Ruteng

Ruteng

Op ongeveer 4 uurtjes rijden vanaf Labuan Bajo vind je het kleine dorpje Ruteng. De weg ernaartoe is al een ervaring op zich. Flores is zo ongelooflijk groen en bergachtig dat je onderweg de meest prachtige landschappen ontdekt. Soms ook een beetje spannend met de gigantische afgronden, maar door al het moois om je heen vergeet je dit al snel.

Ruteng

Vervoer Ruteng

Vervoer in Flores is echt een makkie! Er is namelijk maar 1 weg. Je gaat daarom gewoon aan de weg staan en wacht tot er een busje of bemo voorbij komt. Wil je iets meer zekerheid dan kun je ook altijd een privé auto reserveren. Wij vonden de bemo echt prima. De busjes gaan namelijk behoorlijk hard wat voor enge situaties kan zorgen. Met de bemo doe je er misschien iets langer over en zit je iets minder prettig, maar dan wel zonder samengespannen billetjes en klotsende oksels.

Accommodatie in Ruteng

Heel veel keuze in accommodaties heb jij eigenlijk niet. De meeste accommodaties bestaan uit kleine homestays, die wij eigenlijk altijd het leukste vinden. Wij sliepen bij MJR Ticketing House. Een ontzettend vriendelijke familie. Het huis is behoorlijk groot en we kregen een ruime, schone slaapkamer. Ook waren er verschillende badkamers. Aanrader dus!

Meer informatie over MJR Ticketing House.

ruteng

Spiderweb fields en prachtige viewpoints

Pak de scooter en gaan met die banaan. De omgeving van Ruteng is namelijk echt perfect om met de scooter te verkennen. Er is nauwelijks verkeer en de omgeving is simpelweg adembenemend mooi. Zo puur en onaangetast. Geen rommel of hoogbouw, precies zoals ik Indonesië voor ogen had.

Wij besloten om de scooter te pakken en zelf naar de spiderwebfields te rijden. De bergachtige wegen, prachtige uitzichten en schattige dorpjes maakten dit een onvergeetbare rit. Na een half uurtje komen we aan bij de Spiderweb fields. En jaaa.. het doet zijn naam eer aan. Dit gigantische rijstveld ziet er exact uit als een spinnenweb. Bij de verdeling van dit gebied werd er gekozen voor punten, waardoor het deze vorm heeft gekregen. Waarom? Geen idee! Maar het heeft er wel voor gezorgd dat de Spiderweb rice fields wereldberoemd zijn geworden. Zeker een kijkje waard en helemaal als je ook nog even de rest van de omgeving verkent.

Golo Curu

Op een half uurtje lopen van Ruteng (wel een berg op) ligt de berg Golo Guru met een fantastisch uitzicht over Ruteng. We besloten Ruteng met deze prachtige wandeling af te sluiten. Vanaf de berg heb je een mooi uitzicht over het groene gebied. Maar ook de wandeling zelf is zo bijzonder. Zo passeerden wij bij toeval een school die net afgelopen was. De kinderen van de school hebben ons de hele weg gevolgd. Een hilarisch gezicht. Twee van die toeristen door Ruteng met een hele bende kinderen achter hun aan. De lokale bevolking vond het echt prachtig om te zien. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar de mensen zijn hier zo ontzettend vriendelijk en lief.

ruteng

ruteng

Eten in Ruteng

Het eiland Flores is absoluut niet te vergelijken met Bali. In Ruteng zul je geen hippe burgertenten of smoothiebowls vinden. Helemaal niet erg! Dit gebied voelt nog heerlijk authentiek aan. En je kunt er echt heerlijk eten.

Wat je zeker moet doen is een kopje koffie doen bij Kopi Mane. Hier kun je echt geweldige koffie krijgen! En de eigenaar is fantastisch. Hij heeft een tijd in Nederland gewerkt en gewoond en spreekt daardoor nog een beetje de taal. Ook hebben we hier een simpele lunch gehad. De prijzen zijn echt belachelijk goedkoop en de mensen zo vriendelijk.

We besloten om ‘s avonds te eten bij restaurant Chacha. We kozen voor een Indonesische Curry en deze was echt gruwelijk lekker. Dikke tip dus.

Eindconclusie Ruteng

Het is een hele fijne stop. 1 nachtje is meer dan prima. Zo kun je een volle dag een beetje rondcruisen in de omgeving en de volgende dag weer verder gaan. Je kan ook in één stuk door van Labuan Bajo naar bijv. Bajawa, maar dan zit je meer dan 8 uur in een busje. Zonde van je dag en Ruteng is zeker een stukje Flores dat je niet mag overslaan.

Benieuwd hoe Leory de reis door Flores heeft ervaren? Lees: CHAPTER 14: EEN GROTE, DIKKE, VETTE HIGHLIGHT! FLORES!!!

Meer lezen over FLores

Pin it! En bewaar het artikel

ruteng travel guide

ruteng

ruteng ruteng ruteng

Ruteng

ruteng

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Vaak Foetsie, beetje

Reizen naar het mooie Indonesië

Wij zijn fan! Wat is Indonesië mooi. Dit land heeft alles: strand, avontuur, wildlife, geweldig eten en natuur. Bezoek het hippe eiland Bali of ontdek het ongerepte Sulawesi. Met meer dan 15.000 eilanden is Indonesië een perfect land voor alle type reizigers.

@foedsie

Benieuwd waar we nu zijn? Volg ons op instagram. Vinden we leuk!

Booking Deals voor Bali

Booking.com

Vliegen met Qatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Dat ben ik in een notendop. Het liefst ben ik zoveel mogelijk weg, op reis, de wereld aan het ontdekken. Dit doe ik niet alleen, maar samen met mijn grote liefde (bijna man) en heel af en toe onze lieve, oude, brompot van een mopshond. Maar ook met vrienden en familie natuurlijk. Van duiken tot het beklimmen van gigantische bergen, eten aan straat tot luxe villa’s, van helemaal niks doen tot blaren onder onze voeten lopen.