Budget voor 3 weken backpacken in India

Let’s talk money honey! Ben je op zoek naar een goedkope backpackbestemming, dan is India the place to be! In Goa betaalden we ongeveer 1 euro voor een halve liter bier en voor een curry ben je soms zelfs nog goedkoper uit. Met een klein budget kun je in India een heel eind komen. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Blijf je het liefst slapen in een 5-sterren hotel en hou je van luxe dineren, dan ben je natuurlijk wat meer kwijt.

Wij gaan het liefst voor een mix. Een homestay en hostel afwisselen met af en toe een lekker luxe hotel is helemaal niks mis mee natuurlijk. Ook ben ik gek op lokaal eten, maar zo nu en dan een burger of poké bowl in mijn mik is ook helemaal niet verkeerd.

In totaal zijn we 22 dagen in India gebleven. Omdat we onderweg veel werken, hebben we ervoor gekozen om vooral qua vervoer niet te bezuinigen. Tussen de meeste bestemmingen hebben we een taxi genomen of zijn we gevlogen. Heb je echter de tijd, dan raden we je zeker aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Onze kosten houden we dagelijks bij met de app travelspend. Echt een lifesaver. Want het invoeren van kosten is super easypeasy en het geeft ook meteen een gemiddelde weer. Hierdoor krijg je niet meteen een hartverzakking als je een keer een dag flink boven budget zit. Het geeft je een mooi overzicht van al je kosten. Oh, en dit geen spon, gewoon erg enthousiast over deze vondst.
Benieuwd wat wij exact hebben uitgegeven? Lees dan snel verder.

mumbai

Vliegtickets

Het oorspronkelijke plan was om naar Nepal te vliegen, maar de ticketprijzen waren belachelijk hoog (1000 euro per ticket). Daarom kwamen we op het idee om India aan onze reis toe te voegen. Gelukkig vonden we goede deals (Etihad) van Brussel naar Mumbai voor 520 euro p.p. retour.

Een ticket van Mumbai naar Kathmandu kost ongeveer 100 – 150 euro retour. Dit betekent een besparing van maar liefst 300 euro p.p.

Daarnaast hebben we ook binnen India gevlogen, van Mumbai naar Kochi en van Kochi naar Goa.

 • Tickets Brussel – Mumbai: 530 euro p.p
 • Tickets Mumbai – Kochi: 60 euro p.p.
 • Tickets Kochi – Goa: 45 euro p.p.

In totaal waren we 635 p.p. kwijt aan vliegtickets.

reis zuid india
reis zuid india

Visum kosten

Ga je voor een visum van 30 dagen of wil je all the way en pak je een heel jaartje mee? Omdat we via Mumbai weer terug naar Nederland vlogen na ons avontuur in Nepal, hebben wij gekozen voor een jaarvisum. Die kost je een mooie 75 euro, maar dan mag je wel 90 dagen lang de curry’s en samosa’s verslinden.

In totaal ben je voor deze hele onderneming 74,95 euro per persoon kwijt. Geloof ons, da’s het helemaal waard!

munnar travel

Vervoer

We hebben effe de bonnetjes bij elkaar opgeteld en kwamen tot de conclusie dat we in totaal 215 euro hebben uitgegeven aan vervoer. Das ongeveer een tientje per persoon per dag. Voor de grotere stukken hebben we de taxi genomen, vooral om wat tijd te winnen i.v.m. werk.

Maar als je wat meer tijd hebt (en wie heeft dat niet op vakantie, toch?), kan je hier flink wat euro’s op besparen. Een busje of een trein kost je vaak maar een paar roepies. Met 3 euro per dag ben je er in principe al. Dus mocht je wat krap bij kas zitten, laat die taxi dan maar staan en spring op die bus of trein. Geloof me, je portemonnee zal je dankbaar zijn!

 • Route: The backwaters naar Thekkady – Indiase roepie: 5.100,00 – Euro: € 57,81
 • Route: Thekaddy naar Munnar – Indiase roepie: 4.000,00 – Euro: € 45,07
 • Route: Taxi van Munnar naar Kochi – Indiase roepie: 3.500,00 – Euro: € 39,67
 • Route: Vliegveld naar Palolem Beach – Indiase roepie: 2.500,00 – Euro: € 28,15
 • Route: Taxi van Fort Kochi naar Marrari – Indiase roepie: 1.500,00 – Euro: € 17,11
 • Route: Taxi – Indiase roepie: 700 – Euro: € 7,89
 • Route: Vervoer Marari Tuktuk – Indiase roepie: 500 – Euro: € 5,67
 • Route: Tuktuk naar verschillende plekken – Indiase roepie: 500 – Euro: € 5,72
 • Route: Tuktuk naar verschillende plekken – Indiase roepie: 400 – Euro: € 4,50
 • Route: Tuktuk naar verschillende plekken – Indiase roepie: 300 – Euro: € 3,43
mumbai

Activiteiten

Van een heerlijke massage tot een boottochtje door de backwaters, van het gebied verkennen met een scooter tot een avontuurlijke jungletocht door de theevelden; wij hebben ons in Kerala geen moment verveeld, dat kan ik je vertellen!

Als we de kosten van alle activiteiten bij elkaar optellen, hebben we in totaal 292 euro uitgegeven. Da’s gemiddeld zo’n 6 euro per persoon per dag.

 • Scooter: € 9,61
 • Excursie theevelden: € 24,79
 • Jungle trek – 8 uur: € 78,00
 • Boottocht 3 uur Backwaters: € 30,61
 • 3x massages: € 149,00
 • Totaal: € 292,01
the backwaters

Restaurants

Dat we fan zijn van een koud pilsje, da’s voor de meesten geen nieuws. Maar in Kerala wordt dat toch een beetje lastig. Hier is alcohol namelijk een zeldzaamheid. Je zou misschien denken dat dit te maken heeft met religie, maar nee hoor, ’t is eigenlijk een anti-katermaatregel. Door een flinke toename van alcoholisten heeft de regio besloten de drank te verbieden. Je kunt het nog wel op de kop tikken, maar alleen op bepaalde plekken of stiekempjes (wat eigenlijk bijna overal kan). Maar wees gewaarschuwd, de meeste horeca mag het niet schenken en als ze dat wel doen, dan ben je aardig wat roepies kwijt.

Qua eten was Kerala een feestje! We aten vaak lokaal of bij de homestay. Voor 2 euro had je al een maaltijd die je de rest van de dag liet glimlachen. In Goa lieten we ons een week lang helemaal gaan: burgers, pizza, salades, smoothiebowls, you name it! Dat was natuurlijk een tikkie duurder. En ook in Mumbai tik je wat meer af voor je nasi.

In Kerala waren we zo’n 23 euro per dag kwijt aan eten, in Goa was dat een dikke 44 euro en in Mumbai betaalden we dagelijks zo’n 34 euro voor ons voer.

Al met al hebben we in totaal 650 euro (oftewel 56581 Indiase roepies) uitgegeven aan eten en drinken. Gemiddeld kwamen we uit op 13,50 euro per persoon per dag. Voor al dat lekkers, da’s geen geld toch?

reis zuid india
reis zuid india

Accommodatie

In totaal hebben we 836,84 euro neergeteld voor onze slaapplekken. Dat is omgerekend zo’n 17,34 euro per persoon per dag. Meestal sliepen we bij knusse homestays of basic hotels, maar we hebben ons in Goa getrakteerd op een chic strandhuisje. En in Mumbai, tja, daar zijn de accommodaties gewoon aan de prijs.

backwaters kerala
backwaters kerala

Overige

Behalve onze gebruikelijke uitgaven hebben we eigenlijk nauwelijks extra kosten gehad. Ja, oké, we hebben wel twee simkaartjes van Airtel gekocht. Dat kostte ons 29 euro. Maar verder? Noppes, nada, niente. Dus dat viel reuze mee, toch?

munnar zuid india
munnarzuid india

Wat heeft 3 weken India ons gekost?

Even de rekenmachine erbij pakken en voilà: de totale kosten voor onze reis kwamen uit op 2052 euro. Da’s een dagbudget van 43 euro per persoon. Natuurlijk hadden we overal een flinke bezuiniging kunnen doorvoeren, vooral met transport en misschien ook door wat minder biertjes te drinken. Dus ja, een tripje naar India kan zeker goedkoper!

We hebben de vliegtickets hier nog niet bij meegerekend. Die waren samen 635 euro. Tel je dat erbij op, dan kom je op een totaalbedrag van 1343 euro per persoon voor drie weken India, vliegtickets inclusief. Nou, da’s toch geen verkeerd prijsje voor zo’n geweldig avontuur!

Palolem

Kostenindicatie budget backpacker – Dagbudget 15 -35 euro per dag

 • Accommodatie: Budgethotels, homestays en hostels kosten gemiddeld tussen de €8 en €15 per nacht, afhankelijk van de locatie en voorzieningen.
 • Vervoer: Het openbaar vervoer, zoals treinen en bussen, is zeer betaalbaar in India. Een treinreis kan variëren van €1 tot €10, afhankelijk van de afstand. Een busrit kost meestal minder dan €5.
 • Activiteiten: Veel bezienswaardigheden en monumenten in India hebben lage toegangsprijzen, variërend van €1 tot €5. Sommige populaire activiteiten, zoals een safaritocht of een trekking, kunnen tussen de €10 en €30 kosten.
 • Eten: Als je lekker kiest voor lokaal, dan ben je ongeveer 2 -5 euro per maaltijd kwijt. En ja dat is incl. drinken.

Kostenindicatie flashpacker – 30 – 50 euro per dag

 • Accommodatie: Homestays en budgethotels kosten gemiddeld tussen de €15 en €30 per nacht, terwijl middenklasse hotels tussen de €30 en €70 per nacht kunnen kosten.
 • Vervoer: Voor vervoer kun je gebruikmaken van treinen, bussen en taxi’s. Een treinreis varieert van €5 tot €20, afhankelijk van de klasse en afstand. Bussen kosten meestal minder dan €10 per rit. Een taxi rit van 4 uur kost ongeveer 50 euro.
 • Activiteiten: Veel activiteiten bedragen tussen de 5 -10 euro. Excursies zoals een wildsafari of een boottocht kosten gemiddeld tussen de €20 en €50.
 • Eten: wil je genieten van zowel lokaal als westers eten. In een lokaal restaurant ben je ongeveer 3 – 6 euro per maaltijd kwijt en in een westers restaurant 5 – 15 euro per maaltijd.

Kostenindicatie de Fancy Schmancy reiziger – 50 – 200 euro per dag

 • Accommodatie:Hou je van de cremé de la creme dan kun je rekenen op prijzen van €80 tot €500 per nacht, afhankelijk van de locatie en het type hotel.
 • Vervoer: Privéchauffeurs variëren in prijs, maar kunnen gemiddeld tussen de €50 en €150 per dag kosten.
 • Activiteiten: De meeste activiteiten kosten maximaal 30 euro, maar ga je bijvoorbeeld voor een overnachting op de backwaters dan moet je al snel rekening houden met 200 euro per nacht. Ook de spa’s in India zijn vrij duur.
 • Eten: ook als je van luxe dineren houdt zit je in India goed. Er zijn er tal van high-end restaurants en gastronomische ervaringen in India. Maaltijden in deze restaurants kunnen variëren van €50 tot enkele honderden euro’s per persoon, afhankelijk van de locatie, het type cuisine en de exclusiviteit van de ervaring.

Pin & Save

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *