Riga Stedentrip

De hoofdstad van Letland. Riga! met een inwonersaantal van 700.000 is het daarmee één van de grotere steden in Baltics.

Accomodatie

In Riga heb je genoeg keuze in accommodatie. Er zijn schattige hostels voor een laag budget, betaalbare hotels, leuke appartementen en natuurlijk ook pure luxe. Wij vonden locatie het allerbelangrijkste. Een must als je Riga bezoekt vinden wij is een verblijf midden in het oude centrum. Verblijf en eten en drinken is er zeer betaalbaar waardoor je ook met een kleiner budget voor comfort kan kiezen. Een echte aanrader is het Old City Boutique Hotel. Comfort, luxe, mooi uitzicht en de perfecte locatie! Bekijk hier het hotel.

Via ryanair heb je verschillende aanbiedingen om goedkoop naar Riga te vliegen. Wij betaalde uiteindelijk maar 50 euro voor een retourtje en vlogen vanaf Wezen.

Vrijdag

We kwamen aan het einde van de middag aan in de stad. Na het afgooien van onze spullen besloten we op aanraden van Soetkees om het restaurantje Rozengrals te bezoeken. Wat een beleving. Je gaat via een oude wenteltrap volledig omringt met kaarsen naar beneden waar je wordt verrast door live folklore muziek en kaarslicht. In dit restaurant geen ramen of verlichting. Nee hier ga je teug de tijd in. En het eten; heerlijk! Ben je een visliefhebber dan zit je hier goed.

riga-restaurant

Na een heerlijke maaltijd en wat glazen (misschien flessen) wijn besloten we het nachtleven te ontdekken. Je hebt hier leuke gezellige kroegen maar ook vette clubs. Cocktails zijn er erg goedkoop dus goed voor je portemonnee maar minder goed voor de dag erna. Het werd een late en gezellige avond met een druk programma nog voor de boeg.

Zaterdag

De volgende dag besloten na wat paracetamolletjes de stad in te gaan. De architectuur van de gebouwen is prachtig. In de stad worden grauwe Sovjetgebouwen afgewisseld met prachtige middeleeuwse gebouwen. De contrasten zijn erg groot en dat maakt het ook zo mooi. Het oude stadscentrum is betoverend. We hebben heerlijk gewandeld en verveelde ons absoluut niet. Wat een prachtige stad.

riga-stad

Na een paar uur rond slenteren besloten we een van de vele hippe koffietentjes op te zoeken. Hier kun je voor weinig heerlijk eten en drinken.We besloten wat boodschappen in te slaan en komen bij toeval een sushi restaurant tegen. Onze volgende stop. We hebben hier een paar uur genoten van heerlijk sushi met een lekkere kan thee. Natuurlijk werd er weer flink gestapt, maar dit keer met iets minder cocktails.

riga-eten-en-drinken

Zondag

Na weer een geslaagde avond, fris de stad in. Na een goed ontbijt besloten we een wandeling te maken naar de bekende markthallen van Riga. Het complex bestaat uit vijf grote hallen waarvan vier paviljoens aan elkaar geschakeld zijn en verbonden door een middenpad. De vijf paviljoens hebben elk een specialisatie: voor vis, groente, broodproducten en vlees. Rond de markthallen is tevens een openluchtmarkt te vinden waar fruit, groente, kleding en curiosa verkocht wordt. Dit is echt een aanrader. Een ware beleving voor al je zintuigen!

Een half uurtje lopen van de markthallen zou een rommelmarkt zijn. Wij als rommelliefhebbers besloten deze markt te gaan bezoeken. Tijdens onze wandeling verdwenen de mooie oude gebouwen en waanden we ons meer en meer in Rusland. Bij een verroeste ingang vinden we eindelijk de rommelmarkt. Er was geen toerist te bekennen, alleen een hemel aan spullen met een rijke geschiedenis. De standjes zo dicht tegen elkaar aan dat je er nauwelijks kan lopen en de spullen zo ver opgestapeld dat je de verkopers niet eens kan zien. Sommige mensen zouden hier gillend gek worden, maar voor ons was dit een klein paradijsje. Helaas moesten we alles laten liggen, maar oh wat zou ik graag terug gaan met een busje.

Op de terugweg naar de oude stad toe, bezochten we nog snel een orthodoxe kerk. Heel anders als de oude kerkjes in het oude centrum. Het gebouw is gigantisch, goud en erg kitsch. Toevallig was er net een bruiloft bezig en wij mochten een kijkje nemen. Een erg leuke ervaring. In de stad liepen we zo tegen de Black Magic bar aan, waar we hebben genoten van heerlijke chocolade.

Na flink wat kilometers en een indrukwekkende dag besloten we een typisch letse maaltijd te gaan eten. Wij hebben echter besloten dat dit niet onze keuken is 🙂

Maandag
Vroeg op, want we vliegen in de ochtend al terug. Een stevig ontbijt en daar gingen we weer. Wat een heerlijk weekend en ook nog eens zeer betaalbaar. Echt een aanrader! Voor ieder wat wils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *