Kamperen aan zee in Kijkduin

Kamperen aan zee in Kijkduin

Holy Moly, vorige week hebben we mogen “genieten” van zomerse temperaturen van 30 en nog wat graden. Voor ons genoeg reden om snel de camper te pakken en gaan met die banaan. Er is maar 1 plek waar ik met dit soort temperaturen wil zijn en dat is lekker aan zee.

Kijkduin
Kijkduin

Camping Kijkduin

Dit keer vertrokken we voor één nachtje naar Kijkduin. Deze camping van Roompot ligt namelijk direct aan zee met een hondenstrand. Wat behoorlijk uniek is voor Nederland. We hebben hier al een keertje overnacht met een klein tentje en zaten toen direct aan het pad naar zee toe. Helaas hadden we dit keer niet zoveel geluk en zaten we best ver van het strand. Maar voor 10 euro konden we een fiets huren, dus problem solved.

Camping Kijkduin is onderdeel van Roompot. Het is dan ook vooral gericht op gezinnen en behoorlijk groot. Hoewel ik hier niet direct zelf voor dit soort “type” campings zou kiezen, vind ik het een hele fijn, schone camping op een toplocatie. Dus als je een keer op zoek bent naar een leuke kampeerplek met de hond aan zee, dan is deze camping absoluut een aanrader.

Kijkduin
Kijkduin

Dagje strand met de hond

Kijkduin is één van de weinige stranden in Zuid-Holland waar de hond het hele jaar door lekker los kan wandelen. Daarnaast is dit stukje strand altijd erg rustig en een hele fijn plek om even helemaal tot rust te komen. Ook kun je er nog gratis parkeren. Ik zeg genoeg reden om bij de volgende tropische dag naar Kijkduin te rijden.

Kijkduin de leukste strandtenten

Kijkduin heeft een mooi uitgestrekt strand met heel veel leuke strandtentjes. Het hondenstrand is best groot, maar bereikt niet alle strandtentjes.

Beachclub Birds

Beachclub Birds is nog net op het hondenstrand gevestigd. Lucky us, want dit was echt een hele leuke strandtent en de hond mag dus gewoon mee. Je kan hier heel fijn zitten, borrelen of uitgebreid lunchen of dineren. De keuken gaat wel al vrij vroeg dicht, dus hou hier van te voren wel rekening mee.

Ik koos voor de homemade lemonade en de aziatische noodle salade. Super lekker.

kijkduin strandtent
Hostel El nido

Overige strandtenten in Kijkduin:

  • Suiderstrand
  • Beachclub Titus
  • Habana Beach

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *