Kuala Lumpur Travel Guide (update 2023)

Kuala Lumpur Travel Guide (update 2023)

Precies zoals gepland, kwamen we om 14.30 uur aan in Kuala Lumpur. We besloten om de trein naar de stad te pakken en vanaf centraal station een taxi naar het hotel. Dit zou de snelste manier zijn en dat was het zeker, want om 4 uur waren we al ingecheckt in ons hotel Parkroyal Suites.

Kuala Lumpur 

Kuala Lumpur de bruisende hoofdstad van Maleisië. De stad is ongeveer 243 km2 groot, en er wonen zo’n 2,3 miljoen mensen. Kuala Lumpur is een veelzijdige stad, waar genoeg te doen en te zien is. De stad kent twee gezichten. Zo vind je aan de ene kant moderne wolkenkrabbers en aan de andere kant prachtige oude gebouwen.

Van te voren hebben we onderzoek gedaan naar Kuala Lumpur en de meningen hierover waren verdeeld. De één vond het druk en vies, de ander veelzijdig en mooi. We besloten om ons daarom te laten verrassen door Kuala Lumpur en dat werden we zeker. Het hotel, het Parkroyal Suites hotel  waar we verbleven was fantastisch. Na zo’n lange reis heb je behoefte aan luxe en ruimte. Dit is exact was dit hotel te bieden heeft. Het personeel is uitzonderlijk vriendelijk, de kamers zijn gigantisch en de locatie fantastisch. Een echte aanrader voor stelletjes, maar zeker ook voor gezinnen.

Jalan Alor

Het hotel zat dichtbij Jalan Alor, een straatje vol kleine eettentjes. Dit stond hoog op ons verlanglijstje, dus na een duik en het uitpakken van onze koffers besloten we een hapje te gaan eten. Het is maar een klein straatje, maar wel vol goede hectiek. Je wordt verrast door alle heerlijke geuren en geluiden van schuivende stoelen, gezang, gesprekken en het bakken van saté en nasi. In een hectische straat neem je plaats op kleurrijke stoeltjes en worden lokale gerechten opgediend op oranje plastic bordjes. We bestelde gamba’s, noodles en natuurlijk mocht de saté niet ontbreken. Het eten was fantastisch en erg goedkoop. Een reden voor ons om later nog een keer terug te komen. Jalan Alor is absoluut onze nummer 1 plek om te eten in Kuala Lumpur.

Bukit Bintang

Na een heerlijke maaltijd besloten we Bukit Bintang in te gaan en een toetje te eten bij The Rabbit Hole. Een erg leuke en hippe tent. Op onze laatste dag zijn we hier nog teruggegaan om te eten. Hoewel het op zaterdag erg rustig is, is het op vrijdag een drukke bende. Het eten was er fantastisch en de bediening erg vriendelijk. Naast het hotel stond het tap beers café. Gigantisch veel keuze aan bier, maar ook erg duur. We hebben na één drankje afscheid genomen van de avond en snel ons bed opgezocht.

Batu Caves

De tweede dag in Kuala Lumpur stonden we vroeg op. Aangezien de stad te groot is om in zo’n korte tijd te voet te verkennen, besloten we lekker toeristisch de stad de hop on, hop off bus te nemenAls eerste gingen we naar de Batu Caves. De grotten zijn ontdekt in het begin van de 19e eeuw door een Indiase handelsreiziger genaamd K. Thamboosamy. De eerste tempel werd in 1891 gebouwd, de Sri Subramaniar tempel genoemd. De Cathedral Cave staat vol met altaren. Voor de grotten staat een indrukwekkend standbeeld van Lord Murugan. De tempels in de Batu Caves zijn ter ere van Lord Murugan gebouwd.

De bus ging niet naar de Batu Caves toe, maar vanaf centraal station kun je voor een euro naar de grotten. Daar stonden we dan in 35 graden, onbewolkt en 272 treden te beklimmen. De klim is met dit weer best zwaar, maar zodra je boven bent is het zeker de moeite waard. Koop van te voren trouwens niks bij de kraampjes, de makaken weten heel goed dat de blauw gekleurde zakjes eten bevatten en zijn niet bang om deze heel brutaal uit je handen te trekken. De apen zijn leuk om te zien, maar eerlijk gezegd ook een beetje spannend, want echt lief zijn ze niet. Het is bijna onwerkelijk dat het maar 30 minuten kost om aan de hectiek van de stad te ontsnappen en je voor zoiets prachtigs staat. De hitte is wel iets waar je je aan over moet geven, je zweet je een ongeluk. Neem dus altijd voldoende water mee.

Hop on, hop off 

Na een bezoek aan de prachtige grotten van Kuala Lumpur, sprongen we weer op de hop on, hop off bus. We zijn gestopt bij de botanische tuinen, de vlindertuin en het vogelpark. Na een klein rondje moesten we helaas de wandeling beëindigen door de hitte. We besloten om met de bus naar de Petrona Towers te gaan daar de airco op te zoeken en een hapje te eten. Naast de Petrona Towers zit Surbia een grote shoppingmall. Kuala Lumpur is een walhalla voor de shopaholic. Je hebt hier gigantisch veel, bizar grootte shoppingmalls waar je de hele dag kan doorbrengen. Zelf ben ik niet zo van het shoppen, maar de airco in dit gebouw sprak ons erg aan. Bovenin zaten allerlei eettentjes. Uiteindelijk zijn we gaan zitten bij Madam Kwan’s. Het eten kwam na 3 minuten al en had een verschrikkelijke smaak. Hoewel we eerder op plastic stoeltjes in de drukte hadden gegeten op straat, werden we juist hier ziek. Wij zouden er dus niet meer voor kiezen om te eten in shoppingmall. Onderweg kwamen we Tour Jours tegen. Hier hadden we al wat goede dingen gehoord. We dronken hier nog een kopje koffie en een heerlijk gebakje.

Chinatown, Kuala Lumpur

Na een drukke dag, even opfrissen in het hotel gingen we eindelijk naar Chinatown. Hier waren we allebei erg benieuwd naar. Struinen over de Chinese markt en heerlijk eten aan straat.  Chinatown is een van de oudste plekken in Kuala Lumpur. Chinese handelaren kwamen hier om hun waren te verkopen en later werd dit de plek voor toeristen om de sfeer te proeven. Een gezellige chaos.

Heli Pad Lounge

31 augustus is een feestdag in Maléisie, namelijk Onafhankelijkheidsdag. Deze feestdag zou om 12 uur ’s nachts starten met vuurwerk. Op tripadvisor hadden we gelezen over de Heli Pad Lounge. Je zou hier fanatisch uitzicht hebben. Een perfecte locatie om het vuurwerk te bewonderen. Wil je ’s avonds een plekje veroveren op het dak, dan moet je wel rekening houden met het volgende: je komt er niet binnen met een korte broek of slippers en je moet een fles drank kopen bij binnenkomst. Een fles wijn kost ongeveer 40 euro en iedere cent was het waard. Dit was onverwachts één van onze hoogtepunten. Met een fles wijn op een helikopter platform uitzicht over heel Kuala Lumpur met een gezellig bandje en vuurwerk als afsluiter. We konden Kuala Lumpur niet beter eindigen.

 Tips Kuala Lumpur

Ga je binnenkort naar Kuala Lumpur dan hebben we hier wat tips voor je:

  • Misschien niet zo hoog als de Petrona Towers, maar op de Heli Pad Lounge heb je een fantastisch mooi uitzicht. Wij hebben ervoor gekozen om hier een drankje te doen en een bezoek aan de Petrona Towers over te slaan. Wil je de stad toch van een iets hoger niveau bewonderen, dan raden we de radiotoren aan. Iets hoger dan de Petrona Towers en een stuk goedkoper.
  • Wil je heerlijk eten met locals, dan kun je Jalan Alor niet overslaan. Elk tentje is hier goed, maar het tentje tegenover de Chinese tempel vonden wij het beste. De saté is een aanrader! In het begin van de straat kun je beef jerky kopen, dit was ook heerlijk!
  • Ontsnappen aan de hectiek: bezoek de Batu Caves. Bewonder deze mooie grotten. 1 tip: koop niks bij de kraampjes en voer absoluut de apen niet.
  • Parkroyal Suites beviel ons uitstekend. Met een mooi zwembad op het dak, de ruime kamers en de perfecte locatie is dit absoluut een aanrader.
  • Bezoek China Town einde van de middag dan is het nog lekker rustig en nog steeds genoeg te doen.
  • Pak de hop on, hop off bus. In de hitte van Kuala Lumpur is het onmogelijk om de hele dag rond te lopen.
  • Wil je een park bezoeken, doe dit dan in de ochtend wanneer het nog niet zo warm is.
  • Eet vooral lekker op straat waar het eten ter plekke wordt klaar gemaakt en vermijd restaurants met buffets. Wil je in een restaurant eten kies dan voor Bukit Bintang of één van de vele luxe hotels.

Taman Negara

De eerste paar dagen Maleisië vlogen voorbij. Wat hebben we genoten van Kuala Lumpur. Volgende stop: de jungle van Taman Negara. Wat een verschil. Binnenkort meer over ons verblijf in Taman Negara.

Bekijk alle artikelen over

Maleisië

Onze eerste verre reis en kennismaking met Azië werd Maleisië. Het land wat grotendeels verantwoordelijk is voor onze ernstig uit de hand gelopen reisverslaving.

@foedsie

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *