Singapore: vreemde eend in de bijt

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azie. De meeste steden in Azië zijn luidruchtig, druk, chaotisch en intens. Maar niet Singapore. Alles is hier super georganiseerd, netjes, modern en ontzettend schoon. Je zou bijna vergeten dat je in Azië zit.

Wij houden juist wel van een beetje chaos, waardoor Singapore een beetje onwennig aanvoelden. Maar het wandelen door Marina Bay Sand en de geweldige streetfood maakten een heleboel goed.

Waarom naar Singapore reizen

Het vliegen naar Singapore is vaak erg goedkoop en als je er dan toch bent wil je natuurlijk wel het land zien. En dat kan prima in een paar dagen (wij vonden 2 dagen voldoende). Een bezoek aan het gigantische Marina Bay Sands mag je dan zeker niet overslaan. Net zoals een wandeling door Gardens by the Bay. Vooral ’s avonds erg gaaf om te zien. Maar misschien de belangrijkste reden om Singapore te bezoeken is het eten. Murtabak in Arabic street, Chicken Tandoori in Little India of Peking eend in China Town. Het eten in Singapore is zooooo lekker.

Geen budgetbestemming

Het enige wat goedkoop is in Singapore zijn de vliegtickets naar het land toe. Eenmaal aangekomen zal je vaak jankend staan te pinnen. Dit land is namelijk mega duur. Voor een biertje in de kroeg ben je zo maar 8 euro kwijt, lunchen in een hippe tent 3x zoveel als in Nederland en dan hebben we het nog niet over de bezienswaardigheden.

Het was erg leuk om een keer in Singapore te zijn geweest, maar het is niet echt een hele bijzondere bestemming. Mocht je er toevallig zijn, dan is een kijkje nemen zeker de moeite waard, maar wij zouden er niet speciaal naar toe gaan.