Heidelberg

Door pech met de camper kwamen we een paar dagen vast te zitten in Mainz. Hoewel dit een super leuke stad is, besloten we iets meer van de omgeving te verkennen. Een vriend raden ons het Stadje Heidelberg aan. Vanaf Mainz is dit stadje ongeveer 1 uur rijden. Vanaf Nederland ongeveer 6 uur. Wanneer Heidelberg in de verte ziet verschijnen, begrijp je meteen waar om dit stadje zo populair is. Het lijkt wel uit een sprookje te komen. Een kasteel hoog in de bergen, prachtige oude bruggen, knusse straatjes en kleurrijke huisjes. Het is misschien een beetje toeristisch, maar met genoeg rustige onontdekte plekjes. Een leuke stad om een middagje te bezoeken of een nachtje te blijven.

Wat te doen in Heidelberg

Je hoeft niet heel veel te doen in Heidelberg. Lekker slenteren door de knusse straatjes en af en toe een verstopte biergarten in duiken en je hebt al een top tijd. Maar dat is natuurlijk zonde, want Heidelberg heeft heel veel te bieden.

Bezoek Schloss Heidelberg

Het kasteel van Heidelberg is eigenlijk het eerste wat je opvalt en ook niet te missen. Het kasteel van Heidenberg is niet alleen het symbool van Heidelberg, maar ook één van de belangrijkste ruïnes van Duitsland. Het trekt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoeker. Het kasteel werd rond 1200 gebouwd en werd al snel één van de belangrijkste kastelen van de Renaissance. Wandel door de prachtige kasteel tuinen, bewonder het grootste wijnvat van Duitsland of bezoek de eeuwenoude apotheek. Schloss Heidelberg kun je van 10.00 uur tot 18.00 uur bezoeken. Entree bedraagt ongeveer 7 euro.

Oude Brug

Tijdens een bezoekje aan Heidelberg moet je ook even een wandeling maken over de schitterende oude brug van de stad. De brug werd in 18 e eeuw gebouwd en was één van de eerste bruggen van steen op deze plek.

heidelberg
heidelberg

Overnachten Heidelberg: Hotel Star in Hotel

Wil je extra lang genieten van dit charmante stadje, dan heb je meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden. Omdat de camper bij de garage stond, besloten wij een hotel te boeken.
We kwamen uit bij het Hotel Star Inn in het nieuwe deel van Heidelberg. Het hotel was echt perfect. We hadden een luxe, ruime en moderne kamer. In totaal betaalde we ongeveer 59 euro.
Vanaf het hotel kun je de tram of bus pakken naar het centrum.

Hotspot Heidelberg

Schnitzelhaus

Hoewel ik al een tijdje geen vlees meer eet, vind ik een goede schnitzel op zijn tijd heel erg lekker. En Leroy is al helemaal fan de schnitzel. Ik denk dat hij in de afgelopen 16 dagen ongeveer 10 schnitzels op heeft. We besloten een Schnitzel te proberen bij de Schnitzelhaus. Super goede keuze, want hier hebben ze dus ook vega schnitzels.
Het restaurant bevindt zich aan het water bij de oude brug. Je hebt keuze uit verschillende schnitzels. Wij vonden dit een hele fijne, gezellige plek. Vooral een aanrader bij warm weer. En de schnitzels waren verrukkelijk.

Schnitzelbank

De Schnitzelbank is één van de populairste plekken om in Heidelberg om een schnitzel te eten. Dit moesten wij natuurlijk ook proberen. Het restaurant is klein, maar fijn. Helaas geen vega schnitzel, maar nog wel voldoende andere vega opties. Leroy ging natuurlijk weer voor een schnitzel. Het sfeertje hier is super goed. Lekker rumoerig, druk en chaotisch
Wij bezochten de Schnitzelbank tijdens een warme dag en dan kun je er alleen niet echt lang blijven hangen door de hitte. De gerechten waren top.

Kulturbrauerei Heidelberg

Het is even zoeken, maar Kulturbrauerei Heidelberg is echt een aanrader. Hier kun je heel gezellig, knus zitten en de lekkerste biertjes bestellen.

heidelberg
heidelberg

Aanbevelingen van andere

  • Hans im glück: helaas hadden wij hier geen tijd meer voor, maar bij Hans im glück  kun je schijnbaar de lekkerste burgers bestellen.
  • Sahara: dé plek voor Libanees eten
  • Café Destille: voor een lekker drankje

Eén reactie op “Heidelberg”

  1. Maria schreef:

    Wat een mooie stadje hebben jullie ontdekt, en wat is het daar mooi ? veel plezier samen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *