Backpacken in Bali Baby!

De meeste mensen denken bij Indonesië vrijwel direct aan Bali. Ook wij vonden het een heerlijk eiland. Het eiland is in vergelijking met de overige eilanden behoorlijk klein, maar door de drukte kan het wel even duren voordat je van A naar B komt. Het eiland heeft wel echt alles. Mooie stranden, knalgroene rijstvelden, prachtige natuur en heel veel hippe tentjes. Bali is weer heel anders dan de rest van Indonesië. Dit komt met name doordat het grootste deel boeddhistisch is. Hierdoor vind je er ander eten, struikel je dagelijks over de kleurrijke offertjes en kun je er talloze tempels bezoeken.

Munteenheid
Indonesische rupiah (IDR)
Gesproken taal
Bahasa Indonesia / Balinees
Mag je niet missen
Nusa Lembongan
Beste reistijd
Juni - Oktober
Favoriete bestemming
Canggu

Route door Bali

2,5 weken is perfect om de mooiste plekken van dit eiland te ontdekken. Bekijk de ultieme Bali route.

Bezienswaardigheden Bali

  • Surfen in Canggu
  • De rijstvelden in Ubud
  • Een bezoekje aan Nusa Lembogan
  • Duiken in Nusa Penida

Backpacken in Bali

Hotspots en eten in Bali

Van vegan tot de leukste burgertentjes. Bali is FOODHEAVEN. Het zit vol met leuke hotspots. De traditionele warungs moet je een beetje zoeken, maar ze zitten er zeker. En overal heb je natuurlijk de leuke Bakso en Soto kraampjes.

Populair

Beste reistijd Bali

De beste periode om naar dit eiland te reizen is van juni t/m oktober. In deze maanden valt het minste regen. Juli en augustus zijn erg populaire maanden, waardoor het op het eiland erg druk kan zijn.

Vervoer in Bali

Wil je het eiland verkennen dan kun je het beste de scooter pakken. Uber en Grab werken alleen in bepaalde gebieden en zijn op toeristische plek vaak niet welkom. Een andere optie is een taxi of privé auto huren. Dit is vaak wel iets duurder en de kans dat je in de file komt te staan (met name in het zuiden) is erg groot.

Meer over Indonesië