Chitwan

Neushoorns in het wild zien, varen tussen de krokodillen en misschien zelfs wel een tijger spotten het kan allemaal in het Nationaal park Royal Chitwan.

Chitwan is een stukje ongerepte jungle in Nepal en de kans op het spotten van wildlife is hier gigantisch groot. Hoewel de kans klein is dat je tijger tegenkomt, leven ze wel nog in dit gebied.

Je kan in het park verschillende safari’s doen. De kans dat je wildlife van dichtbij kunt spotten is het grootst wanneer je een wandelsafari doet. Jeeps horen de dieren namelijk al van verre aankomen. Toch is de kans op het spotten van een tijger groter met een jeepsafari. Je gaat dan dieper de jungle waar je het leefgebied van de tijger vind.

Naast alle dieren die je kunt spotten, vind je in dit gebied ook prachtige landschappen. Wij kozen voor de wandelsafari en keken echt onze ogen uit.

Met een klein bootje van hout vaar je over de Rapti revier tussen de krokodillen.  Best scary. En een paar uur later kwamen we oog in oog te staan met de Chitwan neushoor. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Binnenkort meer over Chitwan.

Meer over Nepal