Kom oog in oog te staan met orang oetans in Bukit Lawang

Na ongeveer 2 uur wandelen horen we hoog in de bomen lawaai. Van de ene na de andere boom verplaatsen zich 2 prachtige orang oetans sierlijk door de jungle van Bukit Lawang. Wat een spektakel.

1 groot avontuur

De trekking door de jungle van Bukit Lawang is één die ik nooit meer zal vergeten. In totaal spotten we ongeveer 7 orang oetans en iedere keer word ik er weer stil van. Naast deze mooie ontmoetingen is de hele jungle één groot avontuur.

Ben je van plan om naar Bukit Lawang te gaan dan is een meerdaagse trekking echt een aanrader. Het slapen midden in de jungle is zo bijzonder.

Een trekking door de jungle

De eerste dag ben je ongeveer 6 tot 7 uur aan het wandelen door de prachtige jungle. Wij zagen niet alleen orang oetans maar ook gibbons en thomas leaf monkeys.

De trekking is behoorlijk pittig en na 7 uur is het heerlijk om aan te komen bij je tent. Even een frisse duik bij een waterval en genieten van een heerlijk diner midden in de jungle.

Het dorpje Bukit Lawang

In het dorpje vind je talloze accommodaties en eettentjes. Het dorpje zit pal aan de rand van de jungle waardoor de kans op bijzondere wildlife spotten hier behoorlijk groot is. Vooral de makaken hebben hier hun plekje gevonden.

Meer over Sumatra

Meer over Indonesië

Sumatra
Java
Bali
Lombok
Flores
Sulawesi

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Bukit Lawang?Booking.com