Siem Reap & de prachtige tempels van Angkor

De reis naar Siem Reap toe was helaas de minste van allemaal. Net iets langer dan 12 uur in een klein mini busje volgepropt met mensen waarvan de airco nauwelijks werkt. Van Sen Monorom moesten we namelijk weer terug naar Phnom Penh om daar over te stappen op een andere bus die richting Siem Reap ging. We hebben een paar keer 5 minuten gestopt, maar nooit langer dan dat. We waren dan ook erg blij toen we in Siem Reap arriveerde.

p1060813-kopie

Pavillion

Wow, wow, wow van jungle naar relaxoord, want dat was het. Dit hotel was een oase van rust. De kamers waren heerlijk ruim en voorzien van alle luxe. Er zijn 2 prachtige zwembaden waar je heerlijk kan uitrusten na een dagje tempels bezoeken. Een zwembad in Siem Reap is absoluut geen overbodige luxe. Het is hier namelijk snikheet. Ook heb je er een leuk restaurant en heeft het hotel een koloniale, knusse en sfeervolle uitstraling. Alles is tot op de puntjes verzorgd. En het wordt een beetje een terugkomend compliment voor alle hotels in Vietnam en Cambodja, maar de mensen zijn ook hier weer mega vriendelijk. Het ontbijt is simpel, maar erg lekker. Naast het buffet kun je ook warme gerechten bestellen. Een aanrader is de homemade yoghurt met vers fruit, YUM! Ook hebben we genoten van een heerlijke massage. Het was een fantastische plek als je Angkor Wat gaat bezoeken. Je bent snel bij de tempels en het centrum en in het hotel kun je heerlijk bijkomen.

Siemp Reap

Wat is Siemp Reap een aangename verassing. Vooraf denk je vooral aan het bezoeken van de tempels, dat je bijna zou vergeten dat Siem Reap een ontzettend leuke en bruisende stad is. Dit hadden wij van te voren helemaal niet verwacht en ons ook niet echt in verdiept. Siem Reap is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft ongeveer 140.000 inwoners. In de stad vind je prachtige gebouwen, hippe kroegjes, luxe restaurant en leuke winkels. Je hebt er een fantastische overdekte markt en in ieder zijstraatje vind je weer nieuwe toffe plekken. De stad is erg populair dankzij de tempels, maar is ook zonder een bezoek aan de tempels de moeite waard.

Siem Reap

p1060923-kopie
Angkor

Het gebied van de Angkor is maar liefst 400m2 groot, waar je talloze tempels kunt bezichtigen. Je kunt hier dagen rondlopen en nog steeds nieuwe tempels ontdekken. Wij besloten om 2 dagen verschillende tempels te bezoeken en lieten ons adviseren door onze tuktuk chauffeur. Ga een deal aan met een tuktuk chauffeur. Hij brengt je dan vervolgens de hele dag rond en weer precies wat je wel niet moet bezoeken. Dit kost ongeveer 10 euro voor een hele dag. Entree voor het park kost ongeveer 35 euro.

p1060823-kopie

p1060835-kopie

Angkor Watt

Angkor Watt is de bekendste tempel en ook de grootste. Je kunt hier uren rondlopen. Dit hebben we de eerste dag dan ook gedaan. Deze tempel is bijna nog in volmaakte staat. Prachtig. Na Angkor Watt alleen nog 2 kleine tempeltjes te bezoeken, die we onderweg tegen kwamen.

p1060875
Angkor Thom

De tweede dag bezochten we Angkor Thom. Een oude stad in het Angkor gebied omringd door prachtige oude stadsmuren. Het gebied is gigantisch! Je vindt hier de mooiste tempels.

Van Ta Prohm waren wij het meest onder de indruk. Niet voor niets is dit de drukst bezochte tempel van Angkor. En terecht! De tempels worden langzaam opgegeten door de jungle. Dit geeft een sprookjesachtig beeld. Bomen groeien door de tempels heen, en complete gebouwen worden langzaam één met de jungle.

De tempel is onder andere bekend van Tomb Raider.

p1060909

p1060905-kopie

p1060914-kopie

p1060903-kopie

p1060807-kopie

p1060869-kopie

p1060821-kopie

p1060841-kopie

 

p1060849-kopie

p1060890-kopie p1060884  Angkor

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief