we eten? Waar gaan we eten in Hoi An? Eigenlijk zit je overal wel goed, maar hier onze hotspots:

Anantara hotel
Aangezien we hier al een fantastische tijd hadden, wilde we ook graag het eten proberen in het restaurant in ons hotel. Aan de rivier aten we als voorgerecht traditionele gerechten op aanraden van het personeel en als hoofdgerecht een grote schaal met vis- en schaaldieren. Dit bleek een uitstekende keuze.

STREETS Restaurant Cafe
Lekker eten, betaalbaar en ook nog eens voor een goed doel. Streets helpt namelijk straatjongeren met een goede opleiding, zorg en werk. Je kan er leuk zitten, de bediening is vriendelijk en geeft een goede uitleg over het eten en het eten is er ook erg lekker. De Bahn Xeo is verrukkelijk en moet je zeker proberen. Ook de toetjes waren erg goed.

Phi Banh Mi
Op tripadvisor zag ik het Bahn Mi stalletje Phi Bahn Mi hoog in de lijst staan. DIt moesten we natuurlijk wel even proberen. Het broodje is heerlijk (niet veel beter dan de rest) maar voor 3 euro met zijn tweetjes heerlijk eten en drinken fietsten wij tevreden verder.

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Wie is (er) Foedsie? Desi, Leroy en Buddha zijn vaak Foetsie en altijd op zoek naar food. Reis met ons mee naar de leukste bestemmingen & lekkerste hotspots.

Vietnam

Geweldig eten, indrukwekkende landschappen, schitterende rijstvelden en heerlijke chaotische steden. Vietnam is zo veelzijdig. Iedereen wordt wel een beetje verliefd op Vietnam. En ook wij verloren ons hart aan dit land.

Booking.com

Volg Foedsie op Instagram

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.

Foedsie