10x doen op de Togian Islands

Zwemmen, chillen, smullen, slapen en dat op repeat! Het leven op de Togeans is zo lekker simpel en ongecompliceerd als je maar kunt wensen. De dagen gevuld met relaxen in helderblauw water, tropisch jungle en de mooiste stranden die je ooit gezien hebt. Met je voetjes in het zand tot snorkelen voor je accommodatie! Het leven op de togeans is zeg maar helemaal NIET verkeerd.

Maar is nog veel meer! Van snorkelen in de kleurrijke koraalriffen, duiken op de mooiste plekken, een bezoekje brengen aan de traditionele Bajau dorpen, tot zwemmen met kwallen! Benieuwd wat je absoluut niet mag missen? Lees dan snel verder!

togian islands tips
togean

Jellyfish Lake | Mariona Lake

Het is misschien wel één van de meest bijzondere snorkelplekken ter wereld. Bij Jellyfish Lake kun je namelijk, je raad het al, snorkelen met kwallen. Super gaaf om te doen en compleet pijnloos, want de kwallen kunnen niet meer steken. Door de jaren heen zijn de kwallen namelijk veranderd tot vriendelijke wezens. Ze hebben geen natuurlijke vijanden meer in het meer en daarom geen tentakels meer nodig. Het meer zit echt vol met kwallen. Duizenden zwemmen sierlijk om je heen. Een beetje vreemd in het begin, maar misschien wel één van de meest unieke dingen die ik ooit heb mogen doen. Absoluut doen!

togian
togian islands tips
togean
togian

Bezoek een traditioneel Bajau dorp

Er wonen ongeveer 25.000 mensen op de Togian Islands waaronder een groot deel behoort tot de Bajau bevolking. Zij worden ook wel de Sea Gypsies genoemd. De Bajau mensen wonen en leven namelijk op het water. Ze leren van jongs af aan al te vissen en dit doen zij door zelf naar de bodem te zwemmen en rustig te wachten op een vis. Ze kunnen makkelijk 12 meter diepte bereiken en een paar minuten onder water blijven, zonder hulpmiddelen. Erg indrukwekkend. Een bezoekje aan een traditioneel dorp is dan ook absoluut de moeite waard. De mensen, en vooral ook de kinderen, ontvangen je met open armen.

togian
togian islands tips
togean
togian

Hornbills spotten

Op één van de eilanden kun je iedere avond een groep Neushoornvogels spotten die terugkomen van de jungle. Op een grote heuvel sta je tijdens zonsondergang te wachten totdat de vogels over komen vliegen. Ze komen letterlijk overal vandaan.

Duiken, duiken en nog meer duiken!

Hoewel vooral Bunaken op Sulawesi bekend staat om haar prachtige duikomgeving, kun je ook op de Togian Islands geweldige duiken maken. De meest unieke duikspot is toch wel Una Una. Hier vind je namelijk gigantische vissen, zoals Groupers en Napoleonvissen, en heb je kans op het spotten van haaien en schildpadden.

togian
togian

Snorkelen

Van kleine zeepaardjes, gigantische roggen tot dolfijnen; de onderwereld van de Togeans barst van het leven. Vanaf je strand kun je vaak zo het water induiken en de meest unieke vissen spotten. Toch is ook een snorkeltrip een dikke tip. Je stopt bij de meest tropische strandjes welke je vaak helemaal voor jezelf hebt.

togian

Chillen op Karina Beach

Één van de mooiste stranden van de Togians Islands is Karina Beach. Een bezoekje aan dit strand is dan ook zeker de moeite waard. Wij bezochten Karina Beach tijdens onze trip naar JellyFish Lake en konden hier genieten van een heerlijke lunch.

togian
togian islands tips
togean

Heb je nog meer tijd te besteden dan kun je ook nog:

  • De vulkaan beklimmen van Una Una
  • Speervissen zoals sea gypsies, Bajo bevolking, dat doen
  • Waterval bezoeken in Wakai

Bij alle accommodaties kun je kiezen uit diverse uitstapjes, maar je kan ook een boot huren voor een dag en je eigen plan trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *