Hotspot Nijmegen: Stoom – Beer & Food

Hotspot Nijmegen: Stoom – Beer & Food

Beer & Food? In Nijmegen? Stop met praten, ik weet genoeg! Ik ben namelijk groot fan van Nijmegen, Food en Beer.

Kom je niet uit Nijmegen of ben je wat minder bekend met deze stad dan zitten de leukste hotspots van Nijmegen een beetje verstopt. Tijd dus om voor jullie alle hotspots van Nijmegen op een rijtje te zetten. Om te beginnen met één van mijn favoriete tentjes en plekken van Nijmegen: STOOM.

hotspots Nijmegen

Stoom – Beer & Food

In de oude Honigfabriek barst het nu van de hippe hotspots met als nr. 1 plek voor mij Stoom. Het gebouw alleen al is een kijkje waard. Een super toffe oude fabriek waar de creativiteit vanaf spat. Het is even zoeken waar je moet zijn, maar zodra je de gigantische graffiti wand ziet, dan zit je goed.  

Honigcomplex nijmegen

Eenmaal aangekomen bij het restaurant proef je meteen de fijne sfeer van Stoom. De industriële, warme en creatieve uitstraling is gelukkig ook binnen zichtbaar gebleven. Dit hebben ze perfect gedaan, want industrieel kan soms wat kil en koud aanvoelen. Maar niet bij Stoom. Het is gezellig, warm en vooral erg relaxed.

Stoom NijmegenStoom Nijmegen

Pubfood om je vingers bij af te likken

Stoom is een Brewpub waar je het lekkerste Amerikaanse pub food kunt bestellen in combinatie met het beste bier. Zo serveren ze kip van het spit en heerlijke burgers, maar ook vlees- en kaasplankjes waar je van gaat watertanden.

Als voorafje namen we de Nachos Cheddar met eigengemaakte BBQ saus, guacamole, paprika en bosui. Altijd een goed begin. En toen kwam de burger. Holy cows (letterlijk)! De burger is echt gigantisch. Wij hadden gekozen voor de dagspecial: een surf & turf burger. Een black angus burger met gerookte zalm en garnalen. Dat klinkt toch goddelijk. En dat was het ook. Bommetje vol natuurlijk, maar mijn oog was van het begin af aan al op een taartje gevallen die ik hoe dan ook zou uitproberen. Dan maar rollend naar huis. De S’Morepie: een taartje van pure chocolade en smores. Do I need to say more. Leroy, de niet zo into toetjes man, heeft zelfs de helft van mijn toetje opgegeten. Ja, thuis is daar nog schreeuwende ruzie door ontstaan ;p. Maar geloof me, ook ben je geen toetjesmens, zit je bommetje vol, ben je aan de lijn, PROBEER DIT TAARTJE. Je mag me later bedanken.

Biertjes hemel

Bij Stoom draait alles om een lekker biertje en goed eten. En niet zomaar een biertje. Stoom werkt namelijk samen met de naastgelegen brouwerij Oersoep. Maar ook exclusieve bieren van kleine brouwerijen uit binnen-en buitenland. Voor de speciaalbierliefhebber (ja ik ben er één van) is dit echt bierhemel. Wij kozen voor de Oersoep Sergeant Pepper een Saison / Farmhouse Ale van 7%. Tot nu toe mijn favoriet. Het kwam dicht in de buurt van een triple, maar dan net iets lichter van smaak. Later probeerden we nog de Hopfather. Een iets zachter biertje, lekker fris. Maar niet alleen de speciaalbiertjes zijn goed, want ook een normaal biertje is bij Stoom anders en ontzettend lekker.

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Ook leuk

Stoom is dé plek voor een borrel, diner of een snelle hap. Maar er is meer.

  • De echte bier fan doet natuurlijk een tour door de brouwerij van Oersoep. Hier leer je alles over het brouwproces. En het leukste van de tour, je krijgt 3 bieren om te proeven! Dat voor maar 10 euro per persoon.
  • Ben je op zoek naar een leuke plek om te eten dan heeft Stoom verschillende arrangementen voor je.

Honigfabriek

Zoals ik al eerder vermelde zit Stoom op het Honigcomplex. Maar Stoom is niet alleen. Ruim 140 bedrijven hebben hier hun eigen plekje veroverd. Het is de creatieve broedplek geworden van Nijmegen. Voor mensen in Nijmegen een welbekende plek, maar voor de meeste mensen die de stad niet zo vaak bezoeken misschien nog redelijk onbekend. Zonde, want dit is absoluut één van de leukste plekken van Nijmegen. Je hebt hier zoals Stoom super leuke restaurants, cafés en koffietentjes, maar ook winkeltjes zoals Petit Village, kun je er leuke workshops volgen en kun je fitte crossfitters bewonderen (of zelf spieren kweken bij) bij Waalsport Nijmegen.

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Eindoordeel Stoom

Bezoek Stoom en ervaar het zelf. Het is een heerlijke plek waar je zo de hele avond kunt blijven hangen. Door alle speciaalbiertjes en lekker pubfood  zul je met wiebelende benen en een gevulde buik met een grote tevreden glimlach naar huis gaan. Het is één van mijn favoriete plekjes in Nijmegen. Ik hoop dat ik jullie hier ook van heb kunnen overtuigen en ook jij snel je weg naar Stoom weet te vinden.

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Hotspots nijmegen

Stoom Nijmegen

Hotspots nijmegen

 

 

Eén reactie op “Hotspot Nijmegen: Stoom – Beer & Food”

  1. Maria schreef:

    Zo de ziet er gaaf uit, en dat eten jammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *