Kathmandu Travel Guide
Kathmandu Travel Guide

Kathmandu Travel Guide

Vanaf het moment dat je het vliegtuig uitstapt is Kathmandu een overload aan geuren, geluiden en prikkels. De hoofdstad van Nepal is intens. Wij moeten even schakelen, maar na een middagje vinden we onze draai en kunnen we het chaotische Kathmandu wel waarderen. De stad heeft namelijk heel veel te bieden. Je mag deze stad dan ook zeker niet overslaan als je Nepal echt wilt leren kennen.

Lees alles over Kathmandu in dit artikel:

Kathmandu

Bezienswaardigheden Kathmandu

Thamel

Thamel is dé plek waar je souvenirs kunt shoppen, lekker kunt eten, goedkoop kunt overnachten en waar  je goedkoop de laatste items voor de trekking inkoopt. Het is de backpackerswijk van Kathmandu. Heerlijk om gezellig doorheen te slenteren.

Boudhanath

Ontdek in de wijk Bouddah één van de grootste en belangrijkste stoepa’s in Zuid-Azië. Deze boeddhistische tempel is gevestigd op een oude handelsweg naar tibet en dateert naar verluid uit de tweede helft van de zesde eeuw. Het is een prachtige plek om te ontdekken. Rondom de tempel bevinden zich talloze dakterrassen waar je een fantastisch uitzicht hebt over de wijk en de tempel. Dagelijks komen hier nog pelgrims naartoe om een rituele wandeling te maken rond de tempel.

Kathmandu Durbar Square

Durbar Square was jarenlang het belangrijkste en bekendste plein van Kathmandu. Hier bevinden zich oude tempels en paleizen. Door de aardbeving is er echter veel verwoest en zijn ze nog volop bezig met het herstellen van het plein. Het is voor de lokale bevolking een belangrijke plek en zeker een bezoekje waard.

Swayambhunath

Swayambhunath wordt ook wel Monkey Temple genoemd. Vanaf Thamel kun je hier naar toe lopen. Het heet niet voor niets Monkey Temple, want je vindt hier talloze nieuwsgierige kleine aapjes. Het is een kleine klim, maar eenmaal aangekomen word je beloond met een gigantische stoepa en een prachtig uitzicht.

Pashupatinath

In Nepal is Pashupatinath de belangrijkste hindoetempel. De tempel ligt aan de heilige Bagmati rivier waar dagelijks nog crematies plaatsvinden. Een bijzondere traditie. Het klinkt als een lugubere gewaarwording, toch omschrijven veel mensen de traditie juist als sereen en bijzonder. Wij hebben de tempel niet bezocht, maar zijn wel rondom het gebied gewandeld. Mocht je de tempel willen bezoeken dan vragen zij hier wel een bijdrage van 10 euro voor.

Bhaktapur

Bhaktapur is een stad net buiten Kathmandu. Het is samen met Kathmandu en Patan één van de drie koningssteden in de Kathmandu Vallei. Je vindt in deze stad per vierkante meter meer tempels dan in Kathmandu of in Patan. De stad voelt oud en authentiek aan. Het is een mooie stad om een dagje te bezoeken.

Garden of dreams

Op 2 minuutjes lopen van het chaotische Thamel vind je de Garden of dreams. Een oase van rust. Wil je even ontsnappen van de chaos, dan is dé plek.

Boudhanath

Accommodaties Kathmandu

In Kathmandu vind je misschien geen super hippe boutique hotelletjes of stoere hostels, maar je hebt wel ontzettend veel fijne hotels.

Hotspots Kathmandu

 • Thamel Doner Kebab, niet voor niets nr. 1 van Tripadvisor. Dit moesten we proberen. Voor 1,5 euro een hele maaltijd en absoluut de beste Kebab die je in Nepal kunt vinden.
 • The Vesper Cafe & Restaurant, hippe plek waar je kunt lunchen en dineren. Je kunt heerlijk in alle rust dineren in de tuin. Een erg leuke en gezellige plek.
 • Himalayan Java, heb je zin in een goede kop koffie, gezonde smoothie of dorstlessende limonade dan is je must-to-go-to
 • Blueberry Kitchen & Coffee Shop, heerlijk goed Nepalees eten en meer.
 • Rosemary Chicken, betaalbaar en erg lekker
 • Sams bar, een erg leuke plek om een lekker drankje te doen
 • New Orleans, vele biertjes en gezelligheid vind je bij New orleans
 • OR2K, een beetje zweverig, maar erg lekker vegetarisch eten.
Thamel

Straten in Thamel

Hoe kom je er

Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten naar Kathmandu vanuit Amsterdam (ook niet vanuit Brussel of Dusseldorf). Je hebt vaak nog een overstap in Dubai, Turkije of New Delhi. Een retour kost ongeveer 500 euro en de totale reis duurt ongeveer +/- 10 uur.

Ben je zoals ons als in Azië dan is het vaakst het goedkoopste om te vliegen vanuit Kuala Lumpur met Air Asia. Een retour kost ongeveer 200 euro. Eenmaal aangekomen op het vliegtuig staan er talloze taxi’s te wachten. Natuurlijk altijd even onderhandelen over de prijs.

Vervoer in Kathmandu

Het makkelijkste om je te verplaatsen in Kathmandu is met de taxi. Verwacht geen meter of luxe auto’s. Je betaalt ongeveer een euro per ritje. Probeer wel altijd te onderhandel over de prijs.

kathmandu vervoer

Taxi’s in Kathmandu

Van Katmandu reizen naar

Vanuit Kathmandu kun je naar verschillende plekken reizen, namelijk:

 • Mount Everest trekking: De meeste mensen nemen een vlucht naar Lukla. Dit duurt ongeveer een half uurtje en de vlucht kost ongeveer 140 euro. De vluchttijden zijn afhankelijk van het weer. Het kan dus zomaar zijn dat er een paar dagen geen vluchten zijn. Je kunt over land naar de Mount Everest via Gyirong Port. De rit duurt dan 2 dagen en omdat je via Tibet gaat, is een tourguide verplicht. Je komt vervolgens aan bij Rongbuk Monastery wat vaak het beginpunt is van de Mount Everest trek.
 • Annapurna Circuit: de meeste mensen vertrekken van Kathmandu naar Pokhara en pakken de dag erop weer een bus naar Besi Sahar om vanuit daar te starten. Je kan ook een minivan huren en direct van Kathmandu naar Besi Sahar reizen. Of de public bus pakken Bhulbhule om vanuit daar te starten met de trekking.
 • Pokhara: van Kathmandu kun je relatief eenvoudig met de bus Pokhara bereiken. Het makkelijkste is om van te voren alvast een kaartje en plaats te reserveren. Een kaartje kost ongeveer 5 euro en de rit duurt ongeveer 7 – 8 uur. Het verkeer in Nepal is behoorlijk chaotisch waardoor busritjes soms een stuk langer kunnen duren en nogal hobbelig zijn. Als je de kans hebt, reserveer dan een plek zo ver mogelijk vooraan. Tijdens je rit kijk je je ogen uit. De landschappen zijn adembenemend.
 • Chitwan: Vanuit Kathmandu gaan er verschillende bussen naar Chitwan. De reis duurt ongeveer 7-8 uur en kost je ongeveer 5 euro.

Nog een paar handige tips voor Nepal

 • Je hebt voor Nepal een visum nodig. Je kunt dit (in tegenstelling wat je veel leest op het interieur) gewoon bij aankomst doen, maar het handigste is om het van te voren alvast digitaal te regelen, omdat je anders behoorlijk lang moet wachten. Let er wel op dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn.
 • Reistijd: de beste periode om Nepal te bezoeken is tussen september en November. Voor trekking is ook maart een goede maand.
 • Pinnen gaat alleen in grote steden. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende geld mee hebt.
 • In Nepal betaal je met roepies. 120 roepies is ongeveer 1 euro.
 • Neem alvast wat dollars mee voor de eerste paar uur in Nepal. Het namelijk niet altijd zeker dat je overal kunt punnen.

Alle hotspots, accomodatie en bezienswaardigheden in 1 overzicht. Download het artikel als PDF-bestand en/of bewaar onderstaan Google Maps, download de kaart en neem alle Foedsie tips mee op reis!

Pin it! En bewaar dit artikel op Pinterest!

kathmandu travelguide

Pin it!

Nog meer inspiratie. Bekijk onze foto’s van Kathmandu hieronder.

Stoepa Kathmandu

Pashupatinath

Aapje aan het wachten net voor de hindoe tempel Pashupatinath\

kathmandu

kathmandu

kathmandu

daar gaat onze taxi

kathmandu

Onderhandel voor de taxiprijs. Het kalfje bemoeit zich er ook even mee.

straatbeeld kathmandu

straten van Kathmandu zijn net iets ander dan dat wij gewend zijn

thamel

Wandelen door de wijk Thamel

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Nepal

Nepal wat ben je prachtig! Toen we besloten om 6 maanden te gaan reizen, stond Nepal als eerste op ons lijstje. We zouden hier hoe dan ook naar toe gaan. En wat ben ik blij met deze keuze.

@foedsie

Booking.com

Volg foedsie op Instagram

annapurna circuit chame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *