Reisverhaal: onze reis door Zuid India

Reisverhaal: onze reis door Zuid India

Een reis van 22 dagen door Zuid-India, waar we in totaal 4.804 kilometers aflegden, 1600 foto’s schoten, en 8 verschillende bestemmingen bezochten. Elke dag geprobeerd om onze reis vast te leggen, de leuke en soms ook misschien wel de minder leuke momenten van onze reis door Zuid India. Van geweldig eten, feesten in GOA, poepen in de jungle tot de meest schitterende rijstvelden die we ooit hebben gezien. Lees snel ons reisverslag over Zuid India.

  • Gestart op 7 maart 2023
  • 4.804 kilometers
  • 22 dagen
  • ongeveer 1600 foto’s geschoten
  • 8 bestemmingen bezocht

Brussel

United Arab Emirates • 7 March 2023 • 33°
Vanuit het koude Wijchen reizen we met de trein richting Brussel. Voor de eerste keer vliegen we via België en dit heeft alles te maken met de kapot goedkope tickets naar India. Het plan was eigenlijk om direct naar Nepal te vliegen, maar dat was zo duur dat we gingen kijken naar andere opties. Dus toen besloten we om Zuid India toe te voegen aan onze planning. Omdat we ontzettend vroeg moesten vliegen, besloten we om een overnachting te boeken bij het vliegveld van Brussel om de volgende ochtend lekker fris en fruitig (of nja soort van) te starten met onze reis.

reis zuid india
reis zuid india

Mumbai

India • 8 March 2023 • 32°

Vies en druk, dat was eigenlijk een beetje de verwachting van Mumbai en toen we midden in de nacht aankwamen in ons dampende schimmelhok (incl. limbodanspalen) en werden ontvangen door ongeveer 10 ratten bij de deur, waren we niet echt enthousiast. Maar de volgende ochtend scheen de zon, het vuilnis was weer opgehaald en werden we warm ontvangen door de lieve mensen van Mumbai. Na een dagje wandelen door de straten, wat biertjes en curry’s later, waren we stiekem best enthousiast. Mumbai is eigenlijk best wel leuk en ja, ook schoon. Maar het heeft ook zeker een hele andere kant. Zo reden we op de terugweg langs een van de grootste sloppenwijken ter wereld. Te bizar. Er zijn hier sloppenwijken met 1 miljoen mensen gebouwd tussen wolkenkrabbers en vuilnisbelten. Het contrast tussen arm en rijk is echt vreselijk en bijna niet te bevatten.

De volgende dag zeggen we alweer houdoe tegen de 22 miljoen mensen die hier in Mumbai wonen om te vliegen naar Kochi zodat onze reis in het zuiden echt kan beginnen.

Mumbai
reis zuid india
reis zuid india
Mumbaizuid india
reis zuid india
Mumbaizuid india

Fort Kochi

11 March 2023 • 36°

Vanuit Mumbai vliegen we in 2 uurtjes naar Kochi, wat in het zuiden ligt van India. We besluiten om 4 nachten te boeken zodat we kunnen bijkomen van het reizen en ook nog flink wat werk kunnen afronden. Want dat moet helaas ook gebeuren.

Fort Kochi is fantastisch. Het heeft de perfecte balans van modern en authentiek. We proppen ons helemaal vol met Indiase gerechten, kijken onze ogen uit, bezoeken de beroemde Chinese vissersnetten en sluiten de dagen af met een biertje.

Op de laatste dag besluiten we nog snel even de Chinese vissersnetten vast te leggen met de drone. Ergens stiekem op een verlaten stukje achter een drukke markt. Wanneer de drone wordt gespot door een local breekt er complete chaos uit. Hij wil perse ook “spelen” zoals hij het noemt met de drone, trekt bijna de drone uit mijn handen en besluit vervolgens de markt op te lopen en begint KEI hard DRONEEEEE!!!! Te roepen. Wij kunnen er vooral kneiter hard om lachen.

fort kochi
reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india

Marari Beach

India • 13 March 2023 • 35°

Dinsdag heb ik flink wat meetings staan, dus we besluiten lekker een plek uit te zoeken pal aan Marari Beach. Het is duidelijk laagseizoen want het strand is echt uitgestorven op een paar zwerfhonden na. Wat wij eigenlijk helemaal niet erg vinden. De dag beginnen we en eindigen met een duik in het water. Er wordt gewerkt, de homestay is heerlijk en we kunnen dit leventje zeker nog wel even vol houden.

reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india
reis zuid india

The Backwaters

15 March 2023, 34°

Van het strand met de tuktuk naar The Backwaters of Kerala. We komen aan in een piepklein dorpje waar wij meer de attractie van de dag zijn dan de backwaters zelf. Het dorpje is vrij intens, maar de mensen zijn opnieuw ongelooflijk vriendelijk en de omgeving is echt schitterend.

Onze homestay zit pal aan het Vembanadmeer en het uitzicht is adembenemend. De kamer? Niet zozeer! Het is tot nu toe misschien wel de smerigste kamer die we hebben gehad, met gigantische schimmelplekken, iets dat lijkt op rattenkeutels en een vliegende kakkerlak. Maar hey, daar hebben we een lakenzak voor.

De Backwaters van Kerala bestaan uit talloze rivieren, in totaal 900 km aan waterwegen. Je kan ervoor kiezen om op een houseboat te overnachten. Echt heel gaaf! Maar na wat inlezen blijkt het dat je misschien minder ziet omdat de boot te groot is.

We kiezen daarom voor een kleine dagtocht van 3 uur en die is op zo’n warme dag als vandaag echt geweldig. De omgeving is prachtig. We zien echt maar een klein stukje van het gebied omdat we wat verder van het gebied zitten (tip: zoek een overnachting bij Alleppey) maar dit is al absoluut een aanrader.

Als we terugkomen, drinken we een biertje dat met de tuktuk (de Uber Eats van India) wordt bezorgd. Terwijl we van de zonsondergang genieten, slaat binnen een seconde het weer om. Het begint verschrikkelijk hard te stormen. Glazen vliegen van de tafel, prullenbakken leiden hun eigen leven en wij zijn als twee idioten de spullen veilig aan het stellen.

Het begint ontzettend hard te regenen en te onweren, en de eigenaar adviseert ons dat we nu echt binnen moeten zitten. Dus dat doen we dan ook braaf. Leroy zit lekker rustig met een biertje en ik ben druk bezig met het pakken van de rugzakken. Want als we ergens goed in zijn, dan is het wel onbewust natuurrampen opzoeken. Dus ik vertrouw het helemaal niet. Al snel valt ook de stroom uit. Daar zitten we dan, Desi en Dundieje, in het donker met ons tuktukbiertje in ons schimmelhok pal aan het water 🤣

Maar de storm gaat na een tijdje liggen en de volgende ochtend worden we wakker in de meest serene omgeving.

the backwaters
backwaters kerala
backwaters kerala
backwaters kerala
backwaters kerala
the backwaters

Thekkaddy

17 March 2023, 29°

We komen na de meest vreselijke tocht de bergen in aan in Thekkady. Onze homestay is daarentegen echt helemaal fantastisch! Super ruime, schone kamer met balkon voor 19 euro.

We zijn in Thekkady om wildlife te spotten in Periyar National Park. Het stadje Thekkady is vrij heftig. Er zijn bijna geen toeristen waardoor we een lopende attractie zijn en dankzij Leroy en zijn 2 meter steken we ook nog overal bovenuit. Dus we zijn niet te missen.

We boeken een jungle trek van 8 uur en op aanraden van IEDEREEN kiezen we voor de bamboe rafting full day trekking. We besluiten de avond van tevoren niet te gek te doen met eten, want bij beide gaat het de laatste tijd iets minder met al dat Indiase eten. Dus we kiezen een zaakje met uitstekende reviews en gaan voor een simpele maaltijd. STOM! Want allebei krijgen we die avond last van de Delhi Belly.

Dus we nemen een lading remmers en gaan ervoor. De trek lijkt wel een martelkamp. We rennen bijna door het park heen, wat met 35 graden en talloze open vlaktes echt niet te doen is. Gelukkig kunnen we straks even relaxen tijdens het raften. NIET DUS! Het is keihard werken om naar de overkant te komen. Olifanten, tijgers, zelfs beren. Ze zitten er, maar zelfs zij denken: “vandaag doe ik lekker niks met deze hitte”. Het park is absoluut prachtig, maar we voelen ons letterlijk zo beroerd dat zelfs dat na 4 uur gestolen kan worden.

Na 9 uur zeuren, zweten, nauwelijks eten, één keer in de jungle naar de wc moeten en bikkelen, komen we helemaal uitgehongerd en uitgeput terug in onze homestay. Er zit echt maar één ding op: BIER!

the backwaters
backwaters kerala
backwaters kerala
the backwaters

Munnar

Van de jungle naar de theevelden, aan natuur in Zuid India absoluut geen gebrek. We boeken een ochtend hike door de theevelden van Munnar en dit is absoluut 1 van de vetste dingen die we tot nu hebben gedaan. De hike is best pittig en warm. Dat is niet alleen te voelen maar ook zeker te zien. Note to self, geen linnen korte broek aan in de jungle. Het lijkt wel of ik in mijn broek heb gezeken 😜

We hiken ons helemaal de rambam en vallen van de ene verbazing in de andere. Wat is het hier prachtig. We proeven verse kardemom, bessen en ander soorten fruit. Doen nog een theetje bij een lokale toko en na meer dan 4 uur hebben we er weer bijna 20.000 stappen op zitten en is gelukkig mijn zweetkont bijna niet meer zichtbaar.

We sluiten de dag af bij de meest trieste bar ooit. Eerder een ondergrondse donker hok zonder ramen waar ze illegaal alcohol verkopen. Maar die biertjes smaken er niet minder om. Wederom een topdag, waarbij Zuid India ons blijft verassen.

munnar travel
munnar
munnar
munnar zuid india
munnarzuid india
munnar

Goa – Palolem Beach

21 March 2023 • 33°

Made it to GOA 😍

Dwars door palmbomen via een klein zandpad komen we aan op het strand van Palolem. Wauw wat is het hier fijn. Er heerst een fantastisch hippie sfeertje, het is er kneiter rustig en er is een leuke combinatie van hip en authentiek. Palolem barst van de kleine winkeltjes, lokale eettentjes en hippe hotspots. Van yoga op het strand tot smoothiebowls happen tussen de palmbomen. IK hou ervan. We besluiten bij aankomst al snel dat we hier gewoon lekker wat langer gaan blijven.

We werken elke dag een paar uurtjes het liefst aan het strand en duiken dan het water in om als kleine Kids te spelen in de golven. Dit is het leven. Werken, zon en biertjes.

De eerste 2 nachten sliepen we bij een homestay waar ze gewoon 2 mopshonden hebben. Echt mijn HART ❤️ Toen we vorige maand onze kleine dikzak moesten laten gaan, heb ik meerdere keren gedroomd dat ik in tranen zou uitbreken wanneer ik een mopshond zou zien. Maar mijn hart ontplofte bijna van blijdschap. Allemaal net zo chagrijnig, knuffelkonten en kapot eigenwijs.

Het was iets logischer geweest dat ik bij het zien van een mops zou moeten janken in plaats van midden op een druk terras 🤣 want dat gebeurt dus soms wel nog steeds.

Omdat alles vol zit besluiten we voor 1 keer een uit te pakken voor een strandhuisje aan zee en die is echt fantastisch. We schuiven bijna de hele dag aan bij dezelfde hippe toko en genieten volop van het strand.

goa travel
Goa
goa
goa zuid india
goa india
goa

Houdoe Zuid India

Terwijl onze reis door Zuid-India ten einde komt, kijken we terug op een avontuur dat gevuld was met onvergetelijke momenten. Van de pittoreske theevelden van Munar, de fascinerende backwaters van Kerala, tot de adembenemende stranden van Marari; elk ogenblik was een nieuw hoofdstuk in ons verhaal.
Het is meer dan alleen de plekken die we bezochten, het zijn de ervaringen die we deelden, de mensen die we ontmoetten en de cultuur die we inademden. We hebben de intense chaos van de markten ervaren, de serene stilte van de natuurparken en de levendige energie van de lokale bevolking.
22 dagen, 4804 kilometers, 1600 foto’s en 8 ongelofelijke bestemmingen. Zuid India je was te gek!

Eén reactie op “Reisverhaal: onze reis door Zuid India”

  1. Maria schreef:

    Wauw echt mooi om te lezen, goed gedaan jongens met mooie foto’s erbij top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *