Koh Chang

Koh Chang

Van Siem Reap vertrokken we naar Thailand. De grensovergang is een chaos en duurt behoorlijk lang, bereid je dus voor op een lange trip. Hoewel Siem Reap en Koh Chang niet heel ver uit elkaar liggen, moet je toch rekenen op ongeveer 9 uur incl. ferry. Maar eenmaal daar vergeet je alles en kun je meteen genieten van al het moois.

Dit eiland staat misschien niet bekend om haar prachtige stranden, maar de omgeving is adembenemend. Bovendien is Koh Chang nog niet echt ontdekt, hierdoor zijn de standen rustig en ontdek je overal leuke plekjes en tentjes. Er is nauwelijks verkeer. Een tip! Rij met de scooter over het eiland en ontdek de prachtige natuur, incl. mooie watervallen.

Koh CHang

Een te gekke plek met een bijzondere naam: Cafe Porn

KOh Chang

Helder water en mooie stranden

20160428_143238

Koh Chang betekent Olifanten eiland. Dit betekent dat er ook veel olifanten in gevangenschap leven en hier kun je olifantenritjes boeken. DOE DIT NOOIT. Lees ons artikel over The Elephant Valley project over het effect van dit soort toeristenattracties. 

Koh Chang heeft ons echt verrast. Vooral de sfeer. Het is een beetje een hippie eiland. Veel Bob Marley, op de grond zitten met een cocktail, kokosnoten en heel veel chillen!

Meer informatie over Koh Chang

Panviman Resort

Wow, wow, wow en nog eens wow! Onze 9 uur durende reis was direct vergeten bij binnenkomst van het Panviman Resort. We werden vriendelijk ontvangen en direct naar onze kamer (eerder huis) gebracht. We kregen een prachtige suite met eigen privé zwembad, direct aan het grote zwembad en ook nog eens dichtbij het strand. Zo dichtbij dat we de zee vanaf onze veranda zagen liggen. Panviman Resort is niet echt voor een Backpackers budget, maar oh wat was dit heerlijk.

De service is uitmuntend, het eten heerlijk en de huisjes fantastisch. ’s ochtend kon je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met uitzicht op zee en ’s avonds zat je bijna met je voetjes in het zand. Er zijn verschillende zwembaden en barretjes. Vanaf het strand kun je ook een mooie wandeling maken naar andere resorts. Vanaf het resort zelf gaat een gratis taxi naar de hoofdweg waar je voor 1 euro ongeveer een taxi kan pakken naar andere delen van het eiland. Deze taxi (jeeps) rijden de hele avond door.

Ben je op zoek naar uitzonderlijke luxe, dan is Panviman de perfecte plek. Misschien wat duurder dan normaal, maar iedere cent waard.

Kamer Panviman Koh Chang

Kamer Panviman Koh Chang

Kamer Panviman Koh Chang

Altijd leuk

Ons bad, waar het water via een watervalletje naar beneden gaat

Ons bad, waar het water via een watervalletje naar beneden gaat

privé zwembad

privé zwembad

p1060941 zwembad

Bekijk alle artikelen over
Bekijk alle artikelen over

Thailand

Backpackers reizen massaal af naar Thailand en dat is niet zonder reden. Thailand heeft namelijk ontzettend veel te bieden voor reizigers. Prachtige landschappen, onwijs mooie stranden, bijzondere culturen, ruige jungle en bovenal is het ook erg goedkoop.

Volg Foedsie op Instagram

Eén reactie op “Koh Chang”

  1. Maria schreef:

    Wauw wat is het daar mooi, en prachtig om te lezen en de mooie foto’s te bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *