Halong Bay

Halong Bay, het is het vaak het eerste plaatje wat je tegen komt als je je reis naar Vietnam aan het organiseren bent. Natuurlijk konden we deze plek niet overslaan. Veel mensen kennen deze prachtige plek van de film James Bond. Halong Bay betekent baai van de Chinese draak. Het gebied bestaat uit zo’n 15000 m2 met 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. Een sprookjesachtige omgeving.

sapa
sapa

Cruise Halong Bay met Pelican Cruise

Vooraf hadden we al een cruise bij Pelican Cruise geboekt. We hadden nog nooit een nacht op een boot gezeten, dus hadden geen idee wat we hier van moesten verwachten. Na 2 dagen bikkelen in Sapa, plotseling nergens naar toe kunnen op een luxe minicruise. Tijdens onze rit ernaar toe werd al duidelijk dat het tot in de puntjes georganiseerd was. Onze host was een ontzettend grappige vietnamees die continue iedereen aan het vermaken was. In het begin een beetje wennen, maar als je er eenmaal in meegaat, is het allemaal stiekem best leuk. We kregen een compleet programma en zelfs een stoel aangewezen. Het was duidelijk, tijdens deze twee dagen was het naast de schoonheid van Halong Bay ook belangrijk dat iedereen een leuke tijd zou hebben. De kamers waren prachtig en erg luxe. De kamer had een heerlijk 2-persoonsbed, douche, toilet en een schattig balkonnetje met de meest adembenemende uitzicht.

sapa

Traditioneel vissersdorpje Halong Bay

Na een zeer uitgebreide, goed verzorgde lunch, vertrokken we naar een vissersdorpje. De lokale bevolking woont hier alleen niet meer i.v.m. vervuiling. Hoewel wij niet echt idee hadden dat dit heeft gewerkt. Overal zie je namelijk nog steeds vuil en plastic drijven. Niet echt het beeld wat wij voor ogen hadden van Halong Bay. Met een kayak (de perfecte relatietest, die wij helaas faalde) mag je de omgeving een beetje ontdekken. En als afsluiter een duik vanaf het deck, waarbij ik er achter kwam dat het water niet alleen vuil, maar ook erg koud was. Het diner was opnieuw fantastisch geregeld. We kregen 6 gangen, allemaal even lekker. De avond sloten we gezellig af op het deck met een paar mensen, veel drank en een prachtige, sprookjesachtige omgeving.

sapa

Dag 2 Halong Bay

De volgende dag bezochten we een gigantische grot en keerde we terug naar het vaste land.

Halong Bay is een plek dat je zeker niet mag overslaan, maar voor ons misschien wel de enige plek wat een beetje tegen viel. Het is zeker mooi, maar door de vervuiling en de gigantische stroom van toeristen is het fijne er wel een beetje vanaf. Daarnaast was het ontzettend mistig, wat het aan de ene kant erg bijzonder maakte maar waardoor je ook niet veel zag. De cruise was voor ons weer een leuke verassing. Hoewel het totaal niet bij ons past, hebben we ons hier vreselijk goed vermaakt.

sapa
sapa

Wat zijn leuke plekken om te overnachten in Ha Long Bay?

Ook leuk om te lezen:

Ons oordeel

Halong Bay is prachtig. Dat absoluut! Toch viel Halong Bay een klein beetje tegen. Het was er echt enorm druk en het water lag vol met vuil.
Door By :>Foedsie 7 / 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *