Surfen op Sardinië met Buggerru Surfschool

Tijdens onze rondreis door Indonesië besloten we voor het eerst een surflesje te boeken. Vol goede moed en een wat gezonde angst stonden we twee uur lang te bikkelen op en vaak ook onder de golven van Canggu. Hoewel we grotendeels na een soort van wasmachine door de golven weer werden uitgespuugd, lukte het ons na een paar lesjes eindelijk om zelf een paar keer een golf te pakken. Wat een heerlijk gevoel.

Tijdens het inlezen over Sardinië kwamen we er bij toeval achter dat in de omgeving van het knusse surfersdorpje Buggerru ideale surfcondinities zijn om het hele jaar te surfen. Yesss…. we kunnen eindelijk weer onze surf skills wat bijschaven, wat absoluut nodig was.

Buggerru Surf School

Na een korte warming up (waarbij Buddha continue tussen iedereen doorliep als extra obstakel) rennen we met zijn alle zo snel mogelijk het water in. Het is vandaag een rustige dag betreft de golven. Voor ons beginners super fijn, zo kunnen we flink wat golfjes meepikken. Op het strand krijgen we eerst nog een korte uitleg over de basis. Zo hebben we in Bali leren surfen op grotere boards, waardoor je je iets minder druk hoeft te maken om je balans en gewichtsverdeling. Ook zijn de golven in Indonesië krachtiger waardoor je al snel naar voren wordt geduwd. Bij de lessen Buggerru Surfschool letten ze meer op techniek, zodat je straks ook met een lichter surfboard kan starten.

Na een paar pogingen merken we al direct het verschil met Indonesië. Je staat verder achter op je surfboard en probeert met je lichaam het gewicht naar voren te krijgen om snelheid te krijgen. Doe je dat niet, dan zakt je board in het water en zal je snel afremmen. Het staan op het board is hierdoor een behoorlijke klus. Na iedere poging krijgen we feedback met handige tips. Probeer je lichaam naar voren te draaien, kijk naar de richting waar je naartoe wil, gebruik niet je knie, sta in één keer, zet je voet vooraf alvast goed etc. Het zijn er behoorlijk wat en alles in één keer toepassen is af en toe nog best lastig. Maar uiteindelijk gaat het beter en beter. Vooral bij Leroy, die weet al wat aardig golven te pakken.

De surfschool komt erg professioneel over. De mensen weten waar ze het over hebben en er wordt gewerkt met goed materiaal. Daarnaast heerst er een heerlijk relaxt sfeertje.

Een surfprogramma

1 lesje maakt je uiteraard nog geen surf pro. Hoewel wij maar 1 lesje hebben meegedaan, volgen de meeste mensen een surfprogramma, waarbij ze meerdere dagen achter elkaar 2 keer per dag les krijgen. Veel beter en leuker natuurlijk. Ook kun je dan slapen in het surfhuis. Niet alleen super handig, maar je bent hierdoor ook de hele dag bezig met surfen en je technieken.

Het programma bestaat uit 7 nachten en 6 dagen surfen van ongeveer 2 uur per dag. In totaal zal je in een week tijd ongeveer 12 uur de tijd hebben om je surf skills te verbeteren. Tijdens deze lessen richt Buggerru Surf School op veiligheid, wave dynamics, helpen ze je bij je paddle techniek, je positie op je bord en natuurlijk hoe je je surftechniek kunt verbeteren. Alle materialen, zoals een surfboard en een wetsuit zijn bij de prijs inbegrepen.
Boek hier je surfles bij Buggeru Surfschool >>

Doen, Doen, Doen!!!!

DOE het!!! Ook al ben je geen waterrat, het is heerlijk om tijdens je vakantie iets actief te doen en nieuwe dingen te ervaren en te leren. Weet je niet helemaal zeker of het iets voor jou is, vraag dan om een proeflesje. En ja het is ongelooflijk moeilijk en duurt behoorlijk lang voordat je het eindelijk een beetje onder de knie hebt, maar dat maakt echt helemaal niks uit. Het gevoel van 1 keer half op je surfboard staan is al zo fijn dat je die 2 uur vallen en weer opstaan meteen weer bent vergeten.

Eén reactie op “Surfen op Sardinië met Buggerru Surfschool”

  1. Maria schreef:

    Lijkt me heel gaaf om te doen, maar ook moeilijk. Denk dat ik nog niet eens op de surfboard kom haha. Mooie foto’s en filmpjes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *