Wilpattu National Park: wildlife spotten in het oudste park van Sri Lanka

Wilpattu National Park: wildlife spotten in het oudste park van Sri Lanka

Wildlife spotten in Sri Lanka is een must tijdens je reis en kan gelukkig op onwijs veel plekken op het eiland. In Sri Lanka vind je namelijk maar liefst 22 nationale parken waarvan Yala en Udawalawe National Park de bekendste zijn. Tijdens onze zoektocht naar een mooie safari in Sri Lanka lazen we echter wisselende verhalen over Yala en Udawalawe. Het zou er erg druk zijn en ook over het dierenwelzijn zouden sommige mensen hun vraagtekens hebben. Daarom besloten wij deze 2 parken te skippen en onze reis in Sri Lanka te eindigen met een safari in Wilpattu.

wilpattu sri lanka
wilpattu sri lanka

Wilpattu National Park één van de mooiste nationale parken in Sri Lanka

Wilpattu National Park is het oudste nationale park en één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. Het park was 20 jaar lang niet toegankelijk door de burgeroorlog in Sri Lanka, maar komt sinds 10 jaar weer langzaam op de radar van toeristen. Hoewel het spotten van Wildlife in Wilpattu minder groot is, is de ervaring misschien wel veel mooier. Zo kwamen wij tijdens onze dagsafari slechts één andere jeep tegen! Ook is het spotten van een luipaard in Wilpattu, of Wilpatthu zoals het soms ook genoemd wordt, het grootst.

Ben je op zoek naar een relatief onontdekte national park en een unieke ervaring, dan raden we je zeker aan om Wilpattu te bezoeken. Wij besloten tijdens onze reis ook een overnachting te boeken bij The Kingdom Ecolodge waar we letterlijk sliepen tussen de olifanten.

wilpattu sri lanka
safari sri lanka

Wilpattu National Park Combineren met Anuradhapura

Helaas hadden wij slechts 1 dag om Wilpattu National Park te bezoeken, daarom besloten we te overnachten in Anuradhapura en deze twee bestemmingen te combineren. Heb je wat meer tijd dan is het ook mogelijk om te overnachten in het park zelf. Een bijzondere ervaring en de kans is hierbij veel groter op het spotten van wildlife.

Hoe kom je bij Wilpattu National Park

Veel mensen combineren, net zoals ons, met Anuradhapura. Vanaf hier is het slechts een half uurtje rijden. Het is mogelijk om Wilpattu met het openbaar vervoer te bezoeken en op het park zelf een tour te boeken. Bus 4 rijdt van Colombo, Puttalam en Anuradhapura. Download de app Pickme om eventueel voor het laatste stuk een tuktuk te boeken. ,

Wilpattu National Park kosten

Op verschillende plekken kun je een Wilpattu safari boeken. Wij besloten dit doen bij onze accommodatie en betaalden ongeveer 35 euro per persoon voor ongeveer 4 uur. Wij hadden het geluk dat we de jeep helemaal voor onszelf hadden. Eten en drinken uiteraard niet inbegrepen. Voor een hele dag betaal je al snel 70 euro.

wilpattu sri lanka

Reistijd Wilpattu National Park

Het spotten van wildlife tijdens het regenseizoen is erg klein. Deze periode kun je daarom het beste vermijden. De beste periode om het park te bezoeken is van mei t/m september. Dan is de kans op regen het kleinst. Echter bezochten wij het park in maart en op een kleine stortbui na was het weer perfect

Welke dieren kun je spotten in het Wilpattu National Park

Van luipaarden tot buffels! Je kan het hier allemaal spotten. Hoewel de luipaard zich niet heel snel laat zien, heb je nog steeds heel veel kans op het spotten van andere wildlife. Zo waren wij nog geen 10 minuten in het park toen we de lippenbeer in de verte zagen wandelen. Ook kwamen we herten, wilde zwijnen, hornbills, land lizards, apen en talloze tropische vogels tegen.

safari sri lanka
safari sri lanka
wildlife sri lanka

Het park is prachtig mooi en ook gigantisch! Hierdoor is het spotten van wildlife wat moeilijker, maar dat maakt de ervaring niet minder mooi. Uren rijden door de dichte jungle en open vlaktes maakten voor ons al heel goed. Dat we de kudde olifanten en luipaard neit hadden gespot was jammer, maar maakten Wilpattu niet minder mooi.

safari sri lanka
safari sri lanka

Is een bezoek aan Wilpattu National park de moeite waard?

Is een bezoek aan Wilpattu National park de moeite waard? Dat is een beetje afhankelijk van wat je zoekt in een safari. Het is wel om een realistische verwachting te hebben betreft het spotten van Wildlife in dit park. Maar als je gaat voor een mooie en unieke safari ervaring, dan is Wilpattu absoluut een aanrader!

Pin & Save for later

wildlife sri lanka

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Wilpattu?

Verder reizen naar

Nog meer foto's zien?

Wellicht ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *