Sumatra: van orang oetans tot bounty islands

Sumatra is niet alleen het grootste eiland van Indonesië na Kalimantan, maar zelfs één van de grootste eilanden ter wereld. Alleen al om Sumatra te ontdekken heb je ruim een maand nodig. De afstanden op dit eiland zijn behoorlijk groot, waardoor de meeste mensen kiezen om alleen in het Noorden te blijven. Een goede keuze, want het noorden is echt onbeschrijfelijk mooi.

De jungle van Sumatra

Het noorden van Sumatra staat met name bekend om haar jungle waar je de Orang Oetans kunt spotten. Voor ons echt een droom die uitkwam. Wie wil dit nu niet, oog in oog staan met een Orang Oetan wat letterlijk bosmens betekent. De gezichtsuitdrukkingen, bewegingen het is zo mooi om te zien hoe veel ze op de mens lijken. Orang Oetans zijn zachtaardige dieren en soms heel nieuwsgierig, waardoor de meest bijzondere ontmoetingen onstaan.

Sumatra is het perfecte eiland wanneer je op zoek bent naar avontuur en natuur. Maar ook de bijzonder vriendelijke mensen en het eten op dit eiland maakt dit een fantastische bestemmingen.

Bukit Lawang

De meeste mensen zullen hun reis beginnen in Bukit Lawang. Bukit Lawang is namelijk een dorpje wat grenst aan het junglegebied. Het is vanuit Medan eenvoudig te bereiken en zit vol accommodaties en restaurantjes.

Maar er zijn nog veel meer plekken in Sumatra die een bezoek waard zijn, zoals het bounty eiland Pulau Weh volgens velen de mooiste stranden van Indonesië of Ketembe waar je de jungle bijna alleen voor jezelf hebt. En vergeet Lake Toba niet, het grootste kratermeer ter wereld.

Reis naar Sumatra

Vaak bezoeken reizigers de bekende eilanden in Indonesië. Denk aan Java, Bali, Lombok en de Gili eilanden. Dat is zonde want Sumatra is niet alleen ontzettend mooi. Het is ook makkelijk te bereiken en het is er een stuk rustiger dan bovenstaande eilanden. Op deze pagina vertellen we je alles over Sumatra.

Bestemmingen Sumatra

Meer over Indonesië

Sumatra
Java
Bali
Lombok
Flores
Sulawesi