Handige tips voor je roadtrip door Portugal

Handige tips voor je roadtrip door Portugal

Onmisbare apps

Ga je kamperen dan is de app Park4night echt onmisbaar. Via deze app kunnen kampeerders camperstops, camping en wildkampeerplekken delen. Ook maakten wij veel gebruik van de app campercontact, waar je vooral veel camping kunt vinden.

ACSI korting

Reis je in het voor- of naseizoen dan kun je geld besparen op campingplekken met een ACSI kortingskaart. Vaak betaal je nog geen 14 euro. Toch hadden wij het idee dat de campings in Portugal in deze periode sowieso al erg goedkoop zijn.

Tanken

Check voor je reis even de benzineprijzen. TIjdens onze reis was de benzine in Spanje namelijk flink goedkoper. Voordat je de grens over gaat, dus even je tank volgooien.

Verplichtingen in de auto

Wil je een auto huren in Portugal, dan moet je minstens 21 jaar oud zijn en 1 jaar je rijbewijs hebben. Vaak moet je onder de 25 jaar ook een extra toeslag betalen. Kinderen tot 4 jaar moeten in een kinderzitje zitten.

De maximumsnelheden in Portugal zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland, behalve de wegen in de bebouwde kom, hier mag je namelijk 90 km/h per uur rijden.

Verder ben je verplicht om een veiligheidshesje en een gevarendriehoek bij te hebben.

roadtrip tips Portugal
Portugal tips roadtrip

De hond mee naar Portugal

Gaat je hond gezellig mee dan is het vooral belangrijk dat je hond gechipt is (laat deze voor vertrek altijd even uitlezen bij de dierenarts ter controle), ingeënt is (o.a. tegen rabiës) en een paspoort heeft. Ga van te voren altijd even naar je dierenart voor advies en tips.

Onze hond kan niet goed tegen het wisselen van voer, waardoor we in totaal voor 6 maanden aan brokken in de camper hadden liggen. Daarnaast is het belangrijk dat je je hond ontwormt , van te voren maar ook tijdens en na je reis. Verder hadden wij een tekentang mee en heel veel knuffels ;p.

Tolwegen

De tolwegen in Portugal zijn behoorlijk prijzig. Wil je bovendien echt iets zien van de omgeving, dan is het ook gewoon veel mooier om de binnenlandse wegen te pakken.

roadtrip tips Portugal
Roadtrip tips portugal

Wildkamperen

Overal in Portugal vind je de mooiste plekken waar je kan wildkamperen. Officieel is het eigenlijk niet toegestaan, maar wildkamperen wordt op de meeste plekken gewoon gedoogd. Wildkamperen kost helemaal niks en je staat vaak pal aan zee of midden in de natuur. Doordat wildkamperen in Portugal zo enorm populair is, sta je er helaas niet alleen. Met een camper zonder toilet/emmer kan dit wat lastig zijn. Ook de digital nomad zonder zonnepanelen kan hier helaas niet ergens zijn laptop opladen. Dit maakte het voor ons vaak erg lastig om te gaan wildkamperen. De belangrijkste reden waarom we na onze reis afscheid hebben genomen van onze blauwe bus en op zoek gaan naar een wat groter model.

Lees ook het artikel over Nazaré, waar we een prachtig plekje vonden aan het strand.

Simkaart kopen in Portugal

Vergeet wifi op camperstops of campings. Internet is mega langzaam of niet aanwezig. Vaak moet je voor een snelle internetverbinding toch een werkplek opzoeken of je schaft een flinke bundel aan. Gelukkig kun je tegenwoordig je bundel ook in andere Europese landen gebruiken. Voor de reis hebben wij beide dan ook onze internetbundel flink omhoog gegooid. Lees van te voren wel even goed de voorwaarden. Onbeperkt internet is namelijk bijna nooit geldig in Europese landen, vaak heb je dan recht op max. 8gb internet. Ik zit al jaren bij Ben en daar kan ik per maand beslissen hoe hoog mijn bundel moet zijn. Voor 7gb per maand betaal je ongeveer 10 euro. Prima dus. 1 nadeel als je internet op is, dan moet je bijkopen of internet werkt helemaal niet meer. Doordat wij veel op 4g deden werken bij de bus, waren we vaak snel door onze bundels heen. In Italië kochten we een spotgoedkope bundel bij Lyca. Volgens mij betaalde we 10 euro voor 30gb internet. Lyca heeft alleen niet overal even goed bereik. In Portugal kozen we er daarom voor om voor ongeveer 15 euro, een soort van “vakantie” prepaid kaart te kopen bij Vodafone met 30gb geldig voor 15 dagen. Na wat onderzoek was dit één van de goedkoopste optie. IDeaal, want zo konden we bijna overal blijven werken.

Tip! Is de wifi verbinding bij een camping wel aanwezig, maar niet heel krachtig dan kan een wifi repeater erg handig zijn. Een wifi-repeater stuurt het huidige wifi signaal door voor een groter bereik. Een wifi repeater koop je al voor een paar tientjes en bespaart veel frustatie ;p

Betalen in Portugal

Geld opnemen in het buitenland kost vaak extra. Check altijd eerst even bij je bank en probeer zoveel mogelijk direct te betalen met je bankpas in plaats van geld op te nemen. Een Creditcard is altijd handig om te hebben. Bunq en Knab zijn banken waar je geen of een lage transactiekosten betaald.

Heb jij ook nog een leuke tip voor Foedsie? Laat het weten in een reactie.

Ook leuk om te lezen:

Eén reactie op “Handige tips voor je roadtrip door Portugal”

  1. Marie schreef:

    Het lijkt mij ook geweldig om een roadtrip door Portugal te maken. Ik kan niet wachten om de mooie stranden in het echt te zien. Mijn wens is ook om dit met een camper te doen. Gelukkig heb ook al wat vrienden kunnen overtuigen om mee te gaan! https://www.fransstokman.nl/amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *