Lombok: schitterende rijstterrassen en witte stranden voor jou alleen

In tegenstelling tot haar buureiland Bali is Lombok een stuk minder toeristisch. Wil je ontsnappen aan de drukte, lekker surfen, goed eten en prachtige wandelingen maken door eindeloze rijstterrassen dan is Lombok het perfecte eiland.

Verken Lombok met de scooter

Lombok behoort tot de Kleine Soenda-eilanden en in totaal wonen er 2,4 miljoen inwoners. Het eiland is net iets kleiner dan Bali, maar vooral veel minder druk. Hierdoor is het eiland perfect om met de scooter te verkennen. Zo kun je in een paar dagen het hele eiland rond en ontdek je de meest bijzondere plekken onderweg.

Meer dan alleen de Gili eilanden

Ga je naar Indonesië dan is er een grote kans dat je wel iets voorbij ziet komen over de mooie Gili Eilanden. De eilanden zijn geweldig mooi maar Lombok heeft nog veel meer te bieden. Om te beginnen Kuta Lombok. Dit dorpje wordt ieder jaar door steeds meer toeristen ontdekt. En terecht, want Kuta Lombok heeft mooie (soms compleet verlaten) stranden, is de perfecte surfersplek en je vind hier genoeg leuke eettentjes en barretjes.

Midden op het eiland vind je het schattige dorpje Tetebatu, waar je kunt verdwalen in de eindeloze rijstterrassen met de Rinjani altijd op de achtergrond.

De echte bikkels proberen de top van de Rinjani vulkaan te halen middels een heftige meerdaagse klim.

Dichtbij Mataram vind je Senggigi. Niet de meest bijzondere bestemming, maar perfect om bijvoorbeeld een villa te huren en bij te komen.

Populaire artikelen

Meer over Indonesië