De ultieme Nepal route 4 weken
De ultieme Nepal route 4 weken

De ultieme Nepal route 4 weken

In 2017 besloten we voor 6 maanden te gaan reizen door Azië. Nepal stond als eerste land op onze bucketlist. En wat ben ik blij met deze keuze, want Nepal heeft ongelooflijk veel indruk op ons gemaakt. Onze geweldige trekking door de Himalaya staat bovenaan bij mooiste momenten tijdens onze reis. De prachtige bergen, natuur, intense steden en zelfs jungle. Nepal heeft ons compleet ingepakt. In dit artikel vind je onze complete Nepal route.

Route Nepal 4 weken

Het Annapurna Circuit duurt ongeveer 2 weken, daarom besloten we om in totaal 4 weken in Nepal te blijven. Zo hadden we naast de trekking nog voldoende tijd om wat andere plekken te ontdekken. Maar je zou ook gerust nog een paar weken extra aan je reis kunnen toevoegen of alleen een trekking doen. Hoewel dit laatste wel een beetje zonde is, want de rest van Nepal is ook zeker de moeite waard.

nepal travelguide
nepal reistips

Verkeer in Nepal

Afstanden in Nepal zijn op zich niet gigantisch. Als alles mee zit ben je vaak 5-7 uur onderweg. Helaas zit niet altijd alles mee. Er kan zomaar iets gebeuren tijdens een rit waardoor alles verandert. Gebeurt er in Nederland bijvoorbeeld een ongeluk, dan is er vaak niet zo veel aan de hand. Het verkeer wordt omgeleid en we kunnen weer verder. In Nepal werkt dit iets anders. Wegen zijn vaak slecht, smal en er zijn geen alternatieve routes.

Ook geduldig wachten op elkaar of structuur kennen ze vaak niet bij een incident. Hierdoor kun je uren in de file staan. Zo stonden wij 24 uur vast bij een rit die eigenlijk maar 4 uur zou duren. Waarom? Ze hadden besloten om een deel van de weg vrij te maken met dynamiet, maar hadden helaas te veel gebruikt. Ja… dit soort dingen zijn schijnbaar normaal in Nepal ;p. Een tip: zorg er altijd voor dat je eten, drinken en een vest mee hebt in de bus. Ook bij korte ritjes dus.

nepal travelguide
nepal reistips

Nepal route 4 weken

Bekijk hieronder onze route van 4 weken door het mooie Nepal.

 • We kwamen aan op Kathmandu – dag 1  & 2
 • Van Kathmandu vertrokken we naar Pokhara  – dag 3
 • Pokhara – dag 4
 • Van Pokhara – Chamje (Annapurna Circuit) – dag 5
 • Chamje – BagaChap (Annapurna Circuit)  – dag 6
 • Bagachap – Chame (Annapurna Circuit) – dag 7
 • Chame – Upper Pisang/Lower Pisang (Annapurna Circuit) – dag 8
 • Upper Pisag – Manang (Annapurna Circuit) – Dag 9
 • Manang (Annapurna Circuit) – Dag 10
 • Manag – Yak Kharka (Annapurna Circuit) – Dag 11
 • Yak Khark – Thorung Pedi (Annapurna Circuit) – Dag 12
 • Thorung Pedi – Muktinath (Annapurna Circuit) – Dag 13
 • Muktinath – Kagbeni (Annapurna Circuit) – Dag 14
 • Kagbeni – Johmson (Annapurna Circuit) – Dag 15
 • Johmson – Pokhara – Dag 16
 • Pokhara – Dag 17, 18
 • Reisdag van Pokhara – Chitwan – Dag 19
 • Chitwan – Dag 20 & 21
 • Van Chitwan – Pokhara –  Dag 22
 • Pokhara (je kan er ook voor kiezen om hier naar een ander deel te gaan) – Dag 23, 24 & 25
 • Reisdag van Pokhara naar Kathmandu – Dag 26
 • En weer terug in Kathmandu – Dag 27
nepal travelguide
nepal reistips

Kathmandu

Kathmandu is behoorlijk intens, maar mag absoluut niet ontbreken tijdens je reis. Het is er druk, chaotisch maar ook indrukwekkend, mooi en gezellig. Zo heb je hier de wijk Thamel waarbij je werkelijk alles kunt vinden voor je trekking, de leukste souvenirtjes en hele leuke eettentjes. Buiten het centrum vind je verschillende tempels en prachtige rituelen. 2 nachten is voldoende om de stad te verkennen.

nepal travelguide
nepal reistips

Pokhara

Vanuit Kathmandu kun je een bus pakken van nog geen tientje die er ongeveer 7 uur over doet om in Pokhara te komen. De rit is zeker geen straf. Je kijkt je ogen uit onderweg.

Pokhara vond wij ontzettend fijn. Er heerst zo’n heerlijke sfeer en het ligt in een mooie vallei omringd door de Himalaya. Ook vind je er talloze leuke hotspots, is het er schoon en rustig en de perfecte plek om terug te keren na je Annapurna trekking. Wij gingen verschillende keren terug naar Pokhara, maar je kan natuurlijk ook wat andere plekken aan je reis toevoegen. Wij vonden deze plek gewoon te leuk. Dikke tip dus!

nepal

Annapurna Circuit

Doen, doen, doen! Het Annapurna Circuit was echt absoluut het mooiste wat wij ooit hebben gedaan. Vreselijk zwaar en wat heb ik lopen vloeken. Maar het was het allemaal waard. Je weet niet wat je ziet onderweg en het halen van de Pas voelt als zo’n gigantische overwinning. Na de trekking zei ik direct eens, maar nooit meer. Want mijn hele lichaam was op. Maar al snel hadden we het erover om misschien een keer terug te gaan om de Mount Everest Basecamp een keer te gaan doen. Verslavend dus.

nepal travelguide
nepal reistips
nepal

Chitwan

Wist jij dat Nepal een jungle heeft? Nou wij in ieder geval niet. Heel stom natuurlijk, maar bij Nepal dachten wij in eerste instantie alleen maar aan bergen. Wat blijkt in Nepal heb je verschillende plekken waar je de jungle in kan (zoals Chitwan) en ook nog eens heel veel wildlife kunt spotten, waaronder tijgers. Tijgers hebben wij helaas of misschien wel gelukkig gemist. Wel kwamen we oog in oog te staan met 2 neushoorn. Doen dus.

nepal travelguide
nepal reistips
nepal

Heb je nog een leuke tip voor Foedsie? Laat het weten in een reactie of stuur berichtje via Instagram.

Nepal in 1 minuut

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien dat onze video over Nepal je van gedachte kan veranderen.

Verder reizen naar

Bekijk alle artikelen over

Nepal

Nepal wat ben je prachtig! Toen we besloten om 6 maanden te gaan reizen, stond Nepal als eerste op ons lijstje. We zouden hier hoe dan ook naar toe gaan. En wat ben ik blij met deze keuze.

@foedsie

Booking.com

Volg foedsie op Instagram

annapurna circuit chame

Eén reactie op “De ultieme Nepal route 4 weken”

 1. maria schreef:

  in een woord TOP !!! heerlijk om te lezen en die geweldige foto””s erbij maakt het het echt af .zo krijg je een goede indruk van wat een geweldige reis jullie hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *