Java: verrassend mooi

Java wat was dit eiland een fijne verassing. Sommige mensen zijn niet zo enthousiast over dit eiland. Waarom? Geen idee. Dit eiland heeft namelijk alles. Cultuur, natuur en geweldig eten. Het beste van alles je kan het hele eiland door met de trein waar je de meest bijzondere landschappen passeert. Laat je daarom verassen door het veelzijdige Java.

Populaire artikelen Java

Van drukke steden tot bounty eilandjes

Java is ongeveer 3 keer soort groot als Nederland en heeft meer dan 145 miljoen inwoners waardoor het het dichtstbevolkte eiland van Indonesië is. Java heeft veel ontzettend drukke steden, waaronder de hoofdstad Jakarta. Wij waren hier geen fan van, maar juist de afwisseling van natuur en grote steden vonden wij erg leuk.

Karimunjawa

En ja Java kent nog steeds heel veel rustige plekjes. Zo ontdekte wij één van onze favoriete bestemmingen tijdens onze reis: Karimunjawa. Een bounty eiland waar je de witte stranden nog helemaal voor jezelf hebt. Maar ook Yogyakarta vonden wij een topbestemming. Niet alleen een geweldige stad, maar ook een erg mooie omgeving.

Sla Java daarom niet over tijdens je reis door Indonesië.