Foedsie naar Sapa met de nachttrein Fanxipan

Wij vonden Hanoi fantastisch, maar na 2 nachten was het ook wel lekker om de rust en natuur op te zoeken in het prachtige Sapa. Van Hanoi kun je eenvoudig naar Sapa reizen. Je hebt de keuze uit de nachttrein of (nacht)bus. Natuurlijk kun je ook de taxi pakken, maar een trein of bus is natuurlijk veel leuker.

Aangezien Leroy jarig was om twaalf uur, besloten we iets meer geld te besteden en een privé coupe bij Fanxipan te boeken. Met een zak vol lekkers en een fles Vodka, vertrokken we naar ons schattige coupe. Aangezien we in Hanoi een verschrikkelijk hotel hadden, waren we aangenaam verrast toen we de deuren van onze cabine opende. Een ontzettend schattige (en super schone) ruimte, netjes opgemaakte bedjes en wat lekkere snacks op een tafeltje. Zelfs Leroy van 1.95 kon languit op bed liggen. Alles zag er uitstekend uit, de bedden lagen prima (veel beter dan in ons hotel) en alles was erg schoon. Iedere coupé had een eigen toilet. Hoewel deze niet super schoon was, heb ik ze viezer meegemaakt hier in Nederland, dus we mochten niet klagen.

We hadden het thuisfront al geïnformeerd dat we de komende tijd offline zouden zijn. Aangezien we naar sapa vertrokken. Wat blijkt, er is gewoon stroom en WIFI in de trein!!! Het maakt niet uit waar je bent in Vietnam, maar werkelijk overal heb je WIFI.

Met ons flesje vodka, een filmpje en natuurlijk cadeaus vierde we in de nachttrein toch nog een beetje feest. Helaas konden we het niet laat maken, want om vijf uur zouden we alweer arriveren in Sapa.

Door het hobbelen van de trein vielen we beide als een blok in slaap. Ook al werd het hobbelen soms een beetje wild, we hebben heerlijk geslapen. Vroeg in de ochtend werden we netjes gewekt, kregen we een kopje koffie en konden we in de verte de mooie bergen van Sapa al een beetje bewonderen.

De terugweg sliepen we in een vierpersoonscabine en ook dit was weer perfect. De nachttrein naar Sapa is zeker een aanrader! Hier kun je ticket boeken voor de Fanxipan nachttrein.

nachttrein vietnam

nachttrein vietnam

nachttrein vietnam  20160411_000552

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Desi is Foedsie

Vaak Foetsie en een beetje een foodie. Het liefst zoveel mogelijk op reis op zoek naar de leukste bestemmingen, lekkerste hotspots en beste streetfood samen met de liefde van mijn leven en af en toe onze gezellige mopshond. Hoewel we geen krijgen van Azië, staat ook de rest van de wereld nog op onze bucketlist.

Plannen/reizen voor 2019

– Zuid Tirol (Februari)
– Keulen (Maart)
– Zwarte Woud (juni)
– Hongarije (juli)
– Montenegro
– Kroatië
– Slovenie
– Italie
– Spanje

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste bestemmingen, de lekkerste hotspots en handige tips. Aanmelden >>

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes! Doe mij ook eens zo'n Foedsie nieuwsbrief