Streetfoodtour Hanoi
Streetfoodtour Hanoi

Streetfoodtour Hanoi

De beste manier om de bruisende stad Hanoi te ontdekken is met de Hanoi Streetfood tour. Je kunt kiezen om met een scooter te gaan, maar ook te voet. Voor nog 20 euro wandel je ongeveer 3 uurtjes door de straten van Hanoi en ga je eten bij de beste streetfoodtentjes van Hanoi. Je ontdekt zo op een leuke manier de stad en het lekkerste eten. De meeste tentjes zou je normaal gesproken snel voorbij lopen, dat maakt deze tour extra bijzonder. Je leert veel over de stad, het eten en de cultuur. In totaal bezochten wij 7 eettentjes waar we verschillende gerechten probeerde. Hier alvast een impressie van onze tour. De tour kun je ter plekke of online boeken bij Hanoi Streetfood tour.

Update 2020! Mocht de Hanoi Streetfood Tour al volgeboekt zijn, dan heb je ook nog leuke foodtours die je kunt boeken via Withlocals.

De eerste stop – Bun Cha bij Bun Cha Ta

Heerlijk!!! Zeker doen. Doe je de tour niet, dan moet je dit restaurant wel nog even bezoeken. Hier aten wij de beste Bun Cha.

Ice, Ice, Baby!

De tweede stop bestond uit een ijsje aan het meer. Lekker fris op een warme dag.

Hanoi streetfood tour
roadtrip sardinie

Steamed Rice Rolls

Vervolgens zijn we verder gewandeld en moesten we ook zelf aan het werk om onze eigen steamed Rice Rolls te maken.

Hanoi streetfood tour
roadtrip sardinie

Van alles en nog wat

Stop 4 was een erg bijzonder tentje. Via kleine steegjes kwamen we hier terecht. Een bijzondere plek, met tl verlichting en een hilarische foto aan de muur van een half naakte man, maar het eten was er natuurlijk weer heerlijk. We kregen hier verschillende gefrituurde gerechten.

Dried Bacon YUMMMM!!!

Dit vond ik echt heerlijk. Hier kregen we Nom thit bo Kho, dried beef salad.

Hanoi streetfood tour
roadtrip sardinie

Che dessert

In Vietnam eten de meeste mensen geen toetjes, maar als ze een toetje eten dan kiezen ze vaak voor vers fruit of het dessert Che. Het toetje bestaat uit cocoscreme, fruit en zwarte bonen, ja inderdaad bonen. Misschien een vreemde combi, maar wel erg lekker. Ik als toetjesliefhebber werd hier heel blij van.

Egg coffee en Bahn Mi

Ga je naar Hanoi dan lees je vast iets over Egg Coffee. Stop met twijfelen en probeer het gewoon. Het is echt de beste koffie OOIT.  Bij het laatste tentje kregen we een heerlijk broodje Bahn Mi (die wij helaas al op hadden voordat ik er een foto van kon maken) en een Egg coffee.

Hanoi streetfood tour
roadtrip sardinie

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Hanoi?

Bekijk hieronder een paar Foedsie favorieten of bekijk direct alle hotels in Hanoi..

Verder reizen naar

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Vietnam

Geweldig eten, indrukwekkende landschappen, schitterende rijstvelden en heerlijke chaotische steden. Vietnam is zo veelzijdig. Iedereen wordt wel een beetje verliefd op Vietnam. En ook wij verloren ons hart aan dit land.

Booking.com

Volg Foedsie op Instagram

Eén reactie op “Streetfoodtour Hanoi”

  1. maria schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit, leuk om zo’n foodtour te doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *