Coral Eye: de perfecte overnachting op Bangka Island, Sulawesi

Bangka Island is een paradijsje op aarde. Tijdens onze reis door Sulawesi boekten we twee overnachtingen bij Coral Eye, maar stiekem kon ik hier nog wel wat langer willen blijven. Het is een fijne, warme plek compleet afgesloten van de drukte en chaos. Hier kom je om te relaxen, tot rust te komen en te genieten van de kleine dingen. Je hebt er niet veel, maar dat is ook helemaal niet nodig.

siladen

Overnachten bij Coral Eye

Normaal gesproken besteden wij niet zoveel aan accommodatie. Toch besloten we voor Bangka Island het budget te negeren en ons zelf flink in de watten te leggen met een overnachting bij Coral Eye. We betaalden ongeveer 100 euro per nacht, dit is echter wel volpension.

Iedere ochtend kun je aanschuiven aan de ontbijttafel, en als je denkt dat je wordt afgescheept met een simpele toast met egg dan heb je het mis. Het eten bij Coral Eye is namelijk geweldig. Het ontbijt bestaat naast verse yoghurtjes, granola en vers fruit, ook uit muffins, homemade bananabread, verse broden en heel veel beleg. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan maken ze ook nog even vers een eitje of omelet voor je klaar.

‘s middags eet je gezellig met zijn allen een heerlijke maaltijd wat vaak combi is van Indonesisch en internationaal. Van verse pasta’s, tempeh, de meest verrukkelijke salades en geweldige broden.

In de avond pakten ze helemaal uit in de keuken en kwam er compleet feestmaal op tafel. En mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kun je de hele dag gratis koffie, thee, water en cakejes en koekjes pakken. Geweldig toch. Dan valt 100 euro per dag natuurlijk weer reuze mee.

siladen accommodatie
bunaken accommodatie

De kamers

Coral Eye is pal aan een parelwit strand gevestigd en verstopt tussen de palmbomen. Het gebouw is echt een plaatje om te zien. Het lijkt wel een gigantisch, hypermoderne bamboehut. Ontworpen door Studio ARC. en gebouwd met behulp van vakmanschap van lokale ambachtslieden, waarbij lokale middelen werden gebruikt en traditionele bouwtechnieken werden toegepast.

Dankzij de speciale kegelvorm kan warme lucht naar boven ontsnappen waardoor een conditioneringssysteem ontstaat zonder dat elektriciteit nodig is.
Er is één grote ruimte met in het midden een zitkuil waar je ‘s ochtend, ‘s middags en ‘s avonds met zijn allen doet eten. Overal vind je fijne plekjes om te chillen. Van gigantische ligbanken tot hangmatten.

Slapen doe je op de eerste verdieping. De kamers bij Coral Eye zijn best basic, maar wel mega modern en super schoon. Iedereen heeft een eigen badkamer, maar die bevindt zich helaas niet aan de kamer. Ook is er geen airco, maar door de structuur van het gebouw blijft het behoorlijk koel.

siladen
siladen

Het strand van Bangka Island

Het strand van Coral Eye is misschien wel één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Voor het resort ligt namelijk een gigantisch huisrif waar je de roggen vanaf het strand gewoon kunt zien wegzwemmen. Het mooiste van alles; er is hier bijna niemand. Het resort heeft maar een aantal kamers en op wat locals na heb je het strand grotendeels voor jezelf. Ook gaan de meeste mensen overdag duiken of snorkelen, waardoor het complete resort soms verlaten is.

Aan het strand zijn er verschillende plekjes waar je lekker kunt relaxen in de schaduw.

siladen

Coral Eye zet zich in voor een betere omgeving

Wat mij ook aansprak bij Coral Eye is dat zij zich al jaren inzetten voor een beter milieu en de bescherming van Bangka Island. Wanneer je een overnachting bij Coral Eye boekt, help je direct de lokale bevolking en draag je bij aan een beter milieu. Zo hebben ze o.a. projecten waarbij de lokale bevolking leer om afval te her te gebruiken, om zo de zee schoon te houden en tegelijkertijd inkomen te generen. Ook vinden er verschillende studies plaats en is het sinds een aantal een beschermd gebied.

siladen

Duiken op Bangka Island

Coral Eye heeft ook een eigen duikcentra. Het is voor de meeste dé reden om deze kant op te gaan. Veel mensen gaan voor duiken vaak alleen naar Bunaken. Wat overigens echt geweldig is. Maar de omgeving van Bangka Island is ook absoluut de moeite waard. Hoewel je hier niet zo’n gigantisch koraalwanden vindt, is het hier bijzonder mooi, heb je kans op het spotten van een zeekoe en ben je vaak helemaal alleen in het water.

Let wel even op dat je vooraf al duikgear moet boeken of zelf mee moet nemen. Het kan namelijk zomaar zijn dat ze te kort komen.

siladen

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Bangka Island?

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *