Route Java (2 weken)

Route Java (2 weken)

Misschien wel de verassing van de reis: Java. Wat lazen we hier wisselende verhalen over. Sommige vonden het te druk en vies, andere vonden het de highlight van hun trip. Voor mij was het niet alleen een deel van Indonesië, maar ook een deel van mijn eigen persoonlijke geschiedenis. Mijn opa en oma zijn hier namelijk opgegroeid, voor mij al genoeg reden om hier naar toe te gaan. Maar wat heeft dit eiland mij verrast. Van drukke moderne steden, prachtige tempels, bounty eilanden en vulkanen.  Het leukste van alles, reizen is super makkelijk in Java. Je pakt namelijk gewoon de trein. Wat wil je nog meer. In totaal bleven wij iets meer dan 2 weken op Java. Dit kwam onder andere omdat we een paar dagen vastzaten op het bounty eiland Karimunjawa. Ja, het leven is zwaar. Twee weken is voldoende om veel van het eiland zien, maar je kunt hier ook gerust een paar maanden doorbrengen. Het eiland heeft in ieder geval genoeg te bieden. Bekijk onze route Java van 2 weken:

Route Java 2 weken:

  • Jakara: 1 dag
  • Bandung: 2 dagen
  • Yogyakarta: 4 dagen
  • Karimunjawa: 4 dagen
  • Surabaya: 2 dagen
  • Banyuwangi (Ijen): 3 dagen

Jakarta (1 dag)

Normaal luisteren we niet zo naar de verhalen van andere, maar over Jakarta hoorden we weinig positiefs. Daarom besloten we om hier alleen te overnachten en de volgende dag meteen door te reizen. Het schijnt overigens geen vreselijke stad te zijn, maar het is ook geen topbestemming. Dus helaas kan ik hier weinig over vertellen, behalve dat het regelen van de treintickets echt fantastisch goed is geregeld. Je gaat gewoon naar een treinstation, je gaat naar een loket en op iedere hoek staat iemand die je op weg helpt naar de juiste trein. Reizen was nog nooit zo makkelijk.

Bandung (2 dagen)

Vanuit Jakarta reisden we met de trein naar Bandung en dat was echt FANTASTISCH. De stoelen zijn super comfortabel, je hebt mega veel ruimte en het uitzicht is echt adembenemend. Na ongeveer 6 uurtjes kwamen we aan in de bloemenstad, Bandung. Het is een chaotische, leuke en diverse stad. Met veel shoppingmalls, maar ook prachtige natuur. Naast dat het een leuke stad is om te bezoeken, heeft deze stad voor mij ook nog een bijzondere betekenis. Dit is namelijk de stad waar mijn opa en oma een groot deel van hun jeugd hebben doorgebracht. En op de boerderij van mijn oma (iets buiten de stad) werden ze smoorverliefd op elkaar. Hoe bijzonder om op deze plek te zijn. Lees het artikel over Bandung to do’s en leuke tips.

Bandung
Java route 2 weken

Yogyakarta (4 dagen)

Yogyakarta is een must om toe te voegen aan je Java route. Na ongeveer 8 uur met de trein vanuit Bandung komen we aan in Yogyakarta, ook wel het culturele centrum van Indonesië genoemd. Wat een fantastische stad. Je hebt hier alles, prachtig natuur, tempels, heerlijk eten en leukste hotspots. Het is echt een stad waar je dagen kunt doorbrengen. Tip: huur voor een dag met een paar mensen een auto en laat vooral de chauffeur bepalen waar je naar toe gaat. Zo ga je een beetje weg van de drukte en ontdek je de leukste plekken. De leukste tips voor hotspots, accommodaties en bezienswaardigheden vind je in het artikel over Yogyakarta.

Route java
Java route 2 weken El nido

Karimunjawa (7 dagen)

7 dagen is misschien een beetje overdreven, maar vervelend is het zeker niet. Karimunjawa is echt een paradijsje op aarde. Ik zou hier voor altijd wel kunnen blijven. Het is vooral de sfeer, de mensen en natuurlijk de prachtige stranden van dit eiland wat je hart doet stelen. Je kan hier prima een paar dagen verblijven. Benieuwd waarom ik zo enthousiast ben over Karimunjawa? Foedsie schreef er natuurlijk een artikel over incl. video. 

Route java
Java route 2 weken

Surabaya (2 dagen)

De hoofdstad van Oost Java, één na grootste stad van Indonesië en de stad van de helden. Toch kennen maar weinig mensen deze stad. Laat staan dat ze de stad bezoeken wanneer ze in Indonesië zijn. Zonde… want wij vonden dit een erg leuke stad. Het heeft misschien geen romantische straatjes of hele bijzondere bezienswaardigheden, maar toch heeft de stad iets. Zo vind je hier talloze hippe eettentjes en winkeltjes. Lees alles over Surabaya.

Route java
Java route 2 weken

Banyuwangi (3 dagen)

Wij besloten de Bromo over te slaan en alleen de Ijen vulkaan te gaan beklimmen. Hier hadden we eigenlijk maar 1 reden voor, namelijk dat we niet twee keer een gebroken nacht wilden hebben. Want alles in Java begint midden in de nacht. En eigenlijk hadden we hier geen moment geen spijt van gehad. Hoewel we prachtige beelden van de Bromo hebben gezien en het vast fantastisch is, vonden we de Ijen Vulkaan echt helemaal geweldig. En als je de Ijen gaat beklimmen dan ga je eerst naar Banyuwangi. Wat een heerlijk naam. We kwamen hier voor de Ijen trekking, maar werden echt verrast door ons verblijf bij Bangsri Breeze en de prachtige omgeving eromheen. Lees alles over over onze tijd in Banyuwangi en het beklimmen van de Ijen vulkaan.

Route java
Java route 2 weken

Pin & Save for later

Route java 2 weken

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Java?

Ook leuk om te lezen:

Eén reactie op “Route Java (2 weken)”

  1. Maria schreef:

    Fantastisch,en hoe bijzonder is het om in de voetsporen te lopen van je oma en opa!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *