Kandy: FOOD heaven en cultuur hotspot

Kandy is de tweede grootste stad van Sri Lanka en wordt ook wel the city of kings genoemd. Het is voor de meeste het beginpunt of eindpunt van de wereldberoemde treinreis. Kandy wint misschien de schoonheidsprijs, maar aan cultuur en historie kom je hier niets te kort.

Als we heel eerlijk zijn dan vonden wij Kandy niet fantastisch, maar voor een nachtje is het een prima tussenstop. Bovendien heb je prachtige accommodaties net buiten de stad die omringd worden door jungle waardoor je de drukte van de stad eenvoudig kunt ontsnappen.

In dit artikel

kandy tips
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka

Bezienswaardigheden Kandy

Zeg je Kandy, dan zeg je temple of tooth relic! Toch is dit niet onze nummer uno als het gaat om to do’s in Kandy. Dat is namelijk een foodtour door de stad! Dit is echt de perfecte manier om de stad te leren kennen.

Foodtour door Kandy

Wij vonden via Withlocals een foodtour door de stad met Buddhima en het was echt FANTASTISCH. Allereerst omdat Buddhima een onwijs leuk mens is. Ten tweede omdat een foodtour altijd de beste manier is om een stad en cultuur te leren kennen. Je gaat eten als een local en dat is in Sri Lanka gruwelijk lekker. In totaal hebben we 4 uur gewandeld en ongeveer 10 typische gerechten geproefd. Wij vonden Kandy niet geweldig, maar door de foodtour was dit één van de leukste bestemmingen tijdens onze reis.

Echt ben je in KANDY boek de foodtour van Buddhima. Boek hier >>

kandy tips
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka
kandy tips

Sri Dalada Maligawa, Temple of the Sacred Tooth Relic

Sri Dalada Maligawa ook wel de Temple of the Sacred Tooth Relic genoemd is één van de meeste heilige plekken van de boeddhisten ter wereld. Hier wordt namelijk de tand van Boeddha bewaard. Het is een mooie tempel en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kandu.

Let op! Zowel mannen als vrouwen moeten hun knieën en schouders bedekt hebben. Je kan in de omgeving van de tempel eventueel nog een sarong kopen.

Wandelen door de botanische tuinen

In het zuiden van Kandy vind je de mooie botanische tuinen. Het klinkt voor sommige mensen misschien een beetje suf, maar het is een heerlijk park waar je lekker kunt wandelen en genieten van de natuur. Entree kost ongeveer 10 euro.

Beklim de Ambu Luwawa-toren

Helaas hadden wij hier geen tijd meer voor, maar dit is toch wel één van de meest instagram waardige plekjes in Sri Lanka. Het ligt op ongeveer 23 kilometer van Kandy. Je vindt hier een vreemde bijna futuristische toren. Niet alleen de beklimming is erg bijzonder, maar ook het uitzicht is de moeite waard. Het beklimmen van de toren kost ongeveer 2 euro.

Ook leuk:

 • Bahiravokanda Vihara, een boeddhabeeld van 26 meter en fantastisch uitzicht over de stad
 • Loop een rondje rondom het meer
 • Boek een FOOD workshop
kandy tips
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka

Hotspots en eten in Kandy

Kandy is misschien iets minder hip dan het stadje Ella of de zuidkust van Sri Lanka, maar je kan hier echt geweldig eten. Ook vind je hier diverse keukens, doordat de diversiteit in cultuur in deze stad.

 • Nagalingam’s Bhavan – Pure Vegetarian (Jain) Indian Restaurant: het heeft een beetje een gekke setting, maar het eten is er heerlijk
 • Royal Bar & Hotel: een absolute must-visit. Iets duurder, maar een prachtige plek om te bezoeken met geweldig eten en drinken.
 • Vito Wood Fired Pizza: voor als je zin hebt in een pizza met uitzicht
 • Kandyan Muslim Hotel (Pvt) Ltd: vergeet even de google reviews. Wij eindigde onze foodtour hier en het was echt goddelijk. Je komt hier voor de Paratha. Verwacht geen luxe, het is simpel maar de Paratha is erg lekker.
 • Tip voor een kleine snack! Koop pinda’s en noten in de kleine shops langs de weg.
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka
kandy tips

Beste reistijd Kandy

Door de gunstige ligging van Kandy heeft deze plek een koeler klimaat dan overige delen van het land. De beste tijd om Kandy te bezoeken is van januari t/m april. Dan is de kans op droge dagen het grootst en zijn de temperaturen prettig.

Welk budget heb ik nodig in Kandy?

De bezienswaardigheden in Kandy zijn in vergelijking met de rest van de kosten in Sri Lanka niet heel goedkoop. Toch kun je hier met een klein budget prima rondkomen. In totaal hebben wij in 3 dagen tijd 130 euro besteedt, Dit is een dagbudget van 43 euro per dag voor 2 personen.

Totale kosten
Sri Lankaanse roepie Prijs februari 2022 Prijs Januari 2023
Restaurant 9600 € 43,29 € 24,26
Vervoer 300 € 1,35 € 0,76
Accommodatie 10000 € 45,11 € 25,27
Food Tour 10000 € 40,31 € 25,27
Totaal 29900 € 130,06 € 75,56
Per dag 9966,67 € 43,35 € 25,19
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka

Praktische informatie over Kandy

 • Treinkaartjes en bustickets kun je op locatie regelen. DIt hoeft niet persé van te voren en al helemaal niet online. Ga je met de bus dan betaal je pas als je bent ingestapt.
 • Onderhandelen over de prijs is in Sri Lanka is heel normaal. DOe dit dus ook!
 • Voor een Tuktuk ritje betaal je ongeveer 100 – 300 roepies (ongeveer 1,50 max). Dit is voor een ritje van ongeveer 5 – 15 minuten.
 • Ze rijden LINKS in Sri Lanka. Niet vergeten hé.
 • Bij de meeste restaurants betaal je 10% extra servicekosten. Het is dan nog steeds gebruikelijk om 5 – 10% fooi te geven (afhankelijke van het eten en services). Klinkt misschien veel maar gem. kost een diner met drankjes nog geen 10 euro incl. servicekosten. Dus die ene euro kun je best wel missen ;p
 • Wil je een tempel bezoeken? Hou dan rekening met je kleding. VOor zowel mannen als vrouwen geldt benen en schouders bedekt. Koop ergens een leuke sarong en zorg ervoor dat je die altijd mee hebt.
kandy tips
Kandy Tips
Kandy Sri Lanka
kandy tips

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Kandy?

Van luxe accommodaties tot charmante homestays. In Kandy heb je het allemaal. De opties in Kandy zijn eindeloos. Wij hebben alle accommodaties een dag van te voren geboekt en dat ging echt prima.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken als je accommodatie wat verder van het stadje af ligt. Overal rijden tuktuks en er zelfs een handige soort van uber app voor tuktuks. Zo hebben je altijd snel en spotgoedkoop een rit naar Kandy gevonden.

 • € = onder de 20 euro per nacht
 • €€ = 20 – 30 euro per nacht
 • €€€ = 30 – 50 euro per nacht
 • €€€€ = 50 euro en meer per nacht

Hoe kom ik in Kandy?

Kandy ligt bijna exact in het midden van Sri Lanka. Je kan er op verschillende manieren komen, afhankelijk van je vertrekpunt. Meeste mensen bezoeken Kandy via Sigiriya, Ella of Colombo.

Van Ella naar Kandy
De treinreis van Ella naar Kandy is één van de meeste bijzondere reizen in Sri Lanka en daardoor wereldberoemd! Je gaat namelijk dwars door de prachtige groene natuur van Sri Lanka. Het is eigenlijk een must-do wanneer je route door Sri Lanka. De reis duurt ongeveer 8 uur, dus een zitplek is wel wenselijk. Boek daarom minimaal een dag van te voren een treinkaartje. Dit kan je eenvoudig doen bij het treinstation in Ella. Je kan onderweg ook nog stoppen bij Nuwara Eliya, zodat je niet de hele dag onderweg bent.

Van Colombo naar Kandy
Kom je van Colombo of Negombo dan kun je het beste de trein pakken naar Kandy, Deze treinrit duurt ongeveer 3 uur. Wil je graag een zitplek in de trein, boek dan minimaal een dag van te voren een ticket.

Van Sigiriya naar Kandy
Hoewel het openbaar vervoer in Sri Lanka onwijs goed is, raden we je aan om van Kandy naar Sigiriya of andersom een tuktuk of eigen vervoer te regelen. Onderweg kun je namelijk stoppen bij diverse tempels, waaronder de Dambulla tempel.

Ella Tips
Ella Sri Lanka
trinreis ella
treinreis Sri Lanka

Pin & Save for Later

Ook leuk om te lezen:

Ons oordeel

De stad Kandy zelf is niet geweldig, maar dankzij de foodtour hebben wij hier een ontzettend leuke tijd gehad.
Door By :>Foedsie 7 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *