10x doen in Sulawesi

Van het bijwonen van een traditionele begrafenis ceremonie in Tana Toraja, duiken in de schitterende koraalriffen van Bunaken National Park, zwemmen tussen kwallen in het Jellyfish Lake (geen zorgen, ze steken niet), tot het wandelen tussen de prachtige kalkstenen rotsen van Rammang Rammang. Maar dat is nog niet alles!

Je gaat ook chillen op het ongerepte Bangka Eiland, waar stress een totaal onbekend woord is. Island hoppen op de adembenemende Togian Islands en je gaat zeldzame dieren spotten in Tangkoko National Park. Ben je er klaar voor?

Benieuwd naar onze ultieme route door Sulawesi. Lees het artikel: ‘Route Sulawesie

Begrafenis ceremonie bijwonen bij Tana Toraja

Het klinkt misschien een beetje raar, maar vertrouw ons, je wilt dit niet missen. In de adembenemende hooglanden van Tana Toraja, vind je niet alleen schilderachtige rijstvelden en valleien, maar ook de meest fascinerende begrafenisrituelen die je ooit zult ervaren. Check hier ons verhaal over Tana Toraja.

Lees ook het artikel “Begrafenis Ceremonie bijwonen in Tana Toraja

Sulawesi reis

Duiken in Bunaken National Park

Duikliefhebbers opgelet, want in Bunaken National Park vind je één van de mooiste duikgebieden ter wereld. Vooral de imposante koraalwanden van soms wel honderden meters diep zijn erg indrukwekkend.

Lees ook het artikel “Duiken in Bunaken

Sulawesi reis

Zwemmen tussen de kwallen bij jellyfish lake

Yup, je leest het goed. En nee, het doet geen pijn! De kwallen hier hebben geen tentakels, dus ze kunnen je niet steken.

Het klinkt misschien iets wat je absoluut niet wilt doen, maar geloof me dit is zooooo gaaf.

Lees ook het artikel “Jellyfish lake Togian Islands

Sulawesi

Bezoek Rammang Rammang

Stel je voor: je vaart door een weelderige mangrove, je stapt uit en je wandelt rond tussen rijstvelden en forelvijvers, met in de verte prachtige karstbergen. Klinkt goed? Dan is Rammang Rammang de plek voor jou! \

Op maar een uurtje rijden van Makassar vind je het gebied Rammang Rammang. Door de mangrove vaar je Rammang Rammang waar je de hele dag kunt rondwandelen tussen de rijstvelden, forelvijvers met meest indrukwekkende kastgebergtes op de achtergrond.

Lees ook het artikel “Rammang Rammang

Sulawesi

Relaxen op Bangka Eiland

Klinkt een privéstrand op een onontdekt eiland als muziek in de oren? Pak dan je zonnebrandcrème en ga naar Bangka Eiland.

Bangka eiland is echt een onontdekt pareltje in the middle of nowhere. Je vindt hier echt de meest prachtige stranden die je bijna elke dag helemaal voor jezelf hebt en er heerst een heerlijk ontspannen sfeer.
Lees ook het artikel “Bangka Island

Sulawesi

Island hoppen op de Togian Islands

Nog meer paradijs op Sulawesi vind je op de Togian Islands. Deze eilandengroep behoort tot de mooiste eilanden van Indonesië. Ben je een beachlover, dan moet je zeker een paar dagen gaan island hoppen op de Togian Islands. Geen wifi, geen tv en zelfs slippers zijn overbodig! Alleen maar witte stranden, bamboehutjes, koraaltuinen en kraakhelder water. Op de Togian Islands hoeft even helemaal niks en dat is zo fijn.

Lees ook het artikel “Togian Islands

Sulawesi

Spookdiertjes, zwarte makaken en vogelspinnen spotten in Tangkoko National Park

In het noorden van Sulawesi vind je een het national park Tangkoko. Hoewel de jungle niet enorm indrukwekkend is, vind je hier wel een aantal zeldzame dieersoorten, zoals het meest schattige dier ter wereld het spookdiertje. Maar ook zwarte makaken, Beerkoeskoezen, talloze tropische vogels en zelfs de vogelspin kun je in Tangkoko spotten tijdens een trekking.

Lees ook het artikel “Tangkoko National Park

Sulawesi reis

8. Geheimen ontrafelen in Lore Lindu National Park

Als je hunkert naar avontuur en het onbekende, dan is Lore Lindu National Park jouw volgende stop. Mysterieuze beelden, zeldzame dieren en een ongelooflijke biodiversiteit wachten hier op je.

9. Ga op watervallen hunt in Tentena

In de omgeving van Tentena, een charmant stadje aan de oevers van het Poso-meer, zijn een aantal van de meest spectaculaire watervallen van Sulawesi te vinden. Eén daarvan is de adembenemende Saluopa-waterval. Stel je een tocht door het dichte regenwoud voor, gevolgd door de aanblik van talloze waterstroompjes die over gestapelde rotsen naar beneden tuimelen. En het beste van alles? Je kunt er zelfs onder zwemmen!

Sulawesi reis

10. Een bezoek aan de traditionele huizen in Tana Toraja

Als je in Sulawesi bent, mag je de traditionele huizen van Tana Toraja absoluut niet missen. Het gebied staat bekend om haar bijzondere cultuur en dat is onder andere te zien aan de unieke architectuur. De traditionele Toraja-huizen, ook wel Tongkonan genoemd, zijn een absoluut hoogtepunt.

Sulawesi reis
Sulawesi reis

Er valt zoveel te beleven in Sulawesi, ongeacht of je een natuurliefhebber, cultuurverslaafde, avonturier of strandluiaard bent. Dus, waar wacht je nog op? Pak je rugzak en begin je avontuur in dit Indonesische paradijs!

Pin & Save for Later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *