Kathmandu

Kathmandu is intens maar tegelijkertijd ook onmisbaar. Deze stad wint misschien geen schoonheidsprijs, maar je mag de hoofdstad zeker niet overslaan tijdens je reis naar Nepal. Het is een drukke, chaotische stad maar heeft ook zoveel moois te bieden.

De hoofdstad van Nepal telt bijna 1 miljoen inwoners. De stad bevindt zich in een vallei en staat bekend om haar vele Boeddhistische en Hindoeistische tempels en paleizen.

Het kost een dagje om te wennen aan de drukte en de stof, maar stiekem is deze stad best wel leuk. In de stad vind je talloze tempels en bijzondere plekken, zoals PASHUPATINATH een belangrijke hindoetempel waar dagelijks crematies plaatsvinden. En BOUDHANATH één van de grootste en belangrijkste stoepa’s in Zuid-Azië.

Ook vind je in Kathmandu de kleurrijke wijk Thamel. Dé plek om alles te kopen voor je trekking. Van wandelstokken, north face jassen tot backpacks of slaapzakken. En niet geheel onbelangrijk in deze wijk vind je ook de beste döner en falafel die wij ooit geproefd hebben 🙂 En dat voor 1 euro.

Vanuit Kathmandu kun je verder reizen naar het fijne Pokhara, Chitwan of Mount Everest.

Meer over Nepal