Perhentian: bounty eiland in Maleisië

Als we ergens dol op zijn is het wel onze voetjes begraven in het witte zand en snorkelen in helder blauw water. Dit besloten we onze laatste dagen in Maleisië te doen op het mooie eiland: Perhentian. Dit is het ultieme bounty gevoel. Geen straten of hoge gebouwen. Hier geniet je van zon, zee en strand!

Je hebt op het eiland twee plekken waar de meeste accommodatie zit. Wij verbleven op Long Beach en dit vonden wij fantastisch. Overdag is het hier heerlijk rustig en ’s avonds komt iedereen van het eiland hier naar toe en kun je zitten in het zand met een muziekje op de achtergrond en een drankje in je hand. Je kunt hier ook snorkelen waar je naast mooie vissen ook prachtig koraal kunt bewonderen. Het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen (dit is geen grap). Je hebt hier verschillende eettentjes, barretjes, een winkeltje en verhuur voor wateractiviteiten. Via een pad door de jungle sta je binnen 15 minuten aan de andere kant van het eiland. Heb je geen zin om te lopen, dan kun je ook een boottaxi pakken voor een paar euro. Met zonsondergang is dit een mooie ervaring. Zoals op een echt bounty eiland hoort, kun je hier niet pinnen, dus zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt.

Ons verblijf in Perhentian, Bubu Resort

We verbleven in het Bubu Resort aan het strand, Long beach. Bubu is voor Perhentian erg luxe, aangezien de rest vooral gericht is op backpackers. De kamers zijn klein maar verder prima. Het bed was goed en het uitzicht prachtig. Één nadeel is dat je geen koelkast hebt. Hoewel het eten bij Bubu resort iets duurder is, is het ook erg lekker. Vooral de barbecue is een aanrader. Tip: reserveer van te voren een plekje op het strand. Helaas waren ze naast Bubu resort aan het bouwen wat overdag voor overlast kan zorgen. Je kan daardoor beter verblijven bij Bubu villa, aangezien dit aan de andere kant van het strand ligt.

Duiken in Perhentian

Na de eerste dag snorkelen besloten we een introductie duik te doen. Met zijn tweetjes en een ervaren duiker gingen we na een korte uitleg direct het water in. We zwommen over gigantisch koraal en zagen kleurrijke vissen. Na 40 minuten kwamen we boven en besloten direct dat we onze padi wilde halen, want dit willen we vaker doen. De groepen zijn hier nooit groter dan 4 personen en je betaald ongeveer € 150,- voor de hele cursus. Dus zeker een aanrader, want wow wat was dit vet. Het mooiste wat ik ooit gedaan heb. Hoewel we ook wat oefeningen moesten doen en in een klein hutje 4 uur naar video’s hebben moeten kijken, vergeet je dit al snel als je tussen al dat prachtig koraal en mooie vissen zwemt. In totaal hebben we 4 duiken gedaan. Bij de laatste duik hadden we al onze oefeningen en examens gehaald en hoefde we alleen nog maar rond te kijken :). We zagen roggen, haaien en schildpadden en de omgeving was onbeschrijfelijk mooi. Helaas ging onze action cam kapot, waardoor we het niet hebben kunnen filmen. Hieronder een video van de duikomgeving in Perhentian die je tijdens je padi gaat bezoeken.

 

perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian perhentian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *