Route Filipijnen in 2 weken

De Filipijnen was de afsluiter van onze 6 maanden trip door Azië. We hadden ongeveer 2,5 week om dit prachtige land te bezoeken. Veels te kort natuurlijk. Daarom besloten we om niet te veel te plannen en maar een paar plekken te bezoeken. Dit was onze route  Filipijnen in 2 weken.

Manilla, 1 nacht

Manilla is geen top stad, maar je ontkomt er helaas niet aan om hier een nachtje te blijven, voordat je verder vliegt naar het prachtige Palawan. Het is ook geen straf om hier te zien. De stad is echt hemels voor de shopaholics en heeft ook talloze hippe eettentjes. Prima voor een dagje dus.

Van Manilla vlogen we naar Puerto Princesa met Air Asia. Let op! Want binnenlandse vlucht vertrekken vanaf een ander locatie.

Manilla Filipijnen

Puerto Princesa

Wij waren niet echt enthousiast over Puerto Princesa en besloten daarom direct door te gaan naar Port Barton. Maar je kunt deze plek prima aan je reis toevoegen. Je hebt hier o.a. de Princesa Underground River. Wat erg mooi, maar ook erg druk schijnt te zijn.

Port Barton 3 nachten

Een schattige klein vissersdorpje op een paar uur rijden van Puerto Princesa. Echt een heerlijke plek om een paar nachtjes te blijven. Je hebt er niet veel, maar de omgeving is fantastisch. De dagen bestaan hier uit snorkelen, mooie strandwandelingen en lekker eten. Lees meer over Port Barton.

Route Filipijnen
Port Barton Island hopping
Port Barton Palawan

El Nido 4 nachten

Wij besloten om wat langer in El Nido te blijven. Het stadje zelf is niet heel bijzonder, maar de omgeving is echt top. Ook vonden wij El Nido leuker dan Coron. Je hebt er erg leuke hostels en goede restaurants. Ook kun je met je scooter of tricycle zo naar prachtige baaitjes rijden. Island hoppen en duiken zijn echt een must als je in El Nido bent. Lees meer over El Nido.

el nido filipijnen
El Nido Palawan
stranden el nido

Buhay Isla 2 nachten

Van El Nido vertrokken we met Buhay Isla naar Coron. Onbewoonde bounty eilandjes, parelwitte stranden, kristalhelder water, kleurrijk koraal, talloze vissen, slapen op het strand, ‘s avonds lekker kneuterig met een rum cola bij het kampvuur en dat 3 dagen lang. Dit was echt absoluut onze highlight tijdens onze trip door de Filipijnen en mag je niet overslaan. Lees alles over onze Buhay Isla ervaring.

Route Filipijnen
Buhay Isla
Buhay Isla Boottocht

Coron 3 nachten

Helaas hadden wij hier uiteindelijk maar 2 nachten geboekt, waardoor we hier niet meer konden duiken. Dit vonden wij ontzettend jammer, want Coron is perfect voor wrakduiken. Ook is de omgeving prachtig. Boek hier een tour en ontdek de omgeving.

Coron Sunset

Manilla 1 nacht

Vanaf Coron vlogen we weer terug naar Manilla. Hier bleven we nog een nachtje, zodat we zeker wisten dat we onze vlucht niet zouden missen. Het is een beetje risicovol om in de Filipijnen namelijk twee vluchten op 1 dag te boeken. Vertragingen van een paar uur komen vaak voor (En ja dit weten we helaas uit eigen ervaring).

Het is bijna onmogelijk om in een korte tijd de Filipijnen te ontdekken. Dit land biedt zoveel meer dan alleen Palawan. Maar heb je niet zoveel tijd kies dan bijv. maar voor 1 eiland. Zo kun je optimaal genieten van de plekken. Het is geen race en je kunt altijd weer terug. Wij gaan zeker nog een keer terug. Hoog op het lijstje staan dan:

  • De rijstvelden van Banaue
  • Chocolate hills van Bohol
  • Siargao om te surfen
  • En het prachtige siquijor

route philippines

Eén reactie op “Route Filipijnen in 2 weken”

  1. Maria schreef:

    Jaloers makend die prachtige foto’s ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *