Ubud Hotspots

Het lijkt wel of je overal in Ubud super lekker kan eten. Man wat hebben we ons hier rond gegeten. Van Sushi, warungs, ijsjes tot vegan. In Ubud heb je werkelijk alles en alles is goed. Wij hebben alle Ubud hotspots voor je op een rijtje gezet.

Arang Satay bar

Af en toe moet je even je dagbudget negeren en iets meer uitgeven aan een goed diner. Dat besloten we toen we Arang Satay bar binnen liepen. En maar goed ook, want dit is misschien wel de beste plek waar we hebben gegeten tijdens onze reis. De hotspot van Ubud. Misschien iets duurder dan een Warung, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds spotgoedkoop. Wij kozen hier voor wat verschillende kleine hapjes, zoals de eend, satay en een salade. Het was echt gruwelijk goed. Ben je in Ubud dan moet je hier zeker gaan eten.

A post shared by Arang Sate Bar (@arangsatebar) on

Biah Biah

Biah Biah was onze favoriet. Het eten is hier spotgoedkoop (bier ook) en ook nog eens erg lekker. Erg leuk is dat je er verschillende kleine gerechtjes kan bestellen en samen kan delen.

The seeds of life

Ubud is een beetje Vegan heaven. Overal vind je top veganresaurantjes. Ik wist Leroy over te halen (die normaal erg van het vlees is) om hier wat te gaan eten. In de meeste restaurantjes in Indonesie vind je namelijk weinig gerechten met veel groenten en aangezien ik liever niet zoveel vlees eet, was het erg fijn om in Ubud te zijn. Het is er iets duurder, maar erg lekker. Zo lekker dat we er nog een keer naar terug gingen. Leroy koos de eerste keer voor de pasta en de tweede keer voor de lasagne. Beide erg lekker. Ik ging de eerste keer voor een smoothiebowl en de tweede keer voor een eigen samengestelde salade. Aanrader!

ubud hotspots
ubud hotspots

Budhha Bowl

Niet echt in het centrum, maar in het deel waar veel backpackers zitten. Zit je in de buurt van dit restaurant dan moet je hier zeker even naar binnenlopen. Wij hebben hier geluncht en kozen beide voor een salade bowl. Ik voor de Vietnamese en die was echt hemels.

Toro Sushi

In hetzelfde straatje als The Seeds of Life en Biah Biah vind je ook Toro Sushi. Ga hier naar toe tussen 4 en 7 en profiteer van de happy hour. Dan krijg je namelijk een extra rol gratis. Wij aten hier twee keer met zijn tweetjes voor ongeveer 15 euro en dan zit je echt bommetje vol. Oh en ook niet geheel onbelangrijk de sushi is GOEDDDD!!!!

ubud hotspots
ubud hotspots

Fair Warung

Goed eten en ook nog eens een goed doel steunen dat kan bij Fair Warung. Het is hier wel vaak erg druk dus van te voren boeken is geen overbodige luxe. Bestel de chicken curry en geloof me je krijgt geen spijt.

The Meltingwok

Gewoon lekker simpel even snel een curry eten dat kan bij The Meltingwok. Lekker en spotgoedkoop.

Semima cafe

Op veel plekken in Indonesië is het erg lastig om goede koffie te krijgen. In Ubud is dit echter geen enkel probleem. Erg lekkere koffie bestel je bij Semima cafe. Tip: Je kan hier ook een koffieproeverij bestellen. Ook de lunch is erg goed, maar wel wat aan de dure kant voor Indonesische begrippen.

Helaas moest er in Ubud ook gewerkt worden. Dat deden we in dit cafe omdat de wifi prima was. Dus zeker een tip voor als je op zoek bent naar een werkplek.

’s Avonds een drankje en een dansje doen in de Bamboo bar

Zin een dansje dan is de Bamboo bar een aanrader. Je vindt de bar om de hoek van de markt. Er is hier vaak live muziek. Soms reagge, oldies en zelfs jaren 90.

Gelato Secrets

Tempe of durian ijs, je kunt het zo gek niet bedenken of bij Gelato Secrets. Een groot geheim is het niet meer in Ubud, want iedere avond staat tot de rij tot aan buiten. Niet zo gek want de ijs is er heerlijk. En geen paniek, want ook normale smaken als chocolade, oreo of snicker verkopen ze bij Gelato Secrets.

Verder dronken we nog een drankje bij Luna cafe en een goede koffie bij Juice Jaw.

Hotspots Ubud 2020 aanbevolen door Foedsie volgers:

  • Sari Organik; paradijsje omringd door rijstvelden
  • Lazy Cats Cafe: hipperdehip!
  • Watercress: voor de lekkerste ontbijtjes
  • Warung Ika Oka: indofood heaven
  • KAFE: vegan food en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *