Flores: één van de mooiste eilanden van Indonesië

Waar moet je beginnen bij het omschrijven van het eiland Flores. De imponerende landschappen van het Komodo National park, de opvallende kleurrijke kratermeren van vulkaan Kelimutu, de bijzondere traditionele dorpjes of de oogverblindende natuur die je onderweg tegenkomt. Een klein eiland met zoveel moois.

Natuur en Cultuur

Flores wordt nog door weinig mensen bezocht, maar is door haar gevarieerde landschappen en bijzondere cultuur absoluut één van de mooiste eilanden van Indonesië.

Start je reis bij het kleine havenstadje Labuan Bajo, de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van het Komodo National Park waar je de Komodo varaan kunt spotten. Maak een (meerdaagse) boottocht door dit gebied en kijk je ogen uit. Van buitengewone viewpoint tot roze stranden.

Niet alleen de landschappen zijn adembenemend, ook onderwater kijk je je ogen uit. Dit gebied biedt namelijk één van de mooiste duikspots ter wereld. Duiken in Komodo National Park is echt een aanrader!

Ontdek de rest van Flores

Stop je reis niet bij Labuan Bajo, maar verken ook het binnenland van dit eiland. Start je reis bij het schattige Ruteng waar je de unieke Spider Web Rice Fields vindt.

Reis vervolgens verder naar Bajawa een fascinerend gebied waar cultuur en natuur perfect samenkomen. Van indrukwekkende vulkanen, hotsprings en bijzondere traditionele dorpjes.

Na een paar dagen in Bajawa reis je verder naar Moni waar je de top van de Kelimutu vulkaan kunt beklimmen. Een dorpje waar wij compleet verliefd op werden. Klein maar fijn.

Populaire artikelen:

Meer over Indonesië

Alle artikelen over Flores