Houdoe 2019! Well hello 2020!

Houdoe 2019! Well hello 2020!

Holy craptarts wat is dit jaar voorbij gevlogen zeg. Waren we vorig jaar nog dagelijks Marktplaats aan het afspeuren voor een leuke campert, staat onze blauwe bus nu alweer online te shinen op zoek naar nieuwe enthousiaste kopers. Huh???? Maar #hoedan! Dat lees je in onze plannen voor 2020, maar eerst nog even terugblikken op 2019.

2019 is bijna foetsie

Voordat we de champagne ontpoppen en proosten op een nieuw jaar, is er niks zo fijn als lekker terugblikken op een geweldig jaar. Want wat was je mooi 2019! We wilden meer reizen, maar niet meer zonder hond. Check! In maart vonden we dan eindelijk onze eigen Captain Vantastic. Bikkelend in de regen en sneeuw maakten we van deze semi oldtimer een klein droomhuisje op wielen. Na nog wat gezellige daagjes op de zomerfeesten vonden we het op ons 13-jarige jubileum (yup… holy crap indeed) de hoogste tijd om onze spullen te pakken en de wijde wereld in te trekken. Europa, here we come.

roadtrip 2019
roadtrip

You are an idiot sandwich!

Dan heb je alle vrijheid van de wereld en besluit je om midden juli lekker in het hoogseizoen te vertrekken. IDIOTS! Tja… het begin van onze reis was echt alles behalve instagramwaardig. De bus ging op dag 1 al kapot, het hoogseizoen was vreselijk, campings waren druk en duur en onze eerste echte camping ervaring liep letterlijk in het water, en toen plotseling na een maandje roadtrippen hadden we het helemaal te pakken. Super relaxed, semi hippie reden we iedere dag beetje bij beetje door Europa. Een dagje werken, lekker zwemmen, stadje bezoeken, koken bij de camper, zonsondergangtje meepikken, hiken, of juist helemaal niks doen en vooral heel veel buiten zijn. Geen plan, geen verplichtingen en vooral geen stress. Geen idee wat er is veranderd, maar alles klopte ineens. De reis was zo fijn. Buddha werd iedere dag door iedereen bijna doodgeknuffeld, wat ze echt heerlijk vond. We waren bang dat de reis voor deze oude brompot iets te veel zou zijn, maar ze vond het echt fantastisch. In het rugzakje op de brommer, hiken in de bergen tot zwemmen in de mooiste baaitjes.

roadtrip 2019
roadtrip

De roadtrip in een notendop

Duitsland, schnitzel en bier what’s not to like. Vooral Berchtesgaden was een pareltje. Slovenië vonden we een beetje tegenvallen, hoewel Lake Bohinj echt heel mooi was. Kroatië was top! Wat een leuke steden en geweldige stranden heb je hier. Van het strand, gingen we direct de bergen in in Zuid Tirol. Wat ben ik verliefd op dit gebied. Toen door naar Toscane. Als semi foodie een droombestemming. Om nog een beetje in de Italiaanse sferen te blijven pakten we de boot naar Sardinië. Beste beslissing van de reis! Onze absolute favoriet. Mooie stranden, prachtige natuur en het is er zoooo rustig. Vanuit Spanje reden we als bezetene door naar Portugal om daar het WK surfen nog mee te pikken. Portugal wat was je gaaf! Wat hadden we hier graag nog wat langer willen blijven. Alles klopte. Maar toen kregen we een aanbod, we couldn’t resist. In 3 dagen reden we vanuit het meest zuidelijke puntje van Portugal rechtstreeks naar huis om vervolgens na 1 week het vliegtuig in te stappen richting Gambia.

roadtrip 2019
roadtrip

Wat een unieke bestemming

Voor Travel2Learn vertrokken we naar Gambia om 3 weken mee te reizen. Van roadtrippen door Europa met zijn drietjes naar een groepsreis in Gambia. Wat was het gaaf om dit land te ontdekken met Travel2Learn. Wat hebben we genoten van het weer, de natuur en vooral de geweldige mensen. Het land heeft zoveel te bieden en wij kunnen niet wachten tot we dit met jullie kunnen delen, wat we natuurlijk heel snel gaan doen.

roadtrip 2019
roadtrip

2020! Plan de campagne

Nu zijn we weer terug in Nederland en dat is altijd best wel wennen We worden allebei een beetje ongelukkig als we lang op 1 plek blijven. Dus niet meer zeuren, maar plannen maken. We hebben daarom besloten om allebei als freelancer te starten. Leroy werkt al een paar jaar als zzp-er en ook ik heb nu officieel de stap gezet. Vrijheid boven zekerheid. Spannend? Nee, eigenlijk helemaal niet.

Ook willen we kijken of we misschien nog iets goedkoper kunnen wonen. Het is toch wel fijn om een vaste basis te hebben in Nederland, maar op dit moment lijkt een huis met zolder, drie slaapkamers en een grote tuin een beetje een overkill voor mensen die altijd weg zijn. .

Reisplannen? Op dit moment nog niks concreets, maar reizen gaan we zeker. Het plan is om niet meer 6 maanden weg te gaan, maar wat vaker kortere periodes. Zo willen we graag in de lente naar Indonesië en in mei en juni weer met de camper weg. Want hoewel we afscheid nemen van de blauwe bus, zijn we alweer druk op zoek naar een nieuwe. We vonden de bus ontzettend fijn, maar misten toch echt een beetje ruimte en vooral een badkamer/wc. We zijn daarom op zoek naar een wat groter model. Stiekem heb ik ook weer enorm veel zin in het opknappen van een nieuwe bus. Kleine verslaving in the making.

roadtrip 2019
roadtrip

In de zomer blijven we lekker in Nederland, veel festivalletjes, barbecueën en gezelligheid. In september en oktober staat Portugal weer op de planning. Ook hopen we in december of januari weer terug te gaan naar Gambia.

Maar voor nu eerst nog even genieten van de laatste paar daagjes in 2019 met familie, vrienden en heulll veulll eten.

Nog meer foto's zien?

Eén reactie op “Houdoe 2019! Well hello 2020!”

  1. Daisy schreef:

    Fijn dat jullie er weer eventjes zijn 🙂 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *