Banyuwangi: met je hoofd in de wolken

Als je het eiland Java gaat bezoeken dan mag een vulkaan beklimming eigenlijk niet ontbreken. De meeste mensen kiezen er dan voor om de Bromo vulkaan of Ijen vulkaan te beklimmen. Beide ontzettend mooi en bijzonder. De beklimmingen zijn vaak 2 dagen achter elkaar. Best vermoeiend. Wij besloten daarom alleen om de Ijen vulkaan te beklimmen.

Overnachten in Banyuwangi

Wanneer je ervoor kiest om de Ijen vulkaan te beklimmen dan is de kans groot dat je zult overnachten in Banyuwangi. De stad zelf is niet heel bijzonder. Wij bleven echter overnachten bij Bangsri Breeze, één van onze leukste accommodaties in Indonesie. Echt een aanrader.

Ijen Vulkaan

De Ijen trekking is ontzettend mooi, maar onverwachts ook best zwaar. De klim naar boven doe je ’s nachts en is best pittig. Je wilt namelijk voor zonsopgang weer de bluefire waar de Ijen bekend om staat zien. Je kunt de trekking prima zelf doen. Het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Java, dus hou er rekening mee dat het ontzettend druk is. Wil je de vulkaan helemaal voor jezelf, ga dan overdag. Hoewel je de blue fire dan niet meer kunt zien, is het uitzicht nog steeds spectaculair.

Populaire artikelen Java

Meer over Indonesië