De Perfecte Bali Route!

Onze Bali Route

De meeste mensen denken bij Indonesië vrijwel direct aan Bali. Ook wij vonden het een heerlijk eiland. Het eiland is in vergelijking met de overige eilanden behoorlijk klein, maar door de drukte kan het wel even duren voordat je van A naar B komt. Het eiland heeft wel echt alles. Mooie stranden, knalgroene rijstvelden, prachtige natuur en heel veel hippe tentjes. Bali is heel anders dan de rest van Indonesië. Dit komt met name doordat het grootste deel van Bali boeddhistisch is. Hierdoor vind je er ander eten, struikel je dagelijks over de kleurrijke offertjes en kun je er talloze tempels bezoeken. 2,5 weken is perfect om de mooiste plekken van Bali te ontdekken. Check onze route door Bali!

Route 2,5 week Bali

  • Lovina / 2 dagen
  • Amed / 2 dagen
  • Ubud / 3  dagen
  • Canggu / 3 dagen
  • Uluwatu / 3 dagen
  • Nusa Lembogan / 3 dagen

Ubud
Ubud rijstvelden

Lovina

Lovina zelf vonden wij niet super bijzonder, maar vanuit Java is dit een fijn startpunt. Vanaf de ferry is het namelijk maar een uurtje rijden. Ook ligt Lovina in het Noorden van Bali, waar het nog heel rustig is. Ook de natuur is er prachtig.

Lovina Bali
Lovina Bali

Amed

De omgeving van Amed is echt prachtig, maar de meeste mensen komen hier om te duiken, omdat hier het Liberty Wrak ligt. Het is er heerlijk rustig, je hebt er een paar eettentjes maar vooral heel veel duikscholen.

Duiken in Amed
Amed Bali

Ubud

Groene rijstvelden, bamboehutjes en een oase van rust. Tja, dat was een beetje zoals we Ubud hadden voorgesteld.Rijstvelden en bamboehutjes genoeg in de omgeving, maar het centrum is erg druk, overal zijn scooters en het zit vol hippe eettentjes en leuke winkeltjes. Niet echt wat we verwacht hadden, maar dat betekent niet dat we Ubud niet heerlijk vonden. In tegendeel zelfs. Wij vonden het er geweldig. Het eten is er FANTASTISCH en de omgeving is prachtig.

Bacpack Route Bali
Ubud Vulkaan

Canggu

Canggu zit vol met hippe tentjes en goed voedsel. Wij vonden dit één van de leukste plekken. Er is genoeg te doen er heerst een heerlijk sfeertje. Met de scooter kun je lekker de omgeving verkennen, ’s ochtend pak je nog snel een surflesje mee en ’s avonds is er altijd wel een feestje.

Strand Canggu
Tanah Lot Canggu

Uluwatu

Helemaal in het Zuiden van Bali vind je het surfersparadijs Uluwatu. Uluwatu heeft wel iets weg van Canggu maar dan een stuk rustiger. Het barst hier namelijk van de hotspots. Als Food Addict echt hemels!

Surfen Uluwatu
Single-Finn-Uluwatu

Nusa Lembogan

Duiken met Manta roggen, met je scooter naar de meest prachtige viewpoints rijden en de impact van gigantische golven bewonderen, het kan allemaal op Nusa Lembogan. Dit is echt het pareltje van Bali. Dit eiland is ontzettend woest en puur.

Nusa Lembongan
Nusa Lembongan

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Bali?

Bij onze trip door Bali sliepen wij bij een aantal super toffe accommodaties. Hieronder onze favorieten hostels, hotels en guesthouses tijdens onze Bali route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *