Amed

In het Noordoosten van Bali vind je het rustige kustplaatsje Amed. Het is hier erg rustig met een paar eettentjes en vooral veel duikscholen. Met prachtige natuur en een kustlijn kun je je hier prima een paar daagjes vermaken. Je vindt hier geen massatoerisme of talloze toeterende scooters. De meeste mensen komen hier voor het duiken of het snorkelen. Maar ook de nabij gelegen vulkanen zijn de moeite waard om deze plek te bezoeken.

20170727_164114

C0220441

Verblijven in Amed

Wij verbleven in het Patcha Hostel in Amed. De privékamers waren erg fijn en ruim. Verder was het prima, maar niet fantastisch. Het is wel één van de weinige plekken waar ’s avonds vaak nog iets te doen is. Ook een fijne plek voor wanneer je alleen reist.

 

Duiken in Amed

De meeste mensen gaan naar Amed om te duiken en dan met name om te duiken bij het Liberty Wrak. Voor ons was dit helaas geen optie meer, omdat die duik al vol zat. Wat erg fijn is aan het duiken in Amed, is dat er nauwelijks stroming staat en je het water gewoon kunt inlopen. Wij hebben gedoken bij Adventure Divers wat echt een aanrader is. Het stel wat deze duikschool runt, komt uit België. Het zijn fantastisch lieve mensen die echt met je meedenken. De duikspots (m.u.v. het wrak) zijn niet heel bijzonder, maar wel leuk om te doen. Maar ik denk dat vooral het wrak de moeite waard is om naar Amed te gaan. Het schijnt dat wanneer je vroeg in de ochtend gaat duiken bij het wrak je reuze papegaaivissen kunt spotten.

C0220618

Vulkaan Beklimming in Amed

Wil je een mooie trekking maken in Bali dan zit je in Amed goed. Vanaf hier kun je namelijk trips regelen naar verschillende vulkanen, waaronder de vulkaan Seraya, Agung of Batur. Vooral de vulkaanbeklimming Batur moet erg bijzonder zijn met als beloning een prachtig uitzicht over Bali.

20170727_144232

Eten in Amed bij Warung Enak

Het is een beetje schandalig en wij doen dit normaal gesproken nooit, maar we hebben in Amed iedere keer bij hetzelfde tentje gegeten. Het was namelijk zo gruwelijk lekker. En dat was bij Warung Enak, wat letterlijk lekker betekent. En dat was het zeker. Bestel ook het brood. Voelde gewoon weer een beetje als thuis. De pompoensalade is echt heerlijk, maar de echte aanrader is de Nasi Campur. We hebben dit gerecht op verschillende plekken gegeten, maar dit was overduidelijk de winnaar.

Met een Bintang op het strand

Helaas zijn we de naam van het tentje kwijt, maar er is een plek op het strand met een boel zitzakken en ’s avonds wat lampjes. Dit is echt een topplek om met een bintang te genieten van de zonsondergang met de vulkaan op de achtergrond.

20170728_17425220170728_164516

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Eén reactie op “Amed”

  1. maria schreef:

    Wat een fijne plek weer, jullie hebben weer genoten zo te lezen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief