Mandara Spa

Mandara Spa bevindt zich in het hartje van Kuala Lumpur op de derde verdieping van het luxueuze Renaissance hotel. Over heel de wereld vind je meer dan 50 verschillende Mandara spa’s. Een Balinese Spa waarbij oude tradities centraal staan. In Bali wordt van generatie op generatie de helende Balinese rituelen doorgegeven. Van moeder op dochter, en van vader op zoon. Voor een bijzonder fijne start, besloten wij om ons bezoekje in Kuala Lumpur af te sluiten bij de Mandara Spa met een heerlijke massage en gezichtsbehandeling. Wow, wat was dat een goede keuze.

20170625_121729

Een vriendelijk Balinees welkom

Weet je niet goed wat je wil of wat een Balinese massage inhoudt, kies dan voor discover package. Geloof me, dit is FANTASTISCH.  Via het hotel kom je uiteindelijk op de derde verdieping bij de Spa. Eerst nog even langs een fitnessruimte die er niet helemaal bij past, maar eenmaal bij binnenkomst ben je direct zen. Heerlijk ontspannen Aziatisch muziekje, vriendelijk medewerkers in prachtige sarongs en een heerlijk interieur. Één al ontspannen sfeertje. Precies wat we nodig hadden.

P1070829

Hoewel de meeste mensen die de spa bezoeken in het hotel verblijven, kun je natuurlijk gewoon ook zonder een overnachting een massage boeken. Wij kozen voor de Discover package. Allereerst kregen we onder een genot van een heerlijke gember thee uitleg over de behandeling. Eerst krijgen we kort een voetenbadje, vervolgens een complete Balinese lichaamsmassage met als afsluiter een gezichtsbehandeling met reiniging, een masker, crème en ja hoor weer een massage. Klinkt goed toch? Dacht ik ook.

P1070840

Voordat we naar de ruimte worden gebracht, krijgen we eerst uitleg over de verschillende olies waaruit we kunnen kiezen. Rustgevende, kalmerend, vitaliseren etc. Voor mijn tedere huidje koos ik voor een kalmerende, goddelijk ruikende olie.

Wow wat een prachtige ruimte

Na ons theetje betreden we de massageruimte. De mooie houten voetenbadjes met bloemetjes staan al klaar, kaarsjes, achterin een mooi bad met rozenblaadjes en natuurlijk twee prachtig opgemaakte massagebedden. Wat een heerlijkheid.

P1070841

Voetenbadje

We krijgen instructies om ons om te kleden in een soort van netbroekje en een sarong (wat overigens wel hilarisch stond bij Leroy). Allereerst beginnen ze met een ontspannen voetenbadje. Ook hier mogen we, na een korte uitleg, een keuze maken uit verschillende olies. Een goed begin.

Het voetenbadje is om het lichaam te reinigen. Zo worden de voeten gewassen, gescrubd en zelfs geveild.

P1070839

Beste massage ooit

En toen kwam het, de massage. Het is knap dat ik er nog iets van kan herinneren, want na 30 minuten was ik al in een soort van zen trance. En nee dit is echt niet overdreven. De massage was heerlijk ontspannen. Het was niet te hard, niet te zacht. De medewerkers waren super vriendelijk. Alles was perfect. Soms had ik zelfs moeite om niet in slaap te vallen. Dat zou natuurlijk ongelooflijk zonde zijn.

Ook de overgang van lichaamsmassage naar gezichtsmassage merkte je nauwelijks. Na 80 minuten compleet van de wereld te zijn, hoorde ik zachtjes “madam, your massage is finished”. Man oh Man, nu nog opstaan en dingen ondernemen, dat was het enige wat ik kon denken. Ik moest gewoon even acclimatiseren. Leroy maakt nog gebruik van de gigantische douche op de kamer en kleed me rustig om. Mijn gezicht glanst en heeft ontspannen en zeer voldane glimlach. Wat was dit fijn zeg.

Als afsluiter krijgen we in een andere kamer nog een theetje met wat gedroogd fruit. Ook dit heeft weer een helende werking.

P1070846

Liever wat meer besteden voor een topmassage

Nou wij zijn niet meer kapot te krijgen hierna. Dit was iedere cent waard. Liever 1 massage bij Mandara Spa, dan 3 waar je niet helemaal kapot van bent ergens goedkoop bij een oké tentje. Een package behandeling van 80 minuten kost ongeveer 50 euro. Dit is in KL misschien niet heel goedkoop, maar nog steeds veel goedkoper dan de Nederlandse prijzen.

Boeken kan via de site.

P1070847 P1070849 P1070825

 

 

2 reacties op “Mandara Spa”

  1. maria schreef:

    zooo wie wil dit nou niet !!!heerlijk ziet er ook top uit .

  2. Maria van Lier-Muller schreef:

    Heerlijk Desie, dit is echt genieten.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *