Trincomalee: paradijsje voor Strandliefhebbers en Cultuurfanaten

Wil je je reis beginnen of eindigen met wat dagen aan het strand dan is Trincomalee de perfecte stop.Tijdens onze reis door Sri Lanka wilden we eigenlijk Arugam bay toevoegen aan onze route, alleen viel dit qua reistijd en moesson net niet goed. We besloten daarom Trincomalee aan onze route toe te voegen. Een heerlijke strandbestemming, maar niet helemaal de vibe die we hadden verwacht. We hadden gehoopt op een dat surfers sfeertje zoals bij Arugam Bay werd omschreven, maar die vonden we hier helaas niet. Toch was het een fijne bestemming waar we zeker geen spijt van hebben gehad.

Trincomalee vind je aan de oostkust van Sri Lanka. Wij vonden het na Kandy, Sigiriya en Ella weer tijd voor wat strand en dan past Trincomalee perfect op de route. De stad zelf is niet heel bijzonder, maar de stranden zijn meer dan fijn.

In dit artikel

Trincomalee tips

Bezienswaardigheden Trincomalee

Bezoek Nilaveli-strand

Je bezoekt Trincomalee voor het strand en dan is Nilaveli strand toch wel de parel. Het is een rustige mooie uitgestrekte zand. Het heeft een paar leuke strandplekjes en is veel rustiger dan het zuiden van Sri Lanka.

Je vindt het strand op ongeveer 20 kilometer van Trincomalee.

Trincomalee tips
Trincomalee Tips
Trincomalee Sri Lanka

Bezoek Sri Pathrakali Amman Kovil

In Trincomalee vind je diverse hindoe tempels, waaronder de kleurrijke Sri Pathrakali Amman Kovil. Een absolute must-visit tijdens je bezoek aan T

 

Bezoek Koneswaram Temple

Huur een scooter en rij naar Koneswaram Temple. HIer vind je niet alleen een prachtige tempel op een heuvel, maar heb je ook een geweldig uitzicht over de baai.

Kandy Tips
Trincomalee Sri Lanka
Trincomalee Tips
Trincomalee Sri Lanka
Trincomalee tips

Ook leuk:

 • Snorkelen bij Pigeon Island. Helaas was bij ons het weer niet goed om te snorkelen, waardoor we deze trip niet hebben kunnen doen. De verhalen zijn wel wat wisselend over deze plek.
 • Fort Frederich: een groot Nederlandse fort gebouwd in 1623 door de Portugezen.
 • Trincomalee schijnt ook de beste plek te zijn om walvissen te spotten. Lees je van te voren goed in over de organisatie en hoe zij omgaan met de welzijn van de dieren.

Hotspots en eten in Trincomalee

Beste reistijd Trincomalee

De beste reistijd om Trincomalee te bezoeken is van februari t/m maart en in december. In april is het klimaat ook nog steeds prima.

Welk budget heb ik nodig in Trincomalee?

Een paar dagen Trincomalee hoeft absoluut niet duur te zien. Zo hebben wij in 4 dagen tijd slechts 160 euro uitgegeven incl. vervoer van Sigiriya naar Trincomalee en het huren van de scooter.

Accommodatie 11000 € 44,10 € 28,57
Restaurants 17970 € 74,66 € 46,68
Vervoer 7800 € 31,43 € 20,26
Bezienswaardigheden (scooter) 2000 € 8,06 € 5,19
Totaal 38770 € 158,25 € 100,70
Per dag 9692,5 € 39,56 € 25,18
Trincomalee tips

Praktische informatie over Trincomalee

 • Download de app PickMe. De uber van Sri Lanka waar je ook tuktuks mee kunt boeken. Ideaal!
 • Bustickets kun je in de bus regelen
 • Onderhandelen over de prijs is in Sri Lanka is heel normaal. DOe dit dus ook!
 • Voor een Tuktuk ritje betaal je ongeveer 100 – 300 roepies (ongeveer 1,50 max). Dit is voor een ritje van ongeveer 5 – 15 minuten.
 • Ze rijden LINKS in Sri Lanka. Niet vergeten hé.
 • Bij de meeste restaurants betaal je 10% extra servicekosten. Het is dan nog steeds gebruikelijk om 5 – 10% fooi te geven (afhankelijke van het eten en services). Klinkt misschien veel maar gem. kost een diner met drankjes nog geen 10 euro incl. servicekosten. Dus die ene euro kun je best wel missen ;p
 • Wil je een tempel bezoeken? Hou dan rekening met je kleding. VOor zowel mannen als vrouwen geldt benen en schouders bedekt. Koop ergens een leuke sarong en zorg ervoor dat je die altijd mee hebt.
Trincomalee tips

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Trincomalee?

Hoe kom ik in Trincomalee?

Van Colombo of Negombo naar Trincomalee gaat er 2 keer per dag een trein naar Trincomalee. Je hebt ook de optie om met de nachttrein te gaan. Met de bus doe je er ongeveer 7 uur over.

Van Sigiriya naar Trincomalee is het ongeveer 2 uurtjes. Wij besloten een taxi te pakken voor 20 euro en stonden binnen 2 uur in Trincomalee. Het is ook mogelijk om de bus te pakken. Dan doe je er ongeveer 4 uur over.

Vanuit Anuradhapura naar Trincomalee doe je er ongeveer 2 uur over met de taxi. Het is ook mogelijk om rechtstreeks een bus van Anuradhapura naar trincomalee te pakken. Een kaartje kost ongeveer 2-3 euro en de bus doet er ongeveer 4-5 euro over.

Trincomalee tips

Pin & Save for Later

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *