Lombok: schitterende rijstterrassen en witte stranden voor jou alleen

In tegenstelling tot haar buureiland Bali is Lombok een stuk minder toeristisch. Wil je ontsnappen aan de drukte, lekker surfen, goed eten en prachtige wandelingen maken door eindeloze rijstterrassen, dan is Lombok het perfecte eiland.

Populaire artikelen

Munteenheid
Indonesische rupiah (IDR)
Gesproken taal
Bahasa Indonesia
Mag je niet missen
Tanjung Aan
Beste reistijd
mei - oktober
Favoriete bestemming
Kuta

Een reis naar Lombok

Lombok behoort tot de Kleine Soenda-eilanden en er wonen in totaal 2,4 miljoen inwoners. Het eiland is net iets kleiner dan Bali, maar vooral veel minder druk. Hierdoor is het eiland perfect om met de scooter te verkennen. Zo kun je in een paar dagen het hele eiland rond en ontdek je de meest bijzondere plekken onderweg. Denk je aan een vakantie op Lombok, dan kies je voor natuur, rust, mooie stranden en een leuke mix van modern en lokaal.

Lombok is meer dan alleen de Gili Eilanden

Ga je naar Indonesië, dan is er een grote kans dat je wel iets voorbij ziet komen over de mooie Gili Eilanden. De eilanden zijn geweldig mooi, maar Lombok heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Secret Gili’s, Ekas of Gili Asahan? Na de Gili Eilanden is de bekendste plek van Lombok toch wel Kuta Lombok of Koeta Lombok. Dit stadje wordt ieder jaar door steeds meer toeristen ontdekt, en terecht, want Kuta Lombok heeft mooie (soms compleet verlaten) stranden, is de perfecte surfersplek en je vindt hier genoeg leuke eettentjes en barretjes.

Maar vergeet ook het prachtige groene noorden van Lombok niet. Midden op het eiland vind je het schattige dorpje Tetebatu waar je kunt verdwalen in de eindeloze rijstterrassen, met de Rinjani, één van de grootste vulkanen van Indonesië, altijd op de achtergrond. De echte bikkels proberen de top van de Rinjani-vulkaan te halen tijdens een heftige meerdaagse klim. Maar ook Sembulan en Senaru zijn parels die je gezien moet hebben.

En wist je dat je met de veerboot van Bali binnen een paar uur op Lombok bent? Of pak het vliegtuig en arriveer in een half uurtje, nog sneller! Hierdoor kun je beide eilanden perfect met elkaar combineren. Of je nu lekker wilt backpacken op Lombok of wilt genieten van een relaxte vakantie, dit eiland heeft voor iedereen wat te bieden.

Meer over Indonesië