Mainz cityguide: de leukste en lekkerste tips
Mainz cityguide: de leukste en lekkerste tips

Mainz cityguide: de leukste en lekkerste tips

Mainz wat ben je leuk zeg. Wil je een leuke stedentrip, maar heb je eigenlijk niet zoveel zin in een gigantische stad, dan is de studentenstad Mainz echt een topbestemming. Tijdens onze reis door Sulawesi kwamen we een leuk Duits stel tegen waar we al snel een super klik mee hadden. In de winter hebben we nog gezellig (heel veel) biertjes gedronken in Nijmegen, maar dit keer besloten wij richting Mainz te gaan en dit meteen onze eerste stop van onze Europa roadtrip te maken. Wat was dit een goed idee, want Mainz is echt een hele leuke en gezellige stad. Perfect voor een paar dagen.

Mainz
mainz

Overnachten in Mainz

De milieuzones in Duitsland zijn behoorlijk streng en groot, onze leuke bus (ondanks dat deze op benzine rijdt) was dan helaas ook niet welkom in de stad. Ook een campingplek vinden in de nabije omgeving van Mainz was niet echt te doen. Wij besloten daarom de eerste dagen een accommodatie te boeken.

Tip! Is je auto of camper wel welkom in de stad, dan kun je ook overnachten op het eilandje midden in de stad. Hoe tof is dat. Je kan het alleen niet heel laat maken, want de veerboot gaat tot ongv. 21.00 uur. Maar dan zit je wel op één van de beste plekken van de stad.

Ferienhaus Zur Mainpforte

Wij besloten om een accommodatie te boeken. Bij de familie Kramer boekten we 2 nachten net buiten de stad, zodat we onze bus en spullen wel in de buurt hadden. We waren alleen een beetje vergeten dat voor onze Tomos die nauwelijks de 20km per uur bereikt helmplicht geldt in Duitsland, dus deze bleef gezellig in de camper staan.

De accommodatie was echt genieten. De familie incl. dolblije hond waren super lief en het huisje had echt alles, keuken met vaatwasser en espresso automaat, badkamer, washok, grote slaapkamer en ruim balkon. Topplek om onze reis mee te beginnen.

Het huisje bevindt zich net iets buiten de stad. Het is ongeveer 40 minuten lopen. Voor Buddha net iets te ver. Dan kun je altijd nog de bus pakken of een uber bestellen. Voor een paar euro sta je dan midden in de stad. Ik zeg doen! Lees meer over Ferienhaus Zur Mainpforte.

Mainz
mainz

Altstadt & Neustadt

Mainz is verdeeld in Altstadt & Neustadt. In het oude deel, Altstadt, vind je prachtige historische gebouw, zoals de kathedraal van Mainz. Het is een heerlijk deel om doorheen te wandelen. Ook heb je er genoeg terrasjes en leuke winkeltjes. Neustadt is meer het hippe deel van de stad. Hier vind je namelijk leuke conceptstores, hippe ontbijtzaakjes en gezellige barretjes. Vergeet daarom ook zeker niet om dit deel van de stad te bezoeken.

Mainz
mainz

Wat te doen in Mainz

Mainz heeft iets meer dan 200.000 inwoners en is een echte studentenstad. Barretjes en leuke hotspots in overvloed. Ook het oude centrum van Mainz is absoluut een plaatje. Je kan je dagen al prima vermaken met lekker slenteren door de stad, maar natuurlijk hebben we ook nog wat leuke tips voor je verzameld.

De Dom van Mainz

De kathedraal van Mainz is niet te missen. De kathedraal is namelijk gigantisch en een plaatje om te zien. Dit torenhoge gebouw staat midden in de stad en is misschien wel één van de belangrijkste voorbeelden van de romaanse architectuur aan de Boven-Rijn.De kathedraal werd gebouwd in 975 en heeft zelfs de Tweede Wereldoorlog overleefd zonder enige schade.

Mainz
mainz

Gutenberg Museum

Tegenover de kathedraal vind je één van de oudste drukmusea ter wereld, namelijk het Gutenberg museum. Johannes Gutenberg is de uitvinder van het drukken van roerende metalen in West-Europa. Het museum werd opgericht ter gelegenheid van zijn 500ste verjaardag.

Afkoelen bij het stadsstrandje

Bij de brug in de stad vind je aan beide kanten stadsstrandjes. Wij kozen voor het
Kasteler Strand omdat je hier echt lekker met de voetjes in het zand kunt zitten. Hoewel je beter niet kunt gaan zwemmen in de Rijn is, is het absoluut een aanrader om een cocktail te bestellen en lekker te gaan pootjebaden.

Mainz
mainz

De leukste hotspots van Mainz

Wat een geluk dat we hier wat insiderstips hebben gekregen. We hebben ons hier namelijk een ongeluk gegeten. Op de volgende plekken hebben wij heerlijk gegeten:

  • Bei oma Else: super lekker en ook nog eens goedkoop eten. Woensdag is het burgerdag en kun je voor een paar euro een flinke burger bestellen.
  • Hintz & Kuntz: YUMMMM! Perfect locatie met uitzicht op de kathedraal en ook nog eens geweldig eten. De braadworst en spundekäse zijn beide aanraders.
  • Eatdoori: Indian Food op zijn best. Probeer ook eens de huisgemaakte limonades.
  • Zeitungsente: één van de gezelligste plekken in de stad voor een biertje of wijntje. Heb je honger, dan kun je bij restaurants in de straat eten bestellen en gewoon bij het café opeten.
  • The big Easy: op een prachtige locatie aan de rijn vind je het hippe “The Big Easy”. Ideaal om je dag af te sluiten.
  • Krokodil: dé plek voor een ontbijtje of lunch. Alles wordt vers bereidt.
  • Die waffel: Hier kun je genieten van de lekkerste Afghaanse gerechten.
  • Neustadt Apotheke: van ontbijt tot laat in de avond borrelen. Neustadt Apotheke is the place to be!
  • Nirgendwo: lekkere biertje!
Mainz
mainz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *