Nepal Travel Guide

Nepal stond als eerste vast toen we onze route voor Azië gingen bepalen. We moesten hoe dan ook dit land bezoeken. Nog steeds ben ik zo enorm blij met deze beslissing, want Nepal was nog mooier dan verwacht. Van de chaos in Kathmandu, het sfeertje van Pokhara, de jungle in Chitwan tot de imposante bergen van de Annapurna. We hadden hiervan niks willen missen.

nepal travelguide
nepal reistips

Route door Nepal

We begonnen onze reis in Kathmandu wat heel veel indruk op ons maakten. De stad is heel intens en heftig en misschien daarom wel zo bijzonder. Hoewel het geen mooie stad is, mag je Kathamandu zeker niet overslaan.

Van Kathamandu naar Pokhara

Vanuit Kathmandu vertrokken we naar Pokhara waar we in een compleet andere wereld terecht kwamen. Pokhara is hip, toeristisch, schoon en rustig. Lekker aan het meer zitten, buiten bioscoopje pakken en lekker uiteten gaan met de prachtige bergen van de Annapurna op de achtergrond. Geen slechte plek om even wat tijd door te brengen.

nepal travelguide
nepal reistips
nepal

Annapurna Circuit

Pokhara is bovendien de perfecte plek om je Annapurna trekking te starten. Wij kozen voor het Annapurna Circuit. De hoogte Pas ter wereld. Hoe bad ass klinkt dat. We deden er 12 dagen over met als hoogste punt Thorung la pas met 5416 meter hoogte. Ontzettend zwaar, maar wel het mooiste wat we tijdens onze reis gedaan hebben.

nepal
nepal travelguide
nepal reistips

Chitwan

Na even een paar dagen uitrusten in Pokhara vertrokken we naar Chitwan waar je gewoon wilde olifanten, beren, tijgers en neushoorns kunt spotten. Natuurlijk moet je wel gelukt hebben. Tijgers en beren hebben we helaas niet gespot, maar we kwamen wel heel dichtbij 2 neushoors. Foedsie heeft maar 1 tip: GAAN!

Route Nepal

 • Kathmandu: 2 nachten (Intens en tegelijkertijd onmisbaar)
 • Pokhara: 2 nachten (Genieten van de heerlijke vibe in Pokhara)
 • Annapurna: 12nachten (Geen worden voor zo mooi, bekijk hier onze Annapurna Route)
 • Pokhara: 2 nachten (bijkomen van de trekking)
 • Chitwan: 2 nachten (welcome to the jungle, baby)
 • Pokhara: 2 nachten (wij besloten weer terug te gaan naar Pokhara, maar je kan ook Kathmandu vallei)
 • Kathmandu: 1 nacht

Lees ook het artikel “Route Nepal”

nepal travelguide
nepal reistips

Bezienswaardigheden Nepal

Annapurna Circuit

Een meerdaagse hike maken, mag sowieso niet ontbreken aan je to do lijstje als je Nepal gaat bezoeken. En de keuze is reuze mensen. Een trekking door de hoogste berg ter wereld, het nog relatief onbekende Upper Mustang of ga je de hoogste berpas ter wereld doen? In nepal kan het allemaal. Wij hebben gekozen voor het Annapurna Circuit en het was geweldig.

Lees ook het artikel “Alles wat je moeten weten voor het Annapurna Circuit”

nepal

Welcome to the Nepali Jungle

Jaaaa hoor, Nepal heeft zelfs een jungle. En niet zo maar eentje. Je kan hier namelijk zelfs tijgers spotten. Dan moet je wel ontzettend geluk hebben. Wij zagen helaas geen tijgers, maar kwamen wel oog in oog te staan met een neushoorn, een wild zwijn (die ik nog steeds allemaal Pumba noem), tientallen krokodillen en zagen ook nog even wat olifanten voorbij komen. En ja dit deden we allemaal te voet.

Lees ook het artikel “Een jungle trekking door Chitwan; de jungle van Nepal”

Chillen aan het Phewa Lake

Pokhara is zoooo fijn. Hier moet je zeker een paar daagjes naar toe om lekker te chillen. Wil je iets heftigers dan kun je hier ook Parasailen.

Hotspots en eten in Nepal

De Nepalese keuken is niet heel uitgebreid, maar goed eten kun je hier zeker. Dal Bath is het nationale gerecht en wordt door meer dan 80% van de bevolking zelfs 2x per dag gegeten en ook tijdens je hike ontkom je niet aan de Dal Bath power.

Een ander heerlijk gerecht wat je niet mag missen is Momo. Een soort van dumpling.

Even geen zin in Dal Bath dan vind je in Pokhara heel veel leuke hotspots. Lees het artikel 10x de leukste hotspots in Pokhara. In Kathmandu aten we de beste Döner en dat voor maar 1 euro.

nepal travelguide
nepal reistips

Beste reistijd Nepal

Ga je naar Nepal dan staat een trekking waarschijnlijk wel op de planning. De beste reisperiode is dan van september t/m november. In november kan het wel al behoorlijk houd worden. Maart en april zijn ook fijne maanden. Het is dan erg groen. Het regent dan wel iets vaker.

Beste reistijd van oktober t/m november

nepal travelguide
nepal reistips

Vervoer in Nepal

In de steden pak je een kleine taxi’s. De taxi’s in Nepal zijn echt geweldig en kosten vaak heel weinig. Voor de grotere afstanden pak je de bus. Openbaar vervoer in Nepal is makkelijk te regelen, het verkeer kan echter wel behoorlijk heftig zin. Het is er chaotisch en de wegen zijn vaak niet goed. Hierdoor ben je vaak erg lang onderweg.

nepal travelguide
nepal reistips

Welk budget heb ik nodig in Nepal?

Nepal is een perfecte budget bestemming. Accommodatie, reizen en eten alles is hier erg goedkoop. De accommodaties zijn dan wel erg basic en het eten op straat is niet altijd even verstandig om te kopen. En jaaa ik eet normaal heel veel streetfood.

 • Streetfood +/- 1 euro
 • Westers eten +/- 5 euro
 • Accommodatie +/- 15 euro voor een hotelkamer
 • Bus +/- 5 euro voor ritjes van 8 uur

Praktische informatie over Nepal

Visum

Een visum voor Nepal kun je bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu regelen. Hou er wel rekening mee dat het behoorlijk chaotisch en druk is. Je kan ook een visum van te voren regelen, dit is een stuk duurder en het vliegveld blijft nog steeds chaotisch en druk ;p Dus onze tip is om het gewoon bij aankomst te regelen.

Kosten visum Nepal

De kosten voor een visum Nepal voor 15 dagen is 25 dollar, 40 dollar voor 30 dagen en 90 dagen kost je 100 dollar.

Wat heb je nodig voor je visum Nepal

Tip: vul van te voren al het visum formulier in

 

Inentingen

Zoals bij de meest landen in Azië worden inentingen voor DTP en hepatitis A aanbevolen. Als je wat langer blijft (of vaak reist) kun je ook  inenten tegen Rabiës.

De meningen zijn hier vaak over verdeeld, mocht je namelijk gebeten worden dan moet je als nog laten inenten. Belangrijk om te weten is, dat ze niet overal het belangrijke vaccin hebben. Je hebt door de inentingen extra tijd en minder vaccinaties nodig wanneer je gebeten wordt. Daarnaast is de inenting eenmalig (mits je gebeten wordt) dus voor de rest van je leven hoef je er geen zorgen over te maken. Voor ons een reden om het meteen maar te doen.

Tijdverschil

In Nepal is het 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland

nepal travelguide
nepal reistips

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Nepal?

Ook leuk om te lezen:

Ons oordeel

Een dikke vette 10! Meer als ik nog hoger had kunnen geven. Wij zijn verliefd op Nepal. Ik had nooit gedacht dat 2 weken hiken zo geweldig kon zijn. De mensen, natuur en cultuur is fantastisch. Nepal is uniek, bijzonder en zo ongelooflijk mooi!
Door By :>Foedsie 10 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *