Tentena accommodatie tip: Dolodi Ndano Resort

Tentena accommodatie tip: Dolodi Ndano Resort

Soms kom je tijdens een reis op plekken die je compleet weten te verrassen. Tijdens onze rondreis door Sulawesi was dit voor ons het kleine stadje Tentena. Tentena ligt aan het prachtige Poso meer. Dit is op Lake Toba na het grootste meer van Indonesië. Gigantisch dus! Aan het meer vind je prachtige natuur en verstopte paradijselijke baaitjes. Het is een heerlijke plek om lekker te gaan wandelen, te cruisen of gewoon helemaal niks te doen. Maar wat deze plek voor ons extra bijzonder maakten was het resort Dolodi Ndano Resort.

accommodatie tentena
accommodatie tentena

Dolodi Ndano Resort

In Sulawesi vind je lang niet alle accommodaties op booking.com. Probeer daarom vooral van te voren even wat rond te speuren op het internet. Zo kwamen wij bij toeval Dolodi Ndano Resort tegen. Dolidi Ndano betekent Mooie Plek en dat is Dolidi Ndano absoluut. Het resort ligt aan de rand van het bos en direct aan het Poso meer. Na wat mailcontact kregen we te horen dat er nog precies 1 plekje beschikbaar was. Dus hoppa die backpack in de auto en gaan met die banaan.

Vanuit Tana Toraja was het ongeveer 10 uur rijden naar het resort (met de bus gemiddeld 13 uur). Vrij normale reistijden in Sulawesi. Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt om te genieten van het prachtige uitzicht. Na een lange, maar ook erg mooie rit, komen we aan bij Dolodi Ndano Resort. We worden met open armen ontvangen, krijgen een heerlijk welkomstdrankje en kunnen direct in onze kamer.

Pin & Save for later

tentena tip

Cottage aan het Poso meer

Er was voor ons alleen nog maar een cottage vrij en dit was alles behalve een straf. De cottage bevindt zich bovenaan een heuvel. De kamer is erg ruim, schoon en modern. Veel luxer dan accommodaties op andere plekken in Sulawesi. Ook had het huisje een klein terras met een geweldig uitzicht over het meer. Een heerlijke plek waar we zeker nog wel een paar dagen langer hadden kunnen blijven.

accommodatie tentena
accommodatie tentena

Het resort is verder erg klein, maar heeft alles wat je nodig hebt. Er is een mooie steiger met verschillende ligbedjes en zitplekken. Hier kun je genieten van een frisse duik of met een koude Bintang van een geweldige zonsondergang. Ook is er een klein restaurantje waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Wil je de omgeving ontdekken, dan kun je ook een scooter huren. De mensen van het resort zijn enorm vriendelijk en behulpzaam. Ook lopen er twee honden rond die graag even komen knuffelen.

Stichting Dolodi Ndano

Het mooiste aan het resort zijn de mensen. Eef , de Nederlandse eigenaar, heeft niet alleen dit prachtige resort opgezet maar ook de stichting Dolodi Ndano. Een opvanghuis voor kansarme kinderen in centraal Sulawesi. Er is ongeveer plek voor 20 kinderen. Daarnaast bieden ze kansarme kinderen in de regio verzorging, scholing en een kans op een goede toekomst. Dit doen zij onder andere door de kinderen te ondersteunen met het betalen van schoolgeld en medische kosten. Een groot deel van de omzet het resort gaat naar de stichting. Wil je meer doen voor de stichting? Dan kun je ook geld doneren aan de stichting. Zo kan een kind voor 60 euro per jaar al naar school, dit is 5 euro per maand. Ook kun je er vrijwilligerswerk doen.

accommodatie tentena
accommodatie tentena

Kosten accommodatie Tentena

Ga je naar Tentena dan is dit absoluut de plek om te overnachten. Een cottage kost 24 euro per nacht incl. ontbijt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Travel & Food ? Foedsie (@foedsie) op

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Tentena?

Nog meer foto's zien?

Bekijk alle artikelen over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *