The Backwaters: ontdek de schoonheid van Kerala

Bezoek je Kerala dan ga je naar The Backwaters! The Backwaters, ook wel bekend als het “Venetië van het Oosten” bestaat uit een netwerk van lagunes, rivieren, kanalen en meren die zich over een gebied van ongeveer 900 km² uitstrekken. Een wirwar van water waar ook nog even talloze mensen wonen, werken en leven. Naar de kerk, even boodschappen doen of je vriend bezoeken hier in Kerala pak je niet de auto maar het bootje.

Niet alleen een bijzondere plek om te ervaren, maar ook nog even gruwelijk mooi. The backwaters heb iets sereens bijna iets magisch. Je kan kiezen voor een luxe meerdaagse tocht over het water of verken een deel van de omgeving met een dagtocht.

backwaters india
the backwaters
The backwaters Kerala
The Backwaters Blog

Een dagtocht versus een overnachting op het water

Een dagtocht is goedkoper en flexibeler, maar je hebt minder tijd om The Backwaters echt te ontdekken. Je kunt slechts een klein deel van de Backwaters verkennen , maar doordat de bootjes vaak wat kleiner zijn kun je wel makkelijker de kleine wateren in.

Een overnachting in een boathouse is duurder, maar je hebt meer tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. Je kunt meer van de omgeving zien en hebt ook meer de tijd om de lokale cultuur beter leren kennen. Een nadeel is dat je met een grote boot niet de kleine wateren in kan gaan, die juist zo bijzonder zijn.

Dus, als je maar weinig tijd hebt en slechts een glimp van de Backwaters wilt opvangen, is een dagtocht ideaal. Maar als je meer tijd hebt en wilt genieten van een unieke ervaring en het lokale leven wilt ontdekken, ga dan voor een overnachting in een boathouse.

Voordelen van een dagtocht:

 • Lagere kosten.
 • Meer flexibiliteit.
 • Je komt op plekken waar de “houseboats” vaak niet kunnen komen
 • Ideaal voor reizigers met weinig tijd.
 • Mogelijkheid om andere activiteiten te combineren.

Nadelen van een dagtocht:

 • Slechts een klein deel van de Backwaters verkennen.
 • Het is natuurlijk een minder unieke ervaring

Voordelen van een overnachting in een boathouse:

 • Een bijzondere unieke ervaring
 • Meer tijd om van de omgeving te genieten.
 • Meer van de omgeving verkennen.
 • Mogelijkheid om de lokale cultuur te ontdekken.

Nadelen van een overnachting in een boathouse:

 • Hogerekosten.
 • Minder flexibiliteit.
 • Minder comfortabel dan een hotel.
 • Uitdaging voor mensen die gevoelig zijn voor bewegingsziekte.
 • In de avond ga je al terug naar de oever en slaap je ergens aan de kant. De ervaring is uniek, maar de plek en omgeving kan dus hetzelfde als een hotel maar die zijn wel een stuk goedkoper
backwaters india
the backwaters
The backwaters Kerala
The Backwaters Blog

Wat kost een overnachting op een boathouse

Let’s talk money, honey! Want wat kost nou zo’n overnachting op een boathouse in The Backwaters van Kerala? Nou, het hangt af van je budget en de luxe die je wilt ervaren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten boathouses, variërend van eenvoudig tot super luxe.

Een eenvoudige boathouse, kost je ongeveer € 60 tot € 80 per nacht. Maar als je het meeste uit je Backwaters-ervaring wilt halen en op zoek bent naar luxe, dan kunnen de prijzen oplopen tot € 500 per nacht.

the backwaters
The backwaters Kerala
The Backwaters Blog
The Backwaters Blog

Hoeveel tijd heb je nodig om The Backwaters te ontdekken

De tijd die je nodig hebt om The Backwaters te ontdekken hangt natuurlijk af van je reisplannen en wat je precies verwacht van The Backwaters. Wij deden uiteindelijk een dagtocht (ik Desi ben namelijk niet zo’n held op het water) en vonden dit echt meer dan genoeg.In 4 – 8 uur zie je onwijs veel van de omgeving, en als je niet voor een boathouse kiest, dan is een dagtocht nog steeds een dikke vette highlight van je reis.

Het is mogelijk om een stop te doen onderweg bij The Backwaters en na de boottocht weer door te gaan, maar veel relaxter is het natuurlijk om er een nachtje te blijven en de volgende ochtend lekker vroeg weer te vertrekken.

Kortom, de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om The Backwaters in Kerala te ontdekken hangt af van jouw voorkeuren en reisplannen.

backwaters india
The Backwaters Blog

Waarom The Backwaters van Kerala op je bucketlist moeten komen te staan

 • Prachtige natuur en een bijzondere ervaring
 • Unieke cultuur en tradities van de lokale bevolking die al eeuwenlang langs de waterkant leeft.
 • Verantwoord toerisme door het ondersteunen van de lokale gemeenschap en de bescherming van het milieu.
 • Rustige en serene omgeving om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.
backwaters india
the backwaters
The backwaters Kerala
The Backwaters Blog

Wat is de beste plek om The Backwaters te bezoeken

Je kunt The Backwaters via verschillende plekken bezoeken. Een populaire plek om te verblijven of te starten is Alleppey. Hier starten veel cruises en vind je talloze hotels en homestays. Het is een goed beginpunt omdat je snel in het mooiste deel van The Backwaters zit.

Andere populaire plekken om te bezoeken zijn Kumarakom, Kollam en Kasaragod. Vind je Alleppey te druk dan is Kuttanad een goede keuze voor jou

The Backwaters Blog
The Backwaters Blog

Wat is de beste reistijd om The Backwaters te bezoeken

De beste reistijd om The Backwaters in Kerala te bezoeken is van oktober tot en met maart. In deze periode valt er relatief weinig neerslag en zijn de temperaturen nog oké. Hoewel het in maart wel al behoorlijk warm kan worden. In de zomer (april – juni) is het erg heet en vochtig. Tijdens het regenseizoen (juli – september) kan het zijn dat er overstromingen zijn en activiteiten beperkt kunnen zijn.

Pin & Save for later

Bezienswaardigheden The Backwaters

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in The Backwaters?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *