Gili Trawagan Food Guide

De Gili’s zijn al heel lang geen geheim meer.  Het is de favoriete bestemming van velen die het prachtige Indonesië bezoekt. En terecht, want de Gili’s zijn echt heerlijk. De Gili’s bestaan uit 3 eilanden, namelijk Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno en zitten bomvol leuke Gili hotspots.

Het drukste eiland is Gili Trawangan, wat ook wel het party-eiland wordt genoemd (wij vonden dit erg meevallen).

Gili Air is een stuk rustiger, er heerst een ongedwongen sfeer, maar er is nog steeds meer dan genoeg te beleven.

Gili Meno wordt ook wel Honeymoon island genoemd en bestaat voornamelijk uit resorts.

Ieder eiland is weer anders, maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen het is er prachtig mooi. Naast een beetje snorkelen, feesten en relaxen, zijn wij ook op zoek gegaan naar de leukste hotspots van de Gili eilanden.  Wij hebben de leukste Gili restaurants voor je op een rijtje gezet:

Casa Vintage, Gili Trawagan

Super hip, leuk en ook nog eens betaalbaar. Wat wil je nog meer. Met je voetjes lekker in het zand en genieten van een heerlijke maaltijd. Vintage werd mij aangeraden door een goede vriendin en wat was ik hier blij mee. Het sfeertje is er echt top en het eten geweldig. Het liefst zou ik de complete inboedel van Casa Vintage mee willen nemen naar huis. Het ziet er namelijk zo leuk uit. Je hebt allemaal verschillende zitjes, hangmatjes, bankjes en noem maar op. Oh en je zit ook nog eens pal aan het strand.

Toevoegen aan Tripadvisor

Beach ? pit stop ✋? Casa Vintage

Een bericht gedeeld door Casa Vintage (@casavintageliving) op

Kayu Cafe, Gili Trawangan

Een hotspot op Gili Trawangan die je zeker niet mag missen. Het is de perfecte plek voor een lekker ontbijtje, goede lunch of gewoon een kopje koffie. Oh en de taartjes en cakejes zijn ook SUPER lekker. Dit restaurantje bevindt zich aan de drukste straat van Gili Trawangan waardoor je het eenvoudig kunt vinden.

Toevoegen aan Tripadvisor

Night Market, Gili Trawangan

Wil je ontzettend lekker eten zonder dat het veel geld kost, dan moet je naar de Night Market op Gili Trawangan. Je kunt hier bij verschillende kraampjes lekker vers eten bestellen. Je hebt er echt van alles. Het eten is ontzetten goed en kost maar een paar euro. Ook zit je er ontzettend gezellig en heerst er een top sfeertje.

 

Le Pirate, Gili Trawagan

Hipper dan hip, dat is Le Pirate. Het is een ontzettend fijn plekje om te verblijven op Gili Trawangan, maar ook voor een lekkere lunch, bioscoopje of diner zit je hier helemaal goed. Je overnacht bij Le Pirate in schattige wit, turquoise huisjes op een heerlijke locatie met uitzicht op zee. Een paradijsje op aarde.

Coffee & Thyme, Gili Trawagan

Ook dit tentje is niet te missen. Dit schattige tentje bevindt zich namelijk direct bij de haven van Gili Air en is een absolute Gili Hotspot. De koffie is echt super goed en ook kun je er heerlijk lunchen of ontbijten. Je kunt hier o.a. lekkere smoothie bowls bestellen of een goede sandwich. Echt de moeite waard voor een bezoekje.

Toevoegen aan tripadvisor

 

 

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Gili eilanden?

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *