Rondreis Maleisië

Onze rondreis van 17 dagen door Maleisië.

Dit jaar hebben wij een rondreis Maleisië gemaakt van 17 dagen. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk te zien in een behoorlijk korte tijd. Het was een veelzijdige en bijzondere reis die we niet snel zullen vergeten. We hebben in iets meer dan 2 weken de volgende plekken bezocht:

Kuala Lumpur – 2 nachten
Taman Negara – 3 nachten
Cameron Highlands – 2 nachten
Perhentian – 6 nachten
Kuala Lumpur – 1 nacht

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur de bruisende hoofdstad van Maleisië, een veelzijdige stad waar genoeg te doen en te zien is. De stad kent twee gezichten. Zo vind je aan de ene kant moderne wolkenkrabbers en aan de andere kant prachtige oude gebouwen. We verbleven in het Parkroyal Suites hotel. Dit was fantastisch ruime moderne kamers en de perfecte locatie. We verbleven 2 nachten in Kuala Lumpur en dit is meer dan voldoende. We hebben gegeten in Jalan Alor en Bukit Bintang, de Batu Caves bezocht en geshopt in China town. Wij hebben ons hier goed vermaakt. Op de terugreis hebben we nog 2 dagen doorgebracht in Kuala Lumpur. Achteraf waren we liever in één keer doorgegaan van Perhentian naar Amsterdam. Toch hebben we geen spijt, want ons verblijf in het luxe Traders hotel was heerlijk. Bovendien bezochten we de laatste dag nog de Thean Houtempel. Wat een mooie ervaring was. Klik hier voor een uitgebreid reisverslag over ons verblijf in Kuala Lumpur.
Tips voor Kuala Lumpur

 • Sluit je dag af op de Heli Pad lounge met een fantastisch mooi uitzicht.
 • Heerlijk eten doe je gewoon aan straat. Jalan Alor mag je absoluut niet overslaan.
 • Bij Bukit Bintang hebben we heerlijk gegeten bij de Rabit Hole (helemaal op de hoek. Vooral de toetjes mag je niet overslaan.
 • Probeer ook de beef jerky bij het kraampje in het straatje Jalan Alor.
 • Bezoek China Town einde van de middag dan is het nog lekker rustig en nog steeds genoeg te doen.
 • Een bezoek aan de Batu Caves mag ook zeker niet ontbreken als je in Kuala Lumpur bent.
 • Met de trein ben je zo in de stad vanaf het vliegveld.

Minputen van Kuala Lumpur

 • Hoewel we de Petrona towers zelf niet bezocht hebben, hebben we van verschillende mensen vernomen dat dit erg tegen valt. Je kan dan beter de radiotoren bezoeken. Deze is hoger en goedkoper dan de Petrona towers.
 • Wij houden allebei niet van shoppen, maar door een regenbui besloten we snel een lunch te pakken in één van de vele winkelcentra. Hier zijn wij beide erg ziek van geworden. De sfeer vonden wij ook erg tegenvallen. Aangezien je buiten heerlijk kan eten zouden wij dit afraden.

Accommodatie Kuala Lumpur
Traders hotel. Het kost iets meer, maar wow wat een een hotel. De kamers zijn ruim en luxe en als je geluk hebt, heb je een prachtig uitzicht op de Petrona Towers. De skybar is bovendien erg leuk om te bezoeken, maar het meest bijgebleven is toch wel het ontbijt. Wat was dit uitgebreid en lekker.
PARKROYAL suites. Dit is absoluut een aanrader. De kamers zijn gigantisch, je hebt een eigen keuken en ruime badkamer. Op het dak van het hotel heb je een prachtig zwembad waar je heerlijk kan afkoelen. Het hotel heeft geen restaurant, maar dit is ook absoluut niet nodig, want de locatie is perfect. Eten doe je namelijk heerlijk in het foodstraatje Jalan Alor of bij de vele restaurant in de wijk Bukit Bintang.

Taman Negara

Ga je naar Maleisië dan mag een bezoek aan het oudste regenwoud ter wereld natuurlijk niet ontbreken. Na 3 uurtjes in de bus en nog eens 3 uurtjes boot, kwamen we rond 5 uur aan bij het Mutiara Taman Negara Resort. Het is wat aan de prijs, maar het Mutiara Taman Negara Resort is absoluut de nummer 1 plek om te verblijven als je naar Taman Negara gaat. Je zit namelijk met je houten hutje direct aan de jungle. Bij aankomst komt een groep apen ons meteen gedag zeggen. Op onze veranda bewonderen het spektakel van spelende baby aapjes, strenge ouders en nieuwsgierige aapjes. Het is een feit: we zijn in de jungle!

Tips voor Taman Negara

 • Huur een huisje in het Mutiara Taman Negara Resort.
 • Ga eten bij één van de floating restaurants.
 • De canopy walk en de wandeling naar Bukit Theresik kun je prima combineren en zonder gids doen.
 • Ga op zoek naar dieren tijdens de nachtjungle.
 • Afkoelen bij de watervallen van Latah Bekoh.
 • Ga met een boottaxi naar de route van de blue hide.

Cameron Highlands

De Cameron Highlands, de hooglanden van Maleisië, het is een prachtig gebied wat voornamelijk in het teken staat van de vele thee- en groenteplantages. Door de hoge ligging is het er een stuk koeler. En hoewel het maar 5 uurtjes rijden is van Taman Negara scheelt het meer dan 10 graden en dit is ultiem genieten na het bikkelen in de hitte van de jungle.

Tips

 • Hoewel het erg toeristisch is, is een tour naar de theevelden wel een aanrader. Het uitzicht is namelijk adembenemend mooi.
 • Boek een High tea bij het Lakehouse resort.
 • Een maaltijd bij Sri Brinchang mag je absoluut niet overslaan.

Minpunten Cameron Highlands

 • Binnen een dag heb je de Highlands wel ontdekt.
 • Een jungle trekking is hier niet zo bijzonder, dus raden wij af.
 • Mossy forest is erg toeristisch en vonden wij erg tegenvallen.

Accomodatie Cameron Highlands – Lakehouse Resort
Boven op een heuveltje staat het schattige Lakehouse Resort. Zodra je binnenkomt heb je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Dit resort is volledig in oud Engelse stijl ingericht inclusief een prachtig antiek en groot open haard. We werden flink in de watten gelegd en de kamer was genieten. Een heerlijk bed, mooi uitzicht en grote badkamer (en warm water!).

Perhentian
Als we ergens dol op zijn is het wel onze voetjes begraven in het witte zand en snorkelen in helder blauw water. Dit besloten we onze laatste dagen in Maleisië te doen op het mooie eiland: Perhentian. Dit is het ultieme bounty gevoel. Geen straten of hoge gebouwen. Hier geniet je van zon, zee en strand!

Tips Perhentian

 • Zeker doen is een genieten van de barbecue bij Bubu Resort aan het strand.
 • Duiken, snorkelen en zwemmen!!!! Duiken doe je bij de duiksschoel Turtle bay.
 • Via een junglepad wandel je eenvoudig van de ene naar de andere kant van het eiland.
 • Verover ‘s avonds een plekje in het zand en geniet iedere avond van een vuurshow.
 • Geniet van een massage aan het strand bij het Bubu resort.

Minpunten Perhentian
Langs het Bubu resort zijn ze momenteel aan het bouwen, daarom adviseren wij om een huisje te boeken bij Bubu villa. Zelfde luxe, maar minder lawaai.

Accomodatie Perhentian
We verbleven in het Bubu Resort aan het strand, Long beach. Bubu is voor Perhentian erg luxe, aangezien de rest vooral gericht is op backpackers. De kamers zijn klein maar verder prima. Het bed was goed en het uitzicht prachtig.

Kuala Lumpur hotspots The Kitchen Project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *