Boedapest Foodtour

Boedapest Foodtour

Tijdens mij zoektocht naar hotspots en activiteiten om te doen in Boedapest kwam ik de foodtours tegen van Taste Hungary. De mooiste delen van de stad verkennen door langs te gaan bij de lekkerste eettentjes van Boedapast. Klinkt vervelend hé 🙂 Met twee vriendinnen zou ik naar Boedapest gaan. Wij zijn alle drie dol op koken. Als we iets afspreken koken we meestal voor elkaar, blijven we lang tafelen en wordt er heerlijk wijn gedronken. De tour was perfect voor ons weekendje in Boedapest.

Tijdens deze foodtour leer je over de lokale keuken en proef je heerlijke lokale producten. Allemaal van topkwaliteit. De eigenaar van Taste Hungary Gábor Bánfalvi geeft aan dat Taste Hungary zo succesvol is, omdat hij samen met een hecht team doet wat zijn passie is. Alleen dan kun je succes bereiken.

boedapest foodtour

Alle medewerkers zijn erg gepassioneerd en hebben een uitstekende kennis over de producten. Een groep is nooit groter dan 6 mensen. Zo blijft de tour erg intiem en zorg je ervoor dat mensen ook ervaringen met elkaar gaan delen.

Het bedrijf is een korte tijd enorm gegroeid en heeft tours in onder andere Hungarije, Slovenie en Wenen. Naast de tours hebben ze in Boedapest een prachtige wijnkelder (the Tasting table), waar je wijn kan proeven of op donderdag kan genieten van een heerlijk diner.

In Boedapest heb je de keuze uit de verschillende foodtours:

  • Fashion & food walk
  • Dinner walk
  • Culinary Walk
  • Market walk & vineyard tour
  • Jewisch cuisine and culture walk
  • Sweet walk
  • Coffeehouse walk
  • Craft beer walk
  • Pork walk

Genoeg keuze dus. Wij kozen uiteindelijk voor de culinary walk. Dit is de meest veelzijdige tour. Je begint bij de markthallen van Boedapest en gaat zo verder stad in.

boedapest foodtour

De Foodtour door Boedapest

Om 09.30 werden we verwacht bij de ingang van de markthallen. We werden vriendelijk ontvangen door Barbara. Wat een leuk mens. In totaal waren we met 5 personen. We besloten om het ontbijt maar over te slaan, aangezien we dacht dat we meteen zouden beginnen met eten. We liepen direct naar boven zo tegen de bar aan. Blijkbaar denken ze in Hongarije dat het goed is om de dag te beginnen met Unicum. Een heerlijk drankje met maar liefst 50% alcohol. Goed begin van de dag dus. Het ijs was gebroken en we gingen verder naar het eerste eettentje. Hier kregen we Lagos, een soort knoflookbrood. Super simpel, maar oh zo lekker.

foodtour boedapest
Boedapest streetfood

Eten bij de markthallen in Boedapest

De markthallen is gevestigd in een prachtig gebouw met kleurrijke stalletje vol met vers fruit, groentes en natuurlijk vlees. Want Hongaren kunnen namelijk niet zonder vlees. Aan het einde van de markthallen kregen we een heerlijk schaaltje waren we verschillende soorten vlees konden proeven. Een heerlijke en pittige smaaksensatie.

foodtour boedapest
Boedapest streetfood
boedapest foodtour

Hemelse chocolade proeven

We verlieten de markthallen en gingen verder de stad in. We kregen eigen gemaakte siroop in een schattig klein tentje. Een paar meter verder stopte we om bonbons te proeven. We raakte al aardig vol, maar waren nog niet eens op de helft van de tour.

foodtour boedapest
Boedapest streetfood

Een traditionele Hongaarse lunch

Het was nu tijd voor de lunch! En wat voor een lunch. Het eten bleef maar komen er leek geen einde aan te komen. Echte authentieke Hongaarse gerechten. Naast heerlijk eten was het ook een gezellig gezelschap. Je bent met een groepje waar iedereen houd van eten, dus je raakt niet uitgepraat. Barbara gaf ons tegelijktijdig wat tips voor later. Na een lunch hoort natuurlijk ook een toetje. We liepen verder naar een prachtig oud pand. Hier konden we genieten van verschillende taartjes. Allemaal net zo lekker. Onderweg pakte we nog snel een koffie en liepen we verder naar de wijnkelder.

boedapest foodtour
boedapest foodtour

Wijn proeven bij de The Tasting Table

Met een trapje naar beneden wordt je vriendelijk ontvangen bij The Tasting table. Wat een mooi klein tentje. Met een heerlijk kaasplankje (want we hadden nog niet genoeg gegeten) hebben we drie soorten wijn geproefd terwijl we uitleg kregen over de verschillende wijnen in Hungarij. Na vijf uur eten en drinken was de tour helaas voorbij. Wat een heerlijke ervaring. Ben je ooit in Boedapest dan is dit echt een aanrader. Je ontdekt de mooiste plekjes, je bent in goed gezelschap en je proeft heerlijke gerechten. Beter dan dit kan eigenlijk niet.

foodtour boedapest
Boedapest streetfood

Nog meer foodtour in Boedapest

Zijn de tours van Taste Hungry niet helemaal wat je zocht? Neem dan een kijkje op withlocals. Hier vind je talloze opties voor toffe tours (waaronder foodtour) in Boedapest.

Een tour boeken via Withlocals

Digitale liefde

Ben jij blij met dit artikel en wil jij Foedsie nu dolgraag wat liefde sturen? Dat Kan! Laat een reactie achter onder dit bericht of volg Foedsie op “>instagram . Of tag ons als je een tip uit het artikel gebruikt. Daar worden wij heel gelukkig van.

Verder reizen naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *